Willem Lucht is “binnen”!

Zwolle – Zou het lukken? Vrijdagmiddag rond half drie begon Willem Lucht en twee van zijn bestuursleden van de LWL met een reddende actie ten behoeve van de toelating tot de gemeenteraadsverkiezingen 2010. Op het Lübeckplein, voor het Stadskantoor hielden de drie "musketiers" bij iedereen die maar luisteren wilde een opwindend betoog om de bitter noodzakelijke steunverklaringen binnen te krijgen.

lwl_steunverklaringen_1714_470.jpg

Om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen moet de LWL (Lijst Willem Lucht) 30 getekende steunverklaringen in het Stadskantoor overhandigen. In een tijdsbestek van 20 à 25 minuten lukte het de van enthousiasme overlopende medewerkers om 4 steunverklaringen te strikken. De van trots glimmende Willem had de pech, dat daarnaast nog twee mensen die hun toezegging hadden gedaan, hun identiteitsbewijs niet bij zich hadden. Jammer. maar zoals we het doorzettingsvermogen van Willem kennen, was hij hierdoor ook niet uit het veld geslagen en trok met volle moed richting nieuwe "klant". De LWL, de partij voor de kleine man, zal en moet deelnemen aan deze verkiezingen, aldus Willem.

lwl_steunverklaringen_1721_470.jpg

lwl_steunverklaringen_1722_470.jpg

lwl_steunverklaringen_1724_470.jpg

Donderdag had hij zijn, aanstaande zaterdag 92 jaar wordende moeder, ook al naar het Lübeckplein begeleid, want de LWL-ster in hart en nieren moest en zou ook een steunverklaring ondertekenen. Hij mocht er niet aan denken, dat deelname niet door zal gaan. Het was en is zijn droom om voor de kleine man en gehandicapten op te kunnen komen binnen de gemeenteraad. Waar hij de laatste nachten tot weinig slaap was gekomen, zal hij vanavond vermoedelijk wel een goede nachtrust doormaken. Willem is namelijk geslaagd in zijn opzet. Vanmiddag is hij rond 16.30 uur op een totaal van 32 steunverklaringen uitgekomen, daarnaast zijn er nog een aantal onderweg, vertelde een trotse en reuze enthousiaste Willem Lucht. De LWL gaat door naar de volgende ronde!

Artikel delen:
Reacties 143
 1. dit zegt wel iets over deze “partij”dat je niet eens stemmen binnen krijgt maar er om moet leuren:'(:'( man ga iets anders doen dat nuttig is voor de maatschappij 🙁


  Maak melding

 2. ans en mark ,waarom zou deze “kansloze” man geen positieve bijdrage aan de zwolse politiek kunnen/mogen leveren? Wat heeft de rest (huidige gekozen partijen + Solidara e.d.) eigenlijk te bieden, alleen sneeuwruimen etc? (Het meest besproken de afgelopen weken)


  Maak melding

 3. geweldig dat het je gelukt is willem! de eerste horde is gelopen, nu morgen lekker verjaardag vieren bij je moeder en dan op voor de zetel!


  Maak melding

 4. Dat ons democtratisch bestel zulke trucs en praktijken toelaat, onvoorstelbaar.
  Als je de stemmen zo bij elkaar moet sprokkelen.
  Straks gaat en mag deze man zich ook nog “volksvertegenwoordiger” noemen en gaat ook nog eens met een raadslidshonorarium van , wat is het? Euro 1700,- strijken?…


  Maak melding

 5. 😀 leuk:D lachen in de (Saaie)raadszaal:D

  willem met zijn moppentrommel

  man bijthond zal vaak weer in zwolle zijn om hem weer lekkerrrr
  voor gek te zetten ,
  :o:o:o  Maak melding

 6. Deze beste man is al jaren druk bezig om het rond te krijgen. Als je hem wat meer zou volgen zou je merken dat ook hij drie keer elke cent moet omkeren. Een beetje snel conclusies trekken doe je wel, Observer.:o


  Maak melding

 7. Gefeliciteerd Willem. Had je rond 5-en al per mail gefeliciteerd, ervanuitgaande dat je 30 stemverklaringen had. Hoewel we het over weinig dingen eens zijn; inzet en passie kan je niet ontzegd worden.


  Maak melding

 8. Observer,
  en wat is t probleem , na de stemming mag je conclusies trekkken .
  mag niet ieder voor zn idealen opkomen,
  wat bied de rest, toch ook niets !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Hallo weblogvrienden, ja het is gelukt! Jammer dat er nog altijd mensen zijn die zo negatief doen… gelukkig is het overgrote deel wel positief en daar willen wij jullie allemaal hartelijk voor bedanken!
  Ik stop er nu mee voor vandaag, ben doodop en ga nu zalig effe op de bank een koppie thee achteroverslaan!! Het is prachtig mensen, ik ben erg gelukkig en mijn weekend kan niet meer stuk!!
  Tot ziens mensen!! fijn weekend allemaal!
  willem lucht, lwl zwolle.


  Maak melding

 10. namens heel berkum gefeliciteerd met je deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen,we gaan voor jou willem, je hebt en gaat voor je ideeen we gaan je steunen waar we kunnen


  Maak melding

 11. Tim en Bonny, Ik heb niets tegen de man zelf maar als hij voor zichzelf al iedere cent moet omdraaien denken jullie dan dat ie in staat is om voor mijn belangen op te komen? laten we nou alsjeblieft van ons hoogste bestuurscollege, de gemeenteraad geen sociale werkplaats maken, er zitten al genoeg charlatans in het pluche.


  Maak melding

 12. Hallo dick en observer:
  dick: je bericht is niet aangekomen via de mail, ik heb het net even nagekeken maar kon niks vinden maar evengoed dank je wel!!
  Observer: Dat ik elke cent moet omdraaien wil echt niet zeggen dat we geen gemeenteraadslid kunnen worden en een vergelijking met de sociale werkplaats vind ik misplaatst! Dit zijn OOK mensen met gevoelens en wensen net als elk ander mens!! Ik vind het, en daar sta ik niet alleen in, het heel verstandig dat een man met een beperking juist zitting kan nemen in de raad en als geen ander de doelgroep kent???? Mensen in de sociale werkvoorziening hebben hier niet om gevraagd en deze groep zet zich vaak met zoveel moed en strijd in dat daar de gewone man/vrouw nog wel eens een voorbeeld aan kan nemen!! Als ik wel in de raad wordt gekozen is dit me NIET om het geld te doen, alleen voor gelijke behandeling van alle mensen, dus ook mensen met een beperking, daar zal ik voor gaan strijden!!
  Dus even duidelijk gezegd: in mijn ogen zijn alle mensen gelijk!!! daar moet je het mee eens zijn toch?
  de ene is niet beter dan de ander! we zijn allemaal mensen met gevoelens en verlangens en het wordt gewoon de hoogste tijd dat er is wat meer naastenliefde zal ontstaan in deze bikkelharde maatschappij! niettemin fijn weekend observer!


  Maak melding

 13. Jochem, er bestaat geen opleiding voor raadslid of wethouder dus niemand kan een diploma laten zien, maar in deze tijden van economische en maatschappelijke terugval hebben we mensen met bewezen kwaliteiten nodig om deze stad te besturen. Inderdaad moeten we de verkiezingsuitslag afwachten of meneer lucht in de raad gekozen wordt maar voor mij is hij voor Berkum wat Jules Deelder voor Rotterdam is…


  Maak melding

 14. Beste meneer Lucht, ik twijfel niet aan uw goede bedoelingen maar ik vind dat er in dit land best goed voor minderheden en mensen met een beperking wordt gezorgd. als je eens naar het acht uur journaal kijkt dan besef je dat je zelf in een gezegende maatschappij woont.
  Wat zou u daarin beter kunnen??…Ik laat mijn auto toch ook niet repareren door een monteur omdat die zegt dat ie zelf ook vaak met zn auto aan de kant van de weg staat?


  Maak melding

 15. Willem ook van mij de hartelijke felicitaties. Ik ben blij dat je aan de verkiezingen mee gaat doen. Ik geloof inderdaad dat jij een goeie zult zijn voor de zwolse gehandicapten. Voor nu feest!:D


  Maak melding

 16. tjonge jonge ,wat een negatiefitijd zeg ,hij krijgt het voor elkaar ga er zelf maar eens voor staan ,maar dan doen jullie niet ,geef hem toch een kans ,,geweldig hoor willem ,ga zo door:D:D


  Maak melding

 17. Oh, wat vreemd Willem. Had je gefeliciteerd via je site en de “contact-knop”. Nou ja, hier deed ik het om 19:28 ook. En de rest van de tekst was eigenlijk ook al bekend.


  Maak melding

 18. Bericht door Observer, op 15 januari 2010 om 19:19
  Dat ons democtratisch bestel zulke trucs en praktijken toelaat, onvoorstelbaar.

  Juist in ons democratisch stelsel kan dit. Andere partijen gaan toch ook alleen maar (behalve de SP, die is altijd op straat) de straat op net voor verkiezingstijd?

  Voor de tweede kamerverkiezingen ging Wouter Bos altijd zonder stropdas de straat op en na de verkiezingen heeft hij in de Kamer altijd een stropdas om terwijl het daar niet verplicht is. Dat zijn toch ook trucs om zieltjes te winnen?  Maak melding

 19. @dick, laat Wouter dan eens een keer de eerste zijn. Prins Claus heeft dat ding ooit ook eens afgegooid. Het is een overbodig kledingstuk.


  Maak melding

 20. Ik wil alleen maar zeggen dat het besturen van een stad gelijk staat aan het leiden van een groot bedrijf, dat mag allebei met-of zonder stropdas en zelfs vanuit een rolstoel maar om het bestuurswerk volwaardig en verantwoord te kunnen doen heb je mensen nodig met aantoonbare kwaliteiten en specialiteiten
  Maar niet omdat ze zo zielig, grappig of zo enthousiast zijn.
  Als meneer Lucht zo begaan is met gehandicapten waarom heb ik hem nog nooit thee of maaltijden zien rondbrengen in de Wissel in Berkum?


  Maak melding

 21. @Observer, wat versta jij onder mensen met aantoonbare kwaliteiten? Zijn dat mensen die een bedrijf ten gronde richten en met een vette bonus opstappen om ergens anders weer aan de slag te gaan tegen een vet salaris en de boel weer op de kop te zetten zodat dat bedrijf ook weer ten gronde gaat?


  Maak melding

 22. @ Assendorper; Denk dat het om de dooie dood niet makkelijk is om een goed wethouder of minister te zijn. Laat staan, burgemeester of MP (een goeie dan wel he). Zou het absoluut niet kunnen.

  Jij hebt het over gemeenteraadslid neem ik aan, je lijkt iemand op het oog te hebben?


  Maak melding

 23. Wél goed lezen jochem: of een stad nu door iemand met of zonder strop wordt bestuurd. Of vanuit een rolstoel, dat maakt niet uit. Het gaat om: aantoonbare kwaliteiten en specialiteiten.

  Dit zijn puur Observer’s woorden, tenminste zo als ik ze lees.


  Maak melding

 24. laten we nou alsjeblieft van ons hoogste bestuurscollege, de gemeenteraad geen sociale werkplaats maken, er zitten al genoeg charlatans in het pluche.

  dick dit bedoel ik nu


  Maak melding

 25. @dick, ik heb niemand op het oog en weet ook wel dat het niet eenvoudig is om een gemeente/staat te besturen.

  ==========

  On-topic a.u.b.


  Maak melding

 26. @ jochem, je valt over de vergelijking gem.raad/soc.werkplaats. Volgens mij is het super ironisch

  laten we nou alsjeblieft van ons hoogste bestuurscollege, de gemeenteraad geen sociale werkplaats maken, er zitten al genoeg charlatans in het pluche.

  En gaat dit niet op

  als t besturen van de stad te min is vooriemand met n handicap zoals jij zegt,

  . Hoewel je het wel zo kunt lezen…. Maar ik wil ook geen zegsman van een ander zijn, want ik zou het niet zo geschreven hebben.

  Lijkt me beter dat hij het zelf ff uitlegt.


  Maak melding

 27. Heren, nog maar een keer dan…..
  Een lichamelijke handicap hoeft in mijn opinie helemaal geen bezwaar te zijn om goed als raadslid te kunnen functioneren.
  Ik schrijf dus ook “desnoods vanuit een rolstoel” (door Jochem over het hoofd gezien)
  Maar als ik het over bestuurlijke kwaliteiten heb bedoel ik ook geen gesjeesde managers (ook al door Assendorper uit zn verband gerukt)
  maar mensen die op zn minst aantoonbaare bestuurlijke ervaring en kwaliteiten hebben, het liefst ondersteund door een relevante opleiding.
  Meneer Lucht, hoe aardig ook, voldoet hier geenszins aan, en hij zal het als éénmansfractie zeer moeilijk krijgen om alle raadsdossiers bij te houden, daar zijn ondertussen beteren op gesneuveld.
  Laat meneer Lucht nou gewoon lid van een bestaande partij worden en zich verliesbaar stellen dan heeft ie de ondersteuning van de rest van zn fractie en kan als specialiteit bijvoorbeeld sociale zaken onder zn hoede nemen.
  Machteloze eenmansfracties hebben we genoeg in de Zwolse raad.
  Dat was de kern van mijn verhaal.


  Maak melding

 28. Graag gedaan Assendorper en Admin, het moet ook allemaal niet zo voorspelbaar worden 😉

  On-topic:
  Marco Borsato dacht ook dat ie “Binnen” was Willem!
  Sjef van Oekel zou zeggen: “Willem? Dan liever de lucht in!”
  En voor Willem…puur voor vandaag, al is’t nog maar even: Laat maar zien die handjes:D:D:D:D:D


  Maak melding

 29. Lijkt me inderdaad een prima keuze wat mij betreft. Maar Willem heeft een andere keus gemaakt en heeft daarvoor vandaag de eerste horde genomen. Dan past het hem te feliciteren. Het is vandaag zijn feestje.


  Maak melding

 30. Willem je hebt het gered, publiciteit heb je genoeg gehad en je verdient door je doorzettings vermogen een prettig weekend ,maar ik denk wel dat het daarbij blijft,dus geen valse hoop anders valt het zo tegen.Geniet van je koppie thee


  Maak melding

 31. Bernard, ik zal sportief zijn, en ik biedt hem hierbij mijn felicitaties aan.
  Maar vraag mij niet hem te sponsoren als de kosten voor zn aanplak/verkiezingsposters wat duur blijken te zijn:):)


  Maak melding

 32. @observer, ik denk dat de heer Lucht een voorsprong heeft op de meeste andere gemeenteraadsleden omdat hij als geen ander weet hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen.

  En mensen met aantoonbare bestuurlijke ervaring en kwaliteiten wat zijn dat voor mensen? Vandaag worden ze de hemel in geprezen en morgen worden ze de grond in getrapt omdat ze een bedrijf kapot hebben gemaakt.


  Maak melding

 33. Van harte gefeliciteerd willem, met deze eerste zege. grote klasse!!
  Leuk om te lezen dat op een enkeling na alle vaste forumisten willem feliciteren, ondanks alle negatief beladen berichten.


  Maak melding

 34. En wie kan mij vertellen hoe het kan dat slechts 30 steunbetuigingen al genoeg is om deze meneer zo ver te krijgen? Dan staan er straks tientallen kansloze partijen op de lijst.

