122 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

Zwolle – Bij verschillende controles in de stad zijn dinsdagmorgen 12 januari, 122 bestuurders bekeurd.

Zij kregen een bon voor: geen fietsverlichting (79x), autogordel niet gedragen (29x), negeren rood verkeerslicht (5x), ongeoorloofd telefoneren (8x), geen bromfietsrijbewijs (1x). Er werd o.a. gecontroleerd op de  Rembrandtlaan, de van Karnebeekstraat, de Marsweg en de Kranenburgweg.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Met 8 man op de van Karnebeekstraat gaan staan en scholiertjes aanhouden!

  Toch lees ik regelmatig over automobilisten die vinden dat fietsers de kantjes er vanaf lopen (fietsen) door ondermeer geen verlichting te voeren. Ik gok zo dat die wel blij zijn met de door jou genoemde helden.

  Ja de jongens moeten weer zonodig, zijn verplicht per persoon rond de 1000 bekeuringen in het jaar te schrijven

  Je zegt het zelf al: ze moeten (ik weet niet of het waar is, maar ga er maar even vanuit). Waar ligt dan de schuld. Bij die 8 gasten die staan te beboeten of ligt het probleem dan toch ergens anders?


  Maak melding

 2. Zo is dat. negen van de tien fietsers voert geen verlichting, maar om dan met 8 man sterk de straat op te gaan om te controleren lijkt mij een beetje buiten proporties.


  Maak melding

 3. Als ik zie dat 65% van de bekeuringen zijn voor fietsers zonder licht en dat die 65% maarliefst 79 fietsers zijn en het scholieren zijn, zoals ik het lees, denk ik dat je met 8 man nog aardig je handen vol hebt. Met scholieren betreft het vaak een vrij grote stroom dus niet lekker veel tijd tussen de eerste en de tweede fietser zonder licht.


  Maak melding

 4. Laten ze eens bekeuren zoals ze vandaag in flevoland gedaan hebben.
  linkje Rijden er in Zwolle en omgeving ook zat van rond zelfs met beslagen ruiten. Die zien dus echt niets


  Maak melding

 5. laatst stonden ze ook bij de ijsselbrug te controleren op het rijden door rood. Mijn zoon stond naast me voor de verkeerslichten (ik met de scootmobiel). Bij groen reden we weg en t.h.v. de bushalte (ri ijsselbrug) werd mijn zoon aangehouden.

  Oom agent gaf aan dat hij door rood was gereden en gaf mij het teken door te rijden.
  Koko zo eigenwijs en ondeugend als ie is gaf aan niet te willen verder rijden.

  Na enig woordenwisseling vertelde ik die blauwpet dat ik zijn vader was en dus ook graag bekeurd wilde worden omdat we naast elkaar reden en het licht voor mij groen was.

  Waarop die doorgeleerde stadswacht via de babyfoon met z’n collega ging overleggen en wij beiden mochten doorrijden.

  Wat nu als ik er niet was bij geweest.

  Ik heb ze nog een fijne werkdag gewenst en gezegd dat ze voor donker thuis moesten zijn.

  Dit is toch te zot voor woorden. :'(


  Maak melding

 6. Ze waren echt uit om de scholieren te bekeuren. Klasgenoten van mijn zoon zijn ook zo bekeurd. De auto waarin de uitkijkagent zat stond t.h.v de bushalte bij de wok en het was mistig die dag.

  Ik zei nog tegen die aangeklede tiener: bedoel je die auto die bijna in hattemerbroek staat?

  Voor de zekerheid had mijn zoon een foto gemaakt vanaf verkeerslicht naar die uitkijkagent in die auto.
  Thuis op de com gezet maar was nauwelijks te zien.  Maak melding

 7. Laat ze ook eens gaan bekeuren voor het geen richting aangeven! Het valt mij op dat steeds meer automobilisten niet meer aangeven welke kant ze op gaan, verschrikkelijk irritant én Asociaal!


  Maak melding

 8. Geef ALLE fietsers zonder verlichting maar een bekeuring! Handjes hebben ze ook al niet dus je moet altijd maar gokken wat ze gaan doen. Stel je nou eens voor dat automobilisten dat ook doen: zonder verlichting rijden en nooit geen richting aangeven. Ik geloof niet dat daar iemand gelukkig van wordt. We kunnen beter met z’n allen proberen om het gebruik van de openbare weg veiliger te maken en daar hoort het voeren van verlichting ook bij.


  Maak melding

 9. Tja, mea culpa idd ja-tja: moet ook eerlijk toegeven dat….kwam er de laatse keer mee weg dat er sneeuw tussen band en dynamo zat en dat mijn achtelichtje nog brandde in mijn zak.


  Maak melding

 10. “negen van de tien fietsers voert geen verlichting,”

  Ik stel een kladblok en fototoestel van weblog voor en dan mag jij een verslagje schrijven, verdieping, ik geloof er namelijk helemaal niks van. Of zijn wij in Zuid zo braafjes? 🙂


  Maak melding

Reageer