Fotoclub Zwolle exposeert in Stedelijk Museum

Zwolle – Fotoclub Zwolle organiseert  van 24 januari  t/m 5 april 2010 een bijzondere expositie in het Stedelijk Museum Zwolle met als onderwerp “Geworteld”. Fotoclub Zwolle is één van de oudste fotoclubs van Nederland. Dit jaar wordt het 115 jarig jubileum gevierd.

tai-chi_2.jpg

Leden van Fotoclub Zwolle hebben een beeldverslag gemaakt van het dagelijks leven, zowel privé, werk, studie en vrije tijdsbesteding van dertien  “buitenlanders” in Zwolle. Met “buitenlander” wordt bedoeld iemand die in het buitenland is geboren en getogen. Het kan dus iemand zijn die nog steeds “buitenlander” is maar ook iemand die inmiddels al is genaturaliseerd. Op die wijze wordt  een positieve impuls gegeven aan het leven van deze kleurrijke “nieuwe” Nederlanders”. Op basis van doorzettingsvermogen en een positieve instelling waren ze in staat zich een fantastische plek binnen de Zwolse gemeenschap te verwerven of in staat in Zwolle een nieuw bestaan op te bouwen. Op die manier hebben ze zich “geworteld” en nemen actief deel aan de Zwolse gemeenschap.

Openingstijden Stedelijk Museum Zwolle
De openingstijden zijn  
dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
en zondag van 13.00 – 17.00 uur
Het Stedelijk Museum is maandags gesloten
Bezoekadres
Melkmarkt 41, Zwolle

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Leuk initiatief van Fotoclub Zwolle. Ik heb reeds een aantal van deze foto’s gezien, op één daarvan sta ik dus zelf afgebeeld.

    Conclusie: Ik kom in het museum te hangen ! 🙂    Maak melding

Reageer