Gewapende overval op tankstation Hanekamp

Zwolle – Vanmorgen, vrijdag 15 januari tussen 07:30 en 07:45 uur is een medewerkster van het Shell benzinestation aan de Hanekamp gewond geraakt bij een gewapende overval. Zij werd door een klant gevonden en na eerste hulpverlening door ambulance personeel naar het ziekenhuis gebracht. Zij is ter observatie opgenomen.

15-01-2010_overval_benzienepomp_hanekamp_2.jpg

De overvaller kwam binnen en eiste geld. Nadat zij had aangegeven daaraan niet te kunnen voldoen werd zij mishandeld. Daarop vertrok de overvaller, een naar schatting 20-jarige getinte man met kroeshaar. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en droeg donkere kleding. Op dit moment is onduidelijk in welke richting hij vertrok. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze overval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan verstrekt worden bij bel M. (Meld Misdaad  AnonieM) via 0800-7000.

15-01-2010_overval_benzienepomp_hanekamp_1.jpg

15-01-2010_overval_benzienepomp_hanekamp_3.jpg

In verband met het onderzoeksbelang worden op dit moment nog geen nadere details over de overval verstrekt. Naar de overval wordt een onderzoek ingesteld. In hoeverre er verband bestaat met de overval op hetzelfde tankstation op kerstavond jl. , is onduidelijk. Uiteraard wordt daar wel rekening mee gehouden.

Artikel delen:
Reacties 39
 1. Hoe is het met de medewerkster? Hebben ze videomateriaal? Ze vertellen het niet, maar erg benieuwd hoe het met de beveiliging daar is. Wel regelmatig andere signalementen. Die overvallers van de snackbars hadden toch een duidelijk ander signalement.

  Hopen dat ze snel gepakt worden!


  Maak melding

 2. Dit komt allemaal doordat ze die gasten niet hard genoeg straffen.

  Heel veel sterkte aan de medewerkers van dit tankstation. Maar ook aan alle medewerker van andere tankstations in Zwolle. Ik kan me voorstellen dat je als medewerker gaat denken “wanneer ben ik aan de beurt”. Een angstige gedachte. Brrrr.


  Maak melding

 3. Ach, mensen, oordeel niet zo negatief over de dader. Hij heeft vast een moeilijke jeugd tussen 2 culturen gehad, en er is ook geen jeugdhonk, en niemand die hem een baan aanbiedt.

  Logisch dat deze jongeman zich gedwongen voelt dit soort dingen te doen…

  >:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(


  Maak melding

 4. Nathan, dat zijn geen peilers voor de mate van straf, maar peilers voor de vorm van de straf. Gaat de straf al dan niet gepaard met behandeling etc.
  Advocaten voeren dergelijke argumenten vaak aan (mits relevant) om een straf voor te stellen die uitzicht biedt op verbetering in de situatie.

  Het is echt niet zo dat iemand een taakstraf krijgt omdat hij een vervelende jeugd heeft gehad. Al willen sommige media dit wel zo laten lijken. Vergeet echter niet dat een psychische behandeling en/of een re√Įntegratietraject niet bepaald een leuk klusje is.

  Anderzijds, dat dan weer wel, een straf mag best een directe consequentie zijn van een misdaad. Het mag voor bijvoorbeeld deze overvaller wat mij betreft best even pijnlijk duidelijk worden dat dit niet gepikt wordt. Anders wordt het niet duidelijk wat hij te weeg heeft gebracht. Een stevige straf past wel bij de manier waarop hij hier heeft gehandeld.


  Maak melding

 5. hoop dat het goed gaat met de medewerkster. gisteren waren de pol. wel druk met park.bonnen en die overvallen gaan maar door ik erger mij groen en geel laten ze nou eens er heeeel strak op gaan zitten maar nee bonnen schrijven is belangrijker.


  Maak melding

 6. @ Doeternietoe:
  -Geen bekeuringen meer uitschrijven?
  -Denk je niet dat de rechercheurs en assistentie een heel ander afdeling vormen? Organogram
  -Gewoon alles wat bij de politie werkt….on the road to nowhere? Het beeld is belangrijker: als je maar de indruk wekt dat je met deze zaak bezig bent. Al is het als een kip zonder kop?

  —-
  @ ghehehe: Bericht door ghehehe, op 15 januari 2010 om 13:19 Eens.
  Daarom heb ik ook zo onnoemelijk veel respect voor rechters. Die rechtspreken nav de teksten in de wetboeken die wij met elkaar op papier hebben gekregen. Als mensen vinden dat er wat aan moet veranderen, moet dat in eerste instantie via je 2e Kamer-vertegenwoordiger.


  Maak melding

 7. @ dick

  de beveiliging komt alleen savonds afsluiten die doen geen openingen en daarbij als er wel een opening was door een beveiliger dan was die allang weg geweest,

  ik wens de medewerkers heel erg veel sterkte en straks kunnen we er niet meer onderuit met dat er overdag ook een kooi is die perminet dicht gaat zitten ze helemaal opgesloten.


  Maak melding

 8. @ Iemand, bedankt, maar ik bedoel de beveiliging in het algemeen. Noodknop voor alermering, camera is dus voor mekaar, niet bij het geld kunnen komen etc. etc.

  Over die kooi/afsluiting kan ik wel meer vertellen bij een anders slachtoffer van deze vuile streken, maar dat moet ik maar niet doen.

  Idd alle sterkte voor de medewerkers.


  Maak melding

 9. Wat een afschuwelijk bericht! Overvallen zijn helaas de laatste tijd in Zwolle ad orde van de dag en nu is er ook nog iemand mishandeld.
  Ik hoop dat de politie er alles aan doet om de daders op te sporen!
  Sterkte en beterschap voor het slachtoffer!


  Maak melding

 10. @ Dick

  oh sorry dacht dat je wat anders bedoelde, ik weet niet zeker of daar een noodknop zit maar aan de andere kant in een fractie van seconde is het gebeurt dus dan heb je er weinig aan op het object waar ik voor beveiliging zit hebben wij ook een noodknop als wij die indrukken gaan ze eerst bellen voor ze komen duurt alsnog veelste lang.

  ik denk dat het tegenwoordig niet meer zonder die kooi/sluiting kunnen eigenlijk te zot voor woorden want de hanekamp is de leukste en gezelligste shell pomp die er nog is echt zo buurtpompje jammer dat het op deze manier om zeep word geholpen.  Maak melding

 11. @ Iemand, ja dat zal vast ook zo zijn: nog genoeg tijd om weg te komen. Misschien gaat het idd wel die kooi/sluiting-kant op.

  Ben benieuwd hoe het met het meisje is dat naar het ziekenhuis ging.


  Maak melding

 12. Volgens mij is dat al een oudere vrouw tenminste de auto van Ria stond er vanmorgen toen ik 07:50 langs reed toen was er al politie en ambulance.

  Maar idd anders ben je niet meer veilig


  Maak melding

 13. Niet te vatten wat hier in Zwolle de laatste tijd gebeurt,ik vind wel dat de politiek in zwolle eens goed moet kijken wat er met de politie moet gebeuren.
  Zwolle word als maar groter maar het aantal agenten op straat???het lijkt wel of het meer slinkt als groeit!

  hopen dat het slachtoffer er weer boven op komt dat arme mens.


  Maak melding

 14. Sterkte voor het slachtoffer inderdaad.

  En hopen dat deze lowlife snel gepakt wordt!

  Och…misschien dat per ongeluk ergens een keer de identiteit van de dader bekend wordt. Dan zijn er vast wel wat mensen die ervoor willen zorgen, dat deze sukkel ook nooit meer met een gerust hart over straat kan!


  Maak melding

 15. dader heeft zichzelf al aangegeven ,wat een held ,,nooit meer loslaten ,nu de rest nog oplossen ,this nergens meer veilig hier in zwolle bah te zot voor woorden ,,als ze geld nodig hebben ,even een overvalletje plegen ,iemand in elkaar trimmen ,inbreken en later de spulen op internet zetten ,schorry morry >:(alles achter slot zetten ,en ook nooit meer los laten lopen ,iemand hun leven kapot maken?begin bij jezelf ,kom nooit meer vrij>:(>:(


  Maak melding

 16. Bericht door dick, op 15 januari 2010 om 19:35
  @ Plantje:
  identiteit van de dader
  is bekend op het politiebureau waar hij zich gemeld heeft.

  Waar heb je dat vandaan Dick?

  Ik bedoelde trouwens ook, dat de identiteit van de dader bij anderen dan de politie bekend zou kunnen raken… ūüėČ


  Maak melding

 17. Lees net alles door, en moet zeggen dat fe politie ook niet altijd hard loopt.
  Bij een kennis is vorig jaar in de carvan ingebroken….3000 euro schade….dader had id kaart laten liggen, loopt nog steeds vrij rond.
  Geen eer aan te behalen zeker, komt niet op weblog of de stentor……:P


  Maak melding

 18. Dick… het enige bericht dat daar staat is:

  Bericht door marieke de tweede, op 15 januari 2010 om 21:19
  Dhr. W.A. van Buuren heeft zijn schouder gebroken. Het zou voor hem sneu zijn als er dit jaar een elfstedentocht komt…

  Misschien had iemand er zomaar wat geplaatst en heeft de admin het weggehaald.


  Maak melding

 19. nee joh verdieping? Jij staat altijd vooraan als er iets met een andere huidskleur als blank vermeld word in het daderprofiel.

  Maar nu de hamvraag:

  Krijgt deze jongen van deze webloglezers een tweede kans omdat hij zichzelf gemeld heeft?
  Of gaat die op “Geerttransport”?

  Wellicht een leuke poll, admin?


  Maak melding

 20. @verdieping
  De overvallers van Snackbar Daisy hielden een geweer tegen het hoofd van een baby van drie maanden. Een van de overvallers sprak met een Oost Nederlands dialect. Kijk je hier wel van op ?


  Maak melding

 21. kroes haar en lichtgetint… klinkt inderdaad wat verdacht.. altijd weer die joodse jeugd met een voorliefde voor de zonnebank… Ik ken casussen van overvallen waarbij een medewerker hetzelfde signaal af gaf. De dader bleek uiteindelijk zo een echt rashollander. Omdat het bij mensen zo in het hoofd zit dat een overvaller er zo uit zou zien, lijkt dit in de herinnering ook zo te zijn. Men ziet wat men wil of denkt te zien…

  Ik wil hiermee niet zeggen dat ik twijfel aan het daderprofiel. De camera beelden zullen wel het een en ander bevestigd hebben.


  Maak melding

 22. @ dick

  met die vrouw gaat het redelijk zij is weer thuis het gaat emotiioneel ook best goed van haar heb ik begrepen van haar collega! dus zij is er goed vanaf gekomen ze heeft in elk geval niet gezegd niet meer te gaan werken dus ik denk dat ze weer trug gaat om te werken waarschijnlijk komt er wel zo kooi nu  Maak melding

 23. Precies! Je zou toch hopen, dat we ondertussen al beter wisten.

  Is dit een franchise zaak? Zou Shell anders niet verplicht kunnen worden gesteld hun zaken met dit soort kooien uit te rusten? (Zodat het financi√ęle risico niet bij de franchise houder ligt.)


  Maak melding

Reageer