D66 Zwolle wil consequent parkeerbeleid

Zwolle – Naar aanleiding van schriftelijke vragen die D66 in december 2009 stelde over parkeeroverlast in de Wipstrik en Schelle wil het college het huidig parkeerbeleid evalueren. Zij zal dit binnenkort voorstellen aan de raad.

In de voorgestelde evaluatie zal onder andere aandacht worden besteed aan de parkeerproblematiek langs de randen van het gereguleerde gebied (betaald parkeren). B&W verwacht de resultaten rond 1 juni 2010. D66 vindt, dat het huidige parkeerbeleid een lappendeken is, die de nodige parkeeroverlast voor bewoners van rand- en buitenwijken (met name de Wipstrik, Schelle, Dieze, Assendorp en Kamperpoort) veroorzaakt. Ook in de komende raadsperiode zal D66 werken aan een consistent en rechtvaardig parkeerbeleid. Eenduidigheid is daarbij het uitgangspunt. Het voorstel "Parkeerbeleid Evaluatie en voorbereiding nieuw beleid" komt maandag 25 januari 2010 in de Raad.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik lees niets in de voorstellen over de discriminatie van binnenstadbewoners betreffende het daar geldende parkeerbeleid.
    Dubbel tarief, geen tweede auto of tegen een zeer hoog tarief ergens anders, bezoekerspas, te hoge bezettingsgraad van de beschikbare parkeerplaats en een tekort aan parkeerplaatsen voor vergunninghouders van de binnenstad.


    Maak melding

  2. Hier op de grens van het parkeergebied in Assendorp parkeren veel mensen de bus van de zaak om deze vervolgens het weekend te laten staan. Grens is wel bereikt nu de gemeente de schaarse plekken ook nog aan bedrijven toewijst…..


    Maak melding

Reageer