Jongens stelen bezittingen van scholieren

Zwolle – De politie heeft woensdag 13 januari drie verdachten aangehouden voor diefstal in een school aan de Dokter van Heesweg. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Swifterbant, een 17-jarige jongen uit Harderwijk en een 16-jarige jongen uit Raalte. Maandag 11 januari werden spullen weggenomen van ongeveer 25 scholieren die op dat moment aan het sporten waren. Het ging onder andere om telefoons en portemonnees. Op camerabeelden waren drie jongens te zien.

Woensdag 13 januari werden twee van de drie verdachten opnieuw gesignaleerd op de school. Eén van de medewerkers kon de jongen uit Raalte aanhouden. De andere jongen, uit Swifterbant, ging er vandoor, maar werd op de Dokter Stolteweg aangehouden door politiemensen. Dezelfde dag werd de derde verdachte aangehouden in zijn woning in Harderwijk. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Dat wil later nog wat worden met die gasten.
  :'(

  Nu flink straffen maar ja dat zal op één of andere manier wel weer uitlopen op een lachertje


  Maak melding

 2. Heel fijn die camera’s in dit geval! Goed dat deze criminelen in spé gepakt zijn. Ze mogen blij zijn, daar het ernstiger feiten kan voorkomen.
  Ze zullen er toch wel van geleerd hebben?


  Maak melding

 3. 15 jaar terug werden er op een school in Rotterdam (waar ik werkte) onderdelen uit een prakticum gestolen.
  We hebben de kluisjes van de leerlingen doorzocht en de onderdelen gevonden.
  Echter wilde de directie er geen politiewerk van maken omdat het de toekomst van de daders zou kunnen schaden…

  Zwolle loopt op dat gebied gelukkig nog achter op het westen.
  Maar maak je geen zorgen, als we niks doen haalt dat zichzelf wel in.  Maak melding

 4. Doorverkopen Sjors, in jouw dorp moet toch alles mooier/duurder/moderner? Gewoon wat meer vragen, is de koper (voor een paar cent meer) wél “de koning van het dorp”.


  Maak melding

 5. Pappie & mammie vinden het al lang goed dat ze geen omkijken naar het kind hebben. Vrees ik, omdat ie zo lief was mag ie ’s avonds wat langer naar de zuipkeet.


  Maak melding

Reageer