  ===========

  Aangepast.
  Denk aan uw taalgebruik (zie spelregels)


  Maak melding

 35. Assendorper, lees nou je eigen woorden eens terug,….
  Het slaat toch nergens op wat je zegt.
  Wat maakt iemand gezegend met een goed verstand maar die zelf nooit verder is gekomen dan een minimum inkomen nou bij uitstek geschikt om een miljoenenbudget van een gemeentekas te beheren?
  En waarom zou iedere ervaren manager nou al bij voorbaat een boef moeten zijn?
  Je generaliseert in hoge mate, maar stem gerust op je idool, ik doe het echt niet. Als ik lachen wil kijk ik wel naar André van Duyn


  Maak melding

 36. Los van het feit of deze man wel of niet de kwaliteiten heeft voor gemeenteraadslid (ik zal in ieder geval niet op hem stemmen), de raad is de enige plek waar je nog enige invloed kunt uitoefenen op het gemeentelijke beleid. De slogan “samen maken we de stad” ten spijt, de burger staat aan de zijlijn en wordt nauwelijks gehoord.
  In plaats van op fora als deze steeds gal te spuwen over wat onze bestuurders nou weer fout hebben gedaan, probeert hij er in ieder geval, met bewonderenswaardig doorzettingsvermogen, daadwerkelijk wat aan te doen, dat kun je van de meesten op dit platform, mijzelf voorop, niet zeggen.

  Willem, gefeliciteerd.


  Maak melding

 37. @observer, ik bedoel te zeggen dat Willem niet met geld gaat smijten. Hij weet als geen ander hoe je van een minimumuitkering rond moet komen. Tegenwoordig is het vaak zo dat het Rijk of de gemeente het ene gat met het andere dicht. En Willem maakt zich sterk voor de mensen die om wat voor reden dan ook in de maatschappij niet mee kunnen komen. Voor deze groep mensen zie ik de toekomst somber in.

  En ik vroeg me alleen maar af wanneer weet je of iemand aantoonbare bestuurlijke ervaring en kwaliteiten heeft?

  Wie zegt trouwens dat ik op hem ga stemmen? Ik heb de laatste jaren helemaal niet meer gestemd. Als ik van tevoren weet dat Willem één stem tekort komt om in de raad deel te gaan nemen dan ben ik wel bereid om hem die laatste stem te geven.  Maak melding

 38. @Assendorper:
  Willem gaat geen geld over de balk smijten? Hm….. Ik pak even wat dingen van z’n website erbij:

  Wel streeft de LWL ernaar om mensen met psychische problemen eerder helpen voor het uit de handen loopt en desnoods onder dwang mee moeten laten doen aan projecten gepresenteerd door de regionale RIAGGs. Dit geld ook voor mensen met verslavingsproblematiek zoals drugs, drank en sexverslaving. Er zou een model moeten worden opgezet zoals in het verleden bij de LWL voorgestelde S.O.R. (Sex Op Recept) model. Waarmee mensen met een sexverslaving door de overheid in staat moeten worden gesteld om met geldelijke steun naar de prostituee te kunnen gaan alsmede gelijk mee te werken aan een afkick programma zodat er veel ellende en verkrachtingen en erger nog moord moeten worden voorkomen. Ook zou er voor drugs en drankproblematiek geld moeten worden vrijgemaakt om mensen onder dwang en begeleiding van hun verslaving af te krijgen wat uiteindelijk zal leiden tot een verdraagzaam leven van de persoon in kwestie en een verdere terugloop van criminaliteit.

  Goed, mensen met een sexverslaving moeten gratis sex krijgen bij een bordeel. Wel moeten die mensen dus verplicht meewerken aan afkicken. Als ik dat doortrek, zou hij dus de verplicht afkickende drank- en drugsverslaafden hun drank en drugs moeten krijgen. Dit zal vast niet geldbesparend zijn. Maar goed, dat drank en drugs verspreid moeten worden, staat er niet. Maar als hij wel bewust gratis bordeelbezoekjes wil financieren, denk ik niet dat dat zo besparend werkt.
  Nog zoiets:

  Ook wil de LWL het banen beleid wijzigen dat wil dus zeggen dat er een maat moet komen per gezin wonend op een adres!! Per gezin, getrouwd, samenwonend, zou er dan nog maar 1 arbeidsplek moeten worden gevonden en moet het beiden werken worden afgeschaft!!

  Hij wil dus énerzijds de economie een flinke domper geven. Maximaal één kostwinner per gezin. Dus minder omzet in Nederland, dus minder geld wat rolt. Banen zullen er dan vermoedelijk in overvloed zijn maar het aantal mensen in Nederland verandert er niet zomaar door. Toch moeten alle voorzieningen (waaronder zijn bijzondere S.O.R.-principe) wel bekostigd worden. Dat gaat leuk worden. Geen inkomsten maar wel uitgaven. Tja, of wil hij toch voldoende geld in de staatskas krijgen door de BTW op te voeren naar 50% ofzo?

  Ik heb bij heel wat meer van z’n punten toch wel ernstige bedenkingen. Ik betwijfel echt of Willem wel zo goed om weet te gaan met de centen. Tenminste, in ieder geval als het gaat om véél geld.

  Hij heeft absoluut dingen in z’n programma staan waarvan ik denk dat hij een zéér goed punt heeft. Maar ik betwijfel echt of deze man als politicus goed zou zijn voor Zwolle (of Nederland).  Maak melding

 39. WFvN, dat bedoel ik nou….
  Vroeger presenteerden dit soort “wonderdoeners” zich op de markten als kwakzaver en verkochten flesjes paardenpis als geneesmiddel voor alle kwalen. Nu gaan ze de politiek in… de mens wil blijkbaar nou één maal belazerd worden hahaha


  Maak melding

 40. Oh, trouwens, hij wil de ‘woningnood’ ook terugbrengen door jongeren langer in huis te laten wonen voordat ze uit huis gaan. Nou, als we wel 50% belasting moeten gaan betalen, dan zijn huizen niet meer te betalen met dat ene inkomen per gezin. Echt je krijgt een overvloed aan leegstaande woningen.

