Assertiviteitstraining

Zwolle – Nee zeggen en grenzen stellen, om hulp vragen, je mening geven, omgaan met kritiek: dat is allemaal te leren. Voor mensen die daar niet zo goed in zijn, is er de training Assertiviteit. Deze training wordt georganiseerd door de afdeling Preventie van Dimence in Zwolle en start op 8 februari 2010 van 13.30 tot 15.30 uur Wanneer je jezelf kunt laten zien en horen zoals je bent, ga je meer op jezelf vertrouwen en word je een interessanter mens. Jij staat voor wat jij graag wilt of niet wilt, en andere mensen weten wat ze aan jou hebben.

In de training leer je om te laten zien of horen wat er in je is, wat je denkt, voelt of vindt. Je zegt of je iets fijn vindt of juist heel onplezierig. Je vertelt hoe je over iets denkt of wat je bij een situatie voelt, zonder je af te vragen of de ander dat misschien wel gek of vreemd zal vinden. Assertiviteit is rekening houden met jezelf én met de ander (maar dus vooral óók met jezelf). Je gaat ook leren zien dat je kunt kiezen: om ja óf nee te zeggen, om wel óf niet kritiek te geven of om hulp te vragen.

De training bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Voorafgaand aan de training vindt een aanmeldingsgesprek plaats met één van de begeleiders. Dit gesprek is bedoeld om samen na te gaan of de training aansluit bij uw vragen en problemen.

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Ik heb net eenzelfde soort cursus gevolgt via werk. Wel heel erg interressant!

    @ ghehehe En leren nee zeggen, betekent niet zomaar gewoon nee zeggen. Dus misschien is de cursus wel iets voor je…


    Maak melding

Reageer