Huis vol Verhalen in Zwolse bibliotheek

Zwolle – Bibliotheek Zwolle Centrum barst op 31 januari bijna uit haar voegen van alle leuke en spannende voorstellingen. Dan vindt in de bibliotheek de tweede editie van Huis vol Verhalen plaats. Een dag tjokvol jeugdtheater en kinderboeken.

Met Huis vol verhalen slaat de Bibliotheek een brug tussen jeugdliteratuur en theater. De voorstellingen zijn gebaseerd op bekende kinderboeken. Met Huis vol Verhalen wil de bibliotheek Zwolle het lezen onder kinderen promoten. Het motto voor deze dag is "De bibliotheek is een huis vol verhalen". Niet alleen geschreven verhalen, ook vertelde, gespeelde en verfilmde verhalen. Het evenement vindt voor de tweede keer plaats in Zwolle.  

Huis vol Verhalen biedt een interessant programma voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. De opening wordt verzorgd door Joris Lutz, bekend van de televisieserie ‘Ha, die pa’. Hij treedt op met teksten en liedjes uit zijn kinderboekenserie ‘De muzikale avonturen van Fred van Honderlo’. Daarnaast zijn er voor de jongere kinderen voorstellingen van Poppentheater Dubbele Jan (‘Olifantje in het bos’) en Het @penstaartje (‘Rupsje Nooitgenoeg), Figurentheater Ennadien (‘De letterreis’) en Marjo Dames (‘Wie is er bang voor Assepoester?’). Ook voor de grotere kinderen zijn er spannende voorstellingen. Zo speelt Eric Borrias het stuk ‘Schateiland’ (8+), DJT de Reus brengt multimediaal theater op de planken met ‘Van den Vos Reynaerde’ (8+) en Peter van Dijk speelt ‘Otje’s vader’ (6+). Het afsluitende act wordt verzorgd door schrijver Erik van Os, die tal van boeken en bekende kinderliedjes (o.a. voor Sesamstraat) heeft geschreven. Huis vol Verhalen vindt plaats op zondag 31 januari van 12.00 tot 17.30 uur in Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Kaarten kosten 6,50 euro per persoon of 17,50 euro voor een gezinskaart (max. 4 personen). Kaarten zijn te reserveren via www.bibliotheekzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer