Overige politieberichten

Zwolle–Donderdagmiddag 14 januari is een 29-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Oldeneelallee bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Dat werd bevestigd door zijn tweede, bepalende blaastest in het politiebureau met een score van 370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

politie_logo_4.jpg

Op de Burgemeester van Roijensingel werd vrijdagmorgenvroeg, 15 januari, een 42-jarige bromscooterbestuurder uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies in het politiebureau 560 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagmorgenvroeg, 15 januari zijn op de Oude Vismarkt twee mannen uit Zwolle, (22- en 23 jaar) aangehouden voor baldadigheid, weigering tonen ID, verzet, bedreiging en belediging. Ze worden verdacht van het omgooien van marktkramen. Toen zij daarop werden aangesproken en naar hun ID werd gevraagd begonnen zij moeilijk te doen en zich te bemoeien met de bekeuringsituatie. Daarbij ontstond een handgemeen tussen de politiemensen en het opdringende tweetal, waarop beide Zwollenaren na het nodige verzet, bedreigingen en beledigingen werden ingerekend. Zij werden ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. Voor hun gedrag zal hen een toegangsverbod voor de horeca in het centrum worden uitgereikt.

Van donderdagavond 14- op vrijdagmorgen 15 januari zijn in het centrum 12 fietsers bekeurd omdat zij zonder verlichting reden.  

Bij een woning aan de Willem Barentzstraat zijn donderdagmiddag 14 januari een 18-jarige man uit Meppel, een 39-jarige man uit Zwolle en een 16-jarige meisje uit Zwolle aangehouden voor hennepkweek. In de woning werden enkele tientallen hennepplanten en de gebruikelijke groeiapparatuur voor hennepkweek aangetroffen. Men stond op het punt de kwekerij te ontruimen. Zij werden verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De inbeslaggenomen hennep en apparatuur wordt vernietigd.  

Artikel delen:

Reageer