  Hoe denkt Willem over kraken? (WFvN is tegenstander maar is misschien wel genoodzaakt om het te gaan doen mocht Willem ooit aan de macht komen 😛 )


  Maak melding

 41. @WFvN, die S.O.R. die Willem in wil gaan voeren zie ik als een stukje dienstverlening en dat mag wel wat kosten.

  In elk gezin één baan is natuurlijk niet haalbaar, dat weet ik ook wel. Maar stel dat het wel zo zou zijn dan wordt alles volgens mij wel weer goedkoper. Door de tweeverdieners zijn bijvoorbeeld de huizenprijzen niet meer te betalen door een alleenstaande. Ik bedoel daarmee te zeggen dat ik er niets op tegen heb dat je met z’n tweeën werkt maar de markt springt daar wel op in.

  En ik ben echt wel zo realistisch om in te zien dat Willem weinig kans maakt om een zetel te bemachtigen. Maar ik bewonder wel zijn strijdvaardigheid en gun hem best die ene zetel.

  En failliet zijn we toch al. Zie de Volkskrant van vandaag de bijlage het Vervolg. Daarin staat een interview met Frank Ankersmit, hoogleraar filosofie van de geschiedenis.


  Maak melding

 42. WFvN, waarom stel je je vraag over het uitgeven van geld niet aan de LWL bij de vragen voor de debatavonden hier? Het kan vandaag nog heb ik net gelezen.


  Maak melding

 43. Assendorper, je stelt de mentaliteit van onze gemeenteraad bij herhaling wel erg nagatief hoor.
  Ik geloof nog steeds dat de meeste gemeenteraadsleden oprecht willen handelen naar de eed/belofte die ze bijn hun aantreden hebben afgelegd.  Maak melding

 44. @observer, die laatste reactie van mij was meer bedoeld als een soort “luchtige” reactie op die van jou:D.

  Het is niet waar dat ik de hele raad maar niks vind. Ik heb ook bewondering voor bijvoorbeeld John van Boven die wel het lef heeft om op dit Log zich te mengen in een discussie. Het is niet mijn partij maar dat doet niet ter zake.

  Maar ik heb jou ook wel eens anders gehoord over onze plaatselijke bestuurders 🙂

  Hierbij wil ik het laten anders wordt het teveel off topic.


  Maak melding

 45. @Assendorper:

  Persoonlijk vind ik het wat vreemd dat je die S.O.R. als diensverlening ziet (die dus ook nog wat mag kosten), maar goed, dat is mijn mening. Maar dan nog, hoe wil je dat rijmen met het verschil dat vergelijkbare ‘dienstverlening’ niet geldt voor alcoholisten en drugsverslaafden?

  Wat betreft die situatie met maar één kostwinner per gezin. Ja, de maatschappij zal zich erop instellen. Maar dat zal heel wat voeten in aarde hebben. Mijn gok: forse deflatie.
  Daarbij komt: hoeveel werklozen zijn er en hoeveel tweeverdieners? Als alle tweeverdieners terug gaan naar éénverdieners komen er denk ik méér banen vrij dan er opgevuld kunnen worden met de huidige werklozen. Kortom: onderbezetting. Nu valt er vast nog wat te schuiven omdat bijvoorbeeld kinderopvang niet nodig zal zijn (scheelt trouwens ook weer kinderopvangkosten, voordeeltje in de richting van het plan van LWL) dus ook mensen die werken bij cr?ches e.d. kunnen tabee zeggen naar hun baan. Deels zal het probleem zichzelf oplossen. Maar nog ben ik razend benieuwd naar de werkelijke getalletjes. Ik ben bang dat er toch echt een groot probleem gaat ontstaan. Het is denk ik het ene gat vullen met het andere en daarbij het nieuwe gat een stuk groter maken.

  Maar je hebt wel een punt met je ‘Failliet zijn we toch al’. Inderdaad, als het schip toch al zinkt en niet meer te redden is, kan je iedereen aan het roer zetten……. 8)  Maak melding

 46. ik vind dit eigenlijk niet zo belangrijk, een partij welke ook kan wel zeggen wat ze gaan doen, maar het is belangrijker om te doen wat ze zeggen. Dus is hett belangrijk om de problemen in zwolle gaan oplossen, zoals veiligheid vernieling, geluidsoverlast en de gemeente in zijn totaal toegankelijker maken voor minder validen (invaliden gehandicapten).
  Dat zijn een paar dingen die ik nu echt belangrijk vind om op te lossen.


  Maak melding

 47. Tja, maar Willem heeft wel ambities om landelijk te gaan. Het staat verder ook in z’n partijprogramma. Voor mij zijn dat w?l zaken om mee te nemen in m’n overweging bij het kiezen van een partij. Hoewel Willem nuttige punten heeft (in mijn beleving, iemand anders kan er totaal anders over denken), zie ik toch dermate verontrustende dingen in z’n programma staan dat ik dus niet op hem zal stemmen en zelfs geen steunverklaring ga tekenen (ik heb wel bewondering voor z’n gedrevenheid).

