Junkie XL naar Bevrijdingsfestival in Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – Guus Meeuwis, Boris en The Wicked Jazz Sounds Band en Junkie XL zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei uitgeroepen tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De artiesten gaan op 5 mei per helikopter verschillende Bevrijdingsfestivals langs. Dj Junkie XL vliegt naar de festivals in Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Leeuwarden en doet ook het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle aan.

junkiexl_2.jpg

De voorbereidingen voor Bevrijdingsfestival Overijssel 2010 zijn in volle gang. Het Bevrijdingsfestival is ‘op zoek’ naar nieuwe bands en interessante projecten. In 2010 vieren we dat 65 jaar geleden de 2de Wereldoorlog is beëindigd. Het thema voor 2010 is ‘Vrijheid Wereldwijd’.  Bovendien organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel de 20e  editie; een echt jubileum! Organisator Niek van der Sprong wil nog geen andere namen van artiesten prijsgeven. Dat zal niet eerder gebeuren dan over twee weken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Junkie XL naar Bevrijdingsfestival in Zwolle”

  1. De organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel gaat contacten checken op het Noorderslag Festival in Groingen.
    Uit het volgende rijtje kunnen we mogelijk artiesten in Zwolle verwachten:

    Noorderslag programma

    Noorderslag zet a.s. zaterdag een ijzersterke selectie van de Nederlandse popmuziek neer: 0ne Trick Pony, Anne Soldaat, Anton Pieëte (live), Applescal, Aux Raus Deluxe, Benjamin Herman, Bettie Serveert, Caro Emerald, Charlene, Daily Bread, De Staat, DeWolff, Diggy Dex, Dio, Drive Like Maria, Elske DeWall, Eric Vloeimans, Flinke Namen, Go Back To The Zoo, Juju & Jordasch, Knalpot, Kraantje Pappie, Laura Jansen, Lola Kite, Makam, Mdungu, Moke, Moss, Promo (live) & Guests, Rigby, Shaking Godspeed Skinto, The Madd, The Mad Trist, Tim Knol, Typhoon feat. New Cool Collective, Valerius, Want Want, Waylon, Wende Awkward I, Destine, Knobsticker, Noah’s Ark en Zwart Licht.

    Op donderdag en vrijdag zet EuroSonic 250 nieuwe Europese acts neer, klaar om ontdekt te worden. Nieuwe toevoegingen zijn: Broken Records (uk), C-Mon & Kypski (nl), De Staat (nl), Isbells (be), Jamaica (fr), Jenny Lane (nl) Joe Worricker (uk), Marit Larsen (no), Rox (uk), The XX (uk), Vice Verzen (nl), The Cosmic Carnival (nl) en Wouter Hamel (nl)

  2. Ja, het BFO zit er weer aan te komen. De mooiste dag van het jaar in Zwolle. Junkie XL zegt me niet zoveel. Ik zou graag Typhoon met het New Cool Collective willen zien, dat was het afgelopen jaar op het Pelkwijkpark behoorlijk gaaf. Of de Fakkelbrigadiers!!!! En Kyteman (treedt hij nog op?). Ik verwacht Zwollenaar Bertolf ook wel.

  3. Inderdaad Marcello

    De mooiste dag van het jaar in Zwolle.

    . Verwacht sowieso weer veel sfeer en gemoedelijkheid. 8)

    En Plantje met zijn band op een klein podium. Dan heeft ie de wedstrijd van Hedon gewonnen :D:D:D

  4. De wedstrijd in Hedon is toch voor (semi)akkoestische artiesten met eigen nummers of niet?

    Ik heb laatst wel wat geïnformeerd bij Popfront en dat zien we zeker wel zitten om eens met de band te spelen. Alleen wil men daar vaak maar een uurtje hebben… terwijl we materiaal hebben voor 3 sets van een uur.

    Eigenlijk wel jammer dat Guus Meeuwis niet naar Zwolle komt. Dat had mijn moeder nog wel zien zitten denk ik zo!

  5. Op zoek?

    Het Bevrijdingsfestival is ‘op zoek’ naar nieuwe bands en interessante projecten.

    Erwin Nijhoff misschien, met of zonder Tyfoon en 1 of meerdere Opgezwollenaren? ….. Lekker ZWOLS 😀

  6. Hopelijk sturen ze Marit Larsen dit jaar als artiest vanuit Noorwegen. Vorig jaar stond Katzenjammer als Noorse act op het Bevrijdingsfestival… denk dat Marit Larsen echt niet zal misstaan!

  7. Erwin Nijhoff misschien, met of zonder Tyfoon en 1 of meerdere Opgezwollenaren? ….. Lekker ZWOLS

    @Dick: Dan kun je de volgende acts eraan toevoegen:
    The Horse Company, 16 Down, Swelter, Bertolf, Miss Montreal en Fakkelbrigade.

  8. Ik ga er voor het eerst in 16 jaar niet bij zijn 🙁

    1 mei vertrek ik naar Amerika voor 3 weken. Het kan echt niet anders, maar ik ben er best sip om…

    @plantje, Popfront houdt elk jaar voorrondes voor (semi)akkoustische bands. Hedon deed vorig jaar niet mee met BFO.

  9. @ Dick & Plantje
    De wedstrijd waarmee (semi)akoestische bands een plek op het Bevrijdingsfestival kunnen verdienen, is een initiatief van Popfront, niet van Hedon. Popfront is met een eigen podium aanwezig op het Bevrijdingsfestival, voor de vierde keer op rij. Popfront is een zelfstandige stichting die alleen een gebouw deelt met Hedon. Dit om eventuele misverstanden te voorkomen.

  10. Ok, Roy maar dan kan Plantje toch nog met zijn band op het mooiste festival van het jaar komen als hij wil? Moet ie zich dus bij Popfront vervoegen. Bedankt voor de info, dacht dat Popfront en Hedon nauwer samenwerkten.

  11. Waar het mij met name om ging is, dat het akkoestisch is. Wij hebben op het moment niets (dus echt helemaal niets) akkoestisch in ons repertoire.
    Wel zit onze gitarist in een andere band waarmee ze volgens mij enkel akkoestische dingen doen. Ik zal hem hier eens op wijzen.

Reacties zijn gesloten.