Het weer: lichte dooi

Zwolle – Vrijdag begint de dag mistig en het is maar de vraag of de mist overdag verdwijnt. Vooral rond het IJsselmeer zal de mist hardnekkig zijn. De temperatuurverdeling lijkt sterk op die van vandaag met op de meeste plekken lichte dooi, maar in het noorden en vooral noordoosten 0 graden of zelfs een graadje vorst. De wind waait nog altijd uit het oosten of zuidoosten en is in het algemeen slechts zwak.

14-01-2010_weerfoto__nieuwe_vecht_.jpg
Nieuwe Vecht

Zaterdag wordt een droge dag met af en toe zon. De temperaturen liggen overdag opnieuw rond of net boven het vriespunt, maar een aantrekkende zuidoostenwind maakt het voor het gevoel een stuk kouder dan morgen. De aantrekkende wind is het resultaat van een naderende storing vanuit het westen. Dit veroorzaakt zaterdagavond ook een toename van bewolking.

In de nacht naar zondag volgt er een nieuwe dooiaanval vanuit het westen. Dit levert sneeuw op, vanuit het westen geleidelijk overgaand in regen. De temperaturen klimmen overdag naar +1 graad in het noordoosten en 3-5 graden in het westen.

Daarna is de verwachting erg onzeker. Warm wordt het in ieder geval niet. Er is kans op een voortzetting van winters kwakkelweer met overdag een paar graden dooi en in de nachten lichte vorst. Er is ook, zeker vanaf woensdag, een goede kans op droog, maar zeer koud, winterweer met overdag lichte vorst en ’s nachts matige tot strenge vorst.

Artikel delen:

Reageer