Van der Capellen SG naar finale ICT wedstrijd

Zwolle – De Van der Capellen Scholengemeenschap begint het jaar goed met 4 ict-leerlingen in de landelijke finale van de ict beverwedstrijd. Deze finale is 30 januari in Utrecht aan de universiteit. Er deden totaal zo’n 8000 leerlingen mee en om in de finale te komen moesten de leerlingen in de voorrondes een plek verwerven bij de eerste 40.

bever.jpg

In de top van de lijst en uitgenodigd voor de finale zijn: Jaïr Tan (2e klas ictstroom), Marten Arthers (3e klas ict-stroom), Anja Plender (3e klas ict-stroom) en Mike van Dongen (5e klas informatica). Capellen is bijzonder trots op dit kwartet en wenst ze veel succes bij de voorbereiding en de finale! Ook veel anderen hebben goed gescoord en de finale op een paar punten na gehaald. Voor hen is er volgend jaar weer een kans.

In 2006/2007 is Jorn van der Pol namens Van der Capellen eerste geworden in klas 5/6. Misschien wel de ‘koningsklasse’. Een jaar later herhaalde Koos van der Vegt namens het Greijdanus College dit kunststukje. De finale vond toen plaats op Hogeschool Windesheim wat het Zwolse feestje compleet maakte. Vorig jaar verdween ‘de cup’ uit Zwolse handen. Wel eindigde Van der Capellen vorig jaar met maar liefst 4 leerlingen in de top 10. Dit jaar versterkt Thorbecke SG de Zwolse afvaardiging. Zij deden voor het eerst mee aan de voorronde. Ze vergroten daarmee de kans om het doel te verwezenlijken en de hoofdprijs weer terug te halen naar Zwolle.

De Beverwedstrijd is een ict-wedstrijd voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De vragen gaan over informatica en ICT. Het gaat daarbij niet zozeer om weetjes als wel om inzicht in de principes van gegevensverwerking en het oplossen van vraagstukken waar een computerprogramma je bij zou kunnen helpen.

Artikel delen:

Reageer