Indoor Tractor Pulling Zwolle

Zwolle – Zaterdag 23 januari start het Tractor Pulling seizoen 2010 weer met de indoorwedstrijd in de Zwolse IJsselhallen. Liefhebbers van motorisch geweld komen die dag aan hun trekken in IJsselhallen Zwolle. Van heinde en verre komen de duizenden fans en supporters naar de Overijsselse hoofdstad, om deze spectaculaire indoor pull mee te maken. Aanvang van de sessies is om 11.00 uur en om 18.00 uur. Voor de avondsessie zijn nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar.

tractor.jpg

Tijdens Salland Olie Indoor Tractor Pulling in IJsselhallen beleeft men de sport op zijn best. De tribunes staan direct opgesteld naast de baan waardoor het publiek slechts enkele meters verwijderd is van de krachtpatsers die voorbij komen razen. Tractoren, voorzien van turbinemotoren uit bijvoorbeeld helikopters en zelfs uit treinen, maar ook Griffonmotoren uit bommenwerpers gebruikt in de 2e wereldoorlog, zullen op de baan verschijnen. Als de machines met daarin soms bijna 10.000 PK van start gaan, dan schudt de hal werkelijk op haar grondvesten. Als na 10 seconden de machine aan het andere eind van de baan staat en de motoren uitgezet worden, worden de rijders door het voltallige publiek toegejuicht. Dát is de sensatie die je eigenlijk met geen pen kunt beschrijven. Met de geweldige muziek en kleurrijke verlichting in het dak van de IJsselhallen wordt Tractor Pulling een ware happening.

Programma

Om 11.00 uur begint de éérste sessie, met daarin de 2,5 ton vrije klasse, de 950 kilo vrije klasse én de 4,5 ton vrije klasse. In de avondsessie, die om 18.00 uur begint, zullen de 2,6 ton Two Wheel Drives en de 3,5 ton vrije klasse acte de presence geven. Deze sessie zal traditiegetrouw afgesloten worden met de altijd spectaculaire alkyburner superstock klasse.

Uiteraard zal de nationale top aangevuld worden met vele toppers uit Europa.

De middagsessie sluit af met de 4,5 ton Vrije Klasse. Deze zwaarste Vrije Klasse is het boegbeeld van exceptioneel vermogen. Wat dacht u van "Desperate Dan" uit Engeland met 5 Chevrolet Race motoren? Elk goed voor zo’n 1600 PK , dus een totaal van 8000 PK. Of Green Fighter uit Duitsland, een plaatje van een machine, met maar liefst 3 stuks Allisson vliegtuigmotoren op één chassis. Sensatie van de bovenste plank!.

In de avondsessie zal tijdens de 3,5 ton Vrij Klasse voor het eerst "Double Screamin" te zien zijn op een indoor.  Met maar liefst 3 grote V8 race motoren uit de USA gaat hij de strijd aan met de gevestigde orde. In deze klasse zullen ook klinkende namen als "Popeye" , "Desperate Dan"(GB), " Green Monster" (D), en "Green Fighter" (D) trachten de sleepwagen zo snel mogelijk naar het eind van de baan te slepen.

Kaartverkoop  Kijk voor meer informatie over het evenement en voor het bestellen van kaarten op: www.indoortractorpulling.nl. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij Texaco Dingerink, IJsselcentraleweg 3 in Zwolle (geen pinmogelijkheid!)

Kaarten kosten voor volwassenen € 26,00 voor de middagsessie en € 29,50 voor de avondsessie, kinderen t/m 14 jaar betalen € 15,– voor de middagsessie en € 16,00 voor de avondsessie (excl.  servicekosten).

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer