Beelden van ontstaan Stadshagen in Cultuurhuis

Zwolle – Op de tentoonstelling “12½ jaar Stadshagen” in het Cultuurhuis ontbreekt helaas, misschien zelfs onbegrijpelijk, een belangrijk onderdeel. Op initiatief van Wijkstichting Stadshagen Totaal heeft een aantal bewoners van het eerste uur authentieke foto’s ingezonden. Deze foto’s, met daarnaast actuele opnamen, geven een indringend beeld van de situatie zoals die in de beginperiode van Stadshagen was.

Bij 12½ jaar Stadshagen mogen natuurlijk indrukken en foto’s van de eerste bewoners niet ontbreken! De emotie, betrokkenheid en verwachting van (vaak) de eerste huur- of koopwoning in het toen nog onbekende Stadshagen. Deze presentatie laat in 20 minuten zien hoe de Mastenbroekerpolder veranderde in een ruime, nieuwe wijk. Hoe in groene weilanden brede straten en duizenden huizen worden gebouwd. Dit alles gezien door de ogen van de eerste bewoners. Analoog op de foto gezet want in 1996 moest de digitale camera haar massale intrede nog maken. Van veel oude foto’s zijn op dezelfde locatie nieuwe opnamen gemaakt om de verschillen tussen 1996 en nu te laten zien.
De presentatie bevat authentieke foto’s en verrassende beelden die zeker voor de eerste bewoners van grote waarde zijn. Zoals de bouw van De Krullevaer, het (oude- en nieuwe) winkelcentrum, Schoonhorst, Mastenbroekerallee, Rietpark en nog veel meer. Daarnaast foto’s van toekomstige bewoners op kale, blubberige vlaktes en bouwlocaties. Plekken waar vandaag de dag kinderen spelen, fraaie tuinen zijn aangelegd en tevreden Stadshagenaren wonen.

Mis dit niet

Tijdens een gesprek over 12½ jaar Stadshagen met Bert Post, bedrijfsleider van Scheer & Foppen, is over deze DVD-presentatie gesproken. De heer Post reageerde positief deze serie, met authentieke foto-opnamen, in zijn zaak te vertonen. Ook voor nieuwe Stadshagenaren is het interessant te zien hoe uit niets deze complete wijk is ontstaan. Mis dit niet: “Oude foto’s van een nieuwe wijk – 1996-2008”, van 18 t/m 23 januari te zien bij Scheer & Foppen, Werkerlaan 97, Winkelcentrum Stadshagen.

Artikel delen:

Reageer