Provincie en Syntus presenteren nieuw busvervoer

Het busvervoer in Midden-Overijssel krijgt een nieuwe vervoerder én een nieuwe uitstraling.Als verantwoordelijke voor het openbaar vervoer in West-Overijssel heeft de provincie het busvervoer in Midden-Overijssel definitief aan Syntus gegund. Op donderdag 14 januari presenteerden gedeputeerde Job Klaasen en Frank de Leeuw, directeur van Syntus de nieuwe plannen voor het busvervoer. Tevens onthulden zij de eerste bus in de nieuwe provinciale huisstijl.

14-01-2010_onthulling_nieuwe_bus__moment_van_onthulling_2.jpg

De provincie Overijssel wil de komende tien jaar een reizigersgroei van 30 procent realiseren in het openbaar vervoer in West-Overijssel. Om dit te realiseren gaan de provincie en Syntus in de komende concessie de huidige dienstregeling verder ontwikkelen. Dit gebeurt in zogenaamde ontwikkelteams. Hierin zitten vertegenwoordigers van provincie, vervoerder, gemeenten en andere betrokkenen regelmatig om tafel om verdere verbeteringen en innovaties te bespreken en te realiseren. 

14-01-2010_onthulling_nieuwe_bus_gedeputeerde_achter_het_stuur_5.jpg
Gedeputeerde Job Klaasen

14-01-2010_onthulling_nieuwe_bus__dit_is_hem_dan__1.jpg 
bus.jpg

Bij de aanbesteding wordt ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

·          Een geheel nieuwe busvloot bestaande uit circa 100 bussen die voldoen aan de strengste milieueisen

·          Reizigers krijgen meer inspraak over verbeteringen in het openbaar vervoer. In de vorm van pilots worden verbeterwensen vanuit de inwoners in de praktijk gebracht.

·          Actuele reisinformatie op digitale schermen in bussen

·          De nieuwe bussen hebben voldoende beenruimte en comfortabele stoelen

 

Syntus Overijssel neemt het busvervoer in de steden Zwolle en Deventer en de streekgebieden Salland en Vechtdal vanaf 29 augustus 2010 over van Connexxion.

 

Syntus Overijssel

De samenwerking tussen de provincie en Syntus wordt bekrachtigd door de merknaam Syntus Overijssel te introduceren. Tevens wordt hiermee de regionale betrokkenheid benadrukt die Syntus ook in haar andere vervoergebieden heeft weten te realiseren. Met de slogan “Het Nieuwe Reizen, vanuit de klant, middenin de regio, voor de gehele reis” maakt Syntus Overijssel het busvervoer toegankelijker, persoonlijker en gemakkelijker. Zo komt er een klantenservice die 7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar is, wordt er samengewerkt met regionale organisaties (zoals toerisme en onderwijs) en worden aansluitingen tussen trein en bus verbeterd.

 

Samenwerking

Job Klaasen:” In Syntus hebben we een goede partner gevonden om onze ambities voor Midden-Overijssel – vanaf 29 augustus 2010 – te realiseren. Zij kwamen zowel op prijs als kwaliteit als winnaar uit de bus.”

Frank de Leeuw:” We staan te popelen om samen het openbaar vervoer een flinke impuls te geven, zodat reizigers al snel zullen zeggen: ‘Ons openbaar vervoer van Syntus Overijssel is van hoge kwaliteit, is duurzaam en voor iedereen”.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Voor Zwolle dus helemaal niks nieuws. Die bussen van Connexxion waren vrij nieuw, voldeden aan de milieueisen, bechikten over digitale reisinformatie in de bus en waren ruim en comfortabel genoeg.

  In Groningen heeft men trouwens ook eurokaartje, maar daarmee kan je een uur lang reizen ongeacht aantal keer overstappen. Dat is veel beter geregeld dan hier, waar je 2,40 kwijt bent omdat je bijna altijd moet overstappen op het busstation op de plaats van bestemming te komen.


  ⚠️ Meld

 2. Je slaat de spijker op zijn kop ZwolschKwartier,zo denk ik er ook over.
  Als je geluk hebt kun je blijven zitten, maar meestal weer overstappen, en opnieuw betalen.
  In het weekende maar weer het retourtje voor een EURO..


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door roy, op 14 januari 2010 om 19:19
  De bussen lijken op onze nieuwe taxi’s.

  het is ook de huisstijl van de provincie, roymans.

  @koko 😀


  ⚠️ Meld

 4. kunnen ze ook direct de borden met digitale reisinformatie vervangen, want die zijn ook een aanfluiting. De helft van de tijd doen ze het niet en hier moet veel meer mogelijk mee zijn


  ⚠️ Meld

 5. Ja Koko maar; de busse van schutte en lopen det dutte,trouwens jammer dat die fietspaden niet beter schoongemaakt worden.Bij gemeente grenzen houdt het soms zo op


  ⚠️ Meld

 6. Hier had verdorie gewoon een close-up pic moeten staan van Jaap K….als beste en gezelligste buschauffeur van Zwolle. Job Klaasen? Nooit van gehoord. Woont ook in Berkum zeker?


  ⚠️ Meld

Reageer