  Ook voor kleine partijen begint het bij de plaatselijke politiek maar kan het uitlopen naar de landelijke variant. En persoonlijk zie ik Willem liever niet in de gemeenteraad, laat staan de landelijke politiek (maar goed, dat geldt ook zeker voor de PVV, PvdD en nog wat meer extremere partijen)


  Maak melding

 48. Assendorper, Het klopt dat ik van sommige raadsleden en ook wethouders geen hoge pet op heb.
  Ik kom ze in verschillende bestuursfuncties en klankbordgroepen tegen en daarbij heb ik ook mn teleurstellingen hoor.
  Ik denk wel eens dat een echt principieel mens nog wel eens moeite met het politieke gedraai en gekonkel zal hebben.
  Zou Willem daar ook wel eens aan hebben gedacht?  Maak melding

 49. Sorry AssendorperT, maar volgens mij heb je het hier echt over

  onze plaatselijke bestuurders

  Hierbij wil ik het laten anders wordt het teveel off topic.

  heb zelf duidelijk gemaakt wat ik van Willem vindt. Zie zelf of je dat ook wilt. Ga op hem stemmen voor mij apart maar wees duidelijk AssendorperT. Aan dat wazige gewauwel heeft niemand wat. Prut he, op een gezellige voortzetting van de avond.8)


  Maak melding

 50. Beste Jochem jij zegt dat raadsleden allemaal zakkenvullers zijn
  Als je de uren rekent die ze aan het lidmaatschap van de raad kwijt zijn en dan bij de meeste partijen ook nog eens geld in de partijkas moeten storten denk ik als ze het alleen voor het geld zouden doen,ze beter vakkenvullers kunnen worden dan zakkenvullers.


  Maak melding

 51. Wat werkt en wat niet?
  Wat is mooi en wat is lelijk?
  Wat is grappig en wanneer wordt het irritant?
  Wanneer is iets een zinvolle investering en wanneer wordt het verkwisting?
  Wat is cultuur en wat niet?

  Allemaal vragen die ja van alle kanten kunt belichten en waar geen eensluidend antwoord op is.

  Volgens mij moet het in de gemeenteraad net zo gaan, en als Willem voldoende achterban heeft is zijn geluid welkom.

  Wel een voorbehoud, maar dat geldt voor alle partijen: sluit vooraf een prestatiecontract en hou de eer aan jezelf als je daaraan niet voldoet.  Maak melding

 52. @wichtert,

  In zwolle krijg je zo’n 1400, voor zo’n 20-25 uur (schijnt gemiddelde te zijn) werk per week , zie ook http://www.minbzk.nl/aspx/download.aspx?file=/contents/pages/102731/circulaireambtstoelageburg.onkostenvergoedingweth.raadsl.encommissieleden2010.pdf

  De SP heeft wel gepleit deze te bevriezen in 2010 en 2011 maar vond alleen Groenlinks/De groenen aan haar zijde, met divers uiteenlopende redenen waarom tegen gestemd werd, zie ook http://www.zwolle.nl/cmsBis.nsf/SearchView/D240F26840DB34EFC125757C0036CDBE?OpenDocument.
  Volgens mij zijn ook enkel SP-raadsleden verplicht om een deel (75%) van hun raadsvergoeding in de kas te doen en het als onkostenvergoeding te zien voor (voor meer info zie: http://platformrosa.wordpress.com/2007/10/11/afdrachtregeling-is-kroonjuweel-sp/). Bij andere partijen (ik weet niet bij welke exact) gebeurt dit ook wel, maar meer op vrijwillige basis.

  Ontopic:
  Gefeliciteerd Willem Lucht en je overige partijleden!
  3 maart zal de kiezer spreken en zullen we zien of de raad aangevuld wordt met LWL, LEV of solidara


  Maak melding

 53. Ik bedenk in één keer iets.
  Meer dan 90% van de Zwolse bevolking is geen lid van een politieke partij en toch worden ons bestuurders gekozen uit dit soort politieke organisaties.
  Dus het gedachtengoed van slechts 10% van de burgers is bepalend voor de politieke keuze van onze gemeenteraad
  Ik denk bijvoorbeeld dat de CU nog geen 500 echte leden telt maar toch een groot (regerings) stempel zet op de bestuurlijke koers van deze stad. (als ik er ver naast zit hoor ik het vast hier wel haha)
  In dat verband is de titel volksvertegenwoorder nogal aanmatigend vind ik.
  Dus geeft Willem als “indringer” wel een duidelijk signaal van onvrede van de burger af he?


  Maak melding

 54. WFnN, ik bedoel te zeggen dat het het helemaal niet zo logisch is dat alleen maar bestaande partijen raadsleden moeten kunnen leveren.
  Iedere oprichting van een nieuwe partij is eigenlijk een motie van wantrouwen tegen de bestaande coalitie


  Maak melding

 55. Beste observer,

  In 2006 ging 59,7 % van de Zwolse bevolking naar de stembus om te stemmen op 1 van de partijen. Het lidmaatschap van een partij lijkt mij niet een graadmeter om raadsleden wel of geen volksvertegenwoordiger te noemen.

  On topic: Van harte gefeliciteerd, Willem!


  Maak melding

 56. Bericht door dick, op 17 januari 2010 om 00:25
  Waar gaat dit eigenlijk over hier?
  jammerrrrrrr

  … jammerrrrrrr is dat benevelde aanhangers van de Partij Van De Alcoholisten hun eigen wazige gewauwel op anderen proberen te projecteren, terwijl dit topic gaat over de LWL en niet over de aanstaande afgang van hun eigen ‘links-lullen-rechts-zakkenvullen-partij’.


  Maak melding

 57. @ Emile Hoogterp, 12:30. Mooi en klasse ook dat je daar antwoord op geeft. Terwijl je dat deed genoot ik toch echt van de beste en oprechtste politicus van ons mooie land. Voor mij een nieuwe goede intervieuwer ook in Buitenhof; hulde. Net als voor de column van Max Pam.

  We kunnen nog wat beleven in de ZORG mensen!! Wetenschappelijk bureau van het CDA wil het profijtbeginsel loslaten op de zorg….
  On-Topic Daar kun jij het toch ook onmogelijk mee eens zijn>:(>:(>:(>:( Net als CDA (blijkt weer vrindjes met de VVD) wil dat juist de sterkste schouders nog meer moge verdienen>:( Dat staat haaks op Willem’s leus. Op PvdA’s “De sterkste schouders, de zwaarste lasten” en op SP-beginselen. Daarom had ik tevoren nog wel wat hoop met 2 Christelijke partijen en de PvdA: zou het voor de minderbedeelden wel goedkomen. Nou deze plannen van het CDA lijken mij allerminst Christelijk>:(>:(>:(


  Maak melding

 58. Werd wel tijd dan, want je zag al een beetje bleek 😉
  Neem je ff mee terug naar vannacht:

  ASSENDORPER, op 16 januari 2010 om 21:36
  @observer, die laatste reactie van mij was meer bedoeld als een soort “luchtige” reactie op die van jou.
  —-positief over JvB—–
  Hierbij wil ik het laten anders wordt het teveel off topic.
  Bericht door WFvN, op 16 januari 2010 om 22:14
  @Assendorper:
  S.O.R. als diensverlening
  vergelijkbare ‘dienstverlening’ niet geldt voor alcoholisten en drugsverslaafden?
  één kostwinner per gezin: forse deflatie.
  werkloosheid en creches.
  Maar je hebt wel een punt met je ‘Failliet zijn we toch al’. Inderdaad, als het schip toch al zinkt en niet meer te redden is, kan je iedereen aan het roer zetten…….

  **** Er wordt notabene toch geprobeerd een aantal punten serieus uit te leggen***** Dus ontopic. Misschien wel een leuk item hier. 15 punten en wat vinden we ervan. Maar ik moest wel hard lachen in de stijl waarom WF het schreef. Hoe serieus bedoeld ook.

  Bericht door hans, op 16 januari 2010 om 22:19
  ik vind dit eigenlijk niet zo belangrijk, een partij welke ook kan wel zeggen wat ze gaan doen, maar het is belangrijker om te doen wat ze zeggen. Dus is hett belangrijk om de problemen in zwolle gaan oplossen, zoals veiligheid vernieling, geluidsoverlast en de gemeente in zijn totaal toegankelijker maken voor minder validen (invaliden gehandicapten).
  Dat zijn een paar dingen die ik nu echt belangrijk vind om op te lossen.
  *Tja

  Bericht door WFvN, op 16 januari 2010 om 22:24
  puur over LWL. Dit wist ik ook: Willem heeft wel ambities om landelijk te gaan. En ik moest (sorry Willem) wel weer even lachen. Ok, Larry, gaat misschien sneller na een aantal overheerlijke potten 😛

  Bericht door Observer, op 16 januari 2010 om 23:27
  Assendorper, Het klopt dat ik van sommige raadsleden en ook wethouders geen hoge pet op heb.
  Ik kom ze in verschillende bestuursfuncties en klankbordgroepen tegen en daarbij heb ik ook mn teleurstellingen hoor.
  Ik denk wel eens dat een echt principieel mens nog wel eens moeite met het politieke gedraai en gekonkel zal hebben.
  Zou Willem daar ook wel eens aan hebben gedacht?

  Moest wel erg lachen om de teksten. Sommige deden me aan Willem’s eigen lijntje denken. Hoe serieus bedoeld soms ook. Over dat S.O.R-plan ook. En wie wel voorzieningen en wie niet. Welke voorzieningen.
  Komt natuurlijk ook omdat ik een heel behoorlijk beeld van Willem heb door het uitwisselen van digitale teksen. Een bijzondere gave van Willem vind ik ook, dat hij er altijd weer in slaagt ergens een positieve draai aan te geven. Goed goan Willem!


  Maak melding

 59. Beste allemaal, nou je kan zeggen wat iedereen wil maar zodra de lwl in het geding is komen er wel de meeste reaktie’s los. en dat is mooi, het betrekt de burger wat meer bij de politiek een positive gedachte
  mijn complimenten en dankbetuiging voor alle webloggers van zwolle is dan ook zeker op zijn plaats!
  Allemaal reuze bedankt voor zowel negatief als positieve reaktie’s, we kunnen hier zeker lering uit trekken! Bedankt mensen!! willem lucht lwl zwolle.


  Maak melding

 60. Klasse Willem, als je nou voor 3 maart nog een paar keer in het nieuws weet te komen. Keertje of 10. Dan reageren wij er wel weer op en maken we er samen wat gezelligs van.

  Het gaat hier zelfs al over de inhoud…..héééél af en toe. Dus, begin volgende week een uitgewerkt draadje over je unique-selling-point het S.O.R.? En aan welke debatten ga je meedoen? Het is al over een week of 6 😮


  Maak melding

 61. Hoezo wazig gewauwel dick? Ik ben ermee gekapt omdat de discussie over Willem omsloeg naar de raadsleden en als ik was doorgegaan dan zou het teveel off topic worden. Dat lijkt mij toch wel duidelijk.

  En wat ik verder van Willem vind is dat dan zo belangrijk? Ik bewonder in ieder geval zijn strijdvaardigheid. Stemmen doe ik al een aantal jaren niet meer.

  Proost.


  Maak melding

 62. Emile 1400 netto???met 25 uur is dat meer dan 100 uur is dan 14euro per uur.Ik weet wel dat ze bij Swollwacht geld stoppen in de partijkas


  Maak melding

 63. Hulde willem. was er gisteren een overwinningsborrel op het hoofdkwartier? tweeed man van de partij kwam ik gistermiddag in de bus tegen richting groendorp.


  Maak melding

 64. Van harte Willem!

  Iedereen heeft recht op een eigen mening.
  Probeer het alleen wel een beetje in de hand te houden en een beetje logisch te redeneren.
  Opsommen wat voor uitspraken een partij heeft en dat gaan afkraken… Kun je bij ELKE partij.
  Roepen dat alleen mensen met ervaring in het bestuur mogen zitten, wat was er eerst, kip of het ei? Als alleen mensen met ervaring ergens mogen komen kan er nooit iets nieuws gedaan worden, want er is niemand die ervaring heeft. Laten we dan uitgaan van levens ervaring.
  Een directeur van een bedrijf zal net zo min een idee hebben wat hem te wachten staat.
  Alsof 30 steunverklaringen niks is, het is niet zomaar even iets wat je voor de lol invult, wel? Je steunt iemand om zijn of haar ideeen. Je doet dit vrijwillig en het zal je vies tegen vallen als je denkt dat mensen zo snel moeite doen voor een ander zonder een reden en bovenal zonder dat er direct iets tegenover staat.
  Veel mensen zijn maar al te goed in het roepen van wat ze vinden, maar dat roepen we alleen maar tegen elkaar.
  Als we het dan echt niet eens zijn met wat er in de gemeente of zelfs in Nederland gebeurt doen we niet veel anders dan mokken en bij eigen bekenden ons beklag doen. Er is bijna niemand die besluit om ook daadwerkelijk een verschil te maken.
  Kraak zo iemand dan niet af, maar bewonder hem/haar. Het vereist meer dan een grote mond en een ideetje. Onderschat dat niet.
  Ach, er valt zoveel te zeggen. Als men eerst eens logisch zou nadenken voor er wat gezegd word…
  Categorie gemakkelijk praten. Iedereen weet het altijd beter, totdat het er echt op aan komt. Wees dan maar eens dapper genoeg om door te zetten terwijl je zo veel tegenspraak krijgt.
  Wedden dat de meeste mensen dan ook maar braaf doen wat de rest doet?
  Hier houd ik het maar even bij.
  De groetjes en veel succes Willem!


  Maak melding

 65. Hé Assendorper, heb om 14:25 uitgelegd waarom ik “wazig gewauwel” reageerde. Gezellig hoor, maar het gaat nergens meer over of voortdurend dezelfde Willem-mening. Doe ik zelf zeker ook: sympatiek, harde werker, absluut niet met de meeste standpunten eens, gun hem zeker zijn 30 stemverklaringen.
  Vind dat de Willem-meningen in de herhaling worden afgedraaid. Daarom adviseerde ik Willem dit ook vanmiddag:

  Klasse Willem, als je nou voor 3 maart nog een paar keer in het nieuws weet te komen. Keertje of 10. Dan reageren wij er wel weer op en maken we er samen wat gezelligs van.

  Het gaat hier zelfs al over de inhoud…..héééél af en toe. Dus, begin volgende week een uitgewerkt draadje over je unique-selling-point het S.O.R.? En aan welke debatten ga je meedoen? Het is al over een week of 6

  Ben het dus hartstikke met je eens

  WAT IEMAND verder van Willem vind is dat dan zo belangrijk?

  Kan me ook heel goed voorstellen dat je op dat punt stopte.

  Proost alvast, al heb ik er vandaag verder nog geen één aangeraakt….nog een beetje te vroeg (in het verwerkingsproces) 😉


  Maak melding

 66. Het is Willem gegund en Willem weet dat ook.

  Maar het is diep en diep triest hoe een stel kanslozen met hun gedrag op zijn website alleen maar scheld en tiert.

  Of Willem hier nou blij van moet worden betwijfel ik ,weet wel dat het geen visite kaartje voor de LWL is.


  Maak melding

 67. Wat een spontane reactie zwolse, het heeft even geduurt. maar helemaal met je eens dat het schandalig is op dat forum. willem zou hier wat aan moeten doen, hier komt ie geen steek mee verder.


  Maak melding

 68. Emile,ik ben niet zo goed in bruto -netto maar hoeveel zouden sommige raadsleden nu overhouden???Je moet toch echt niet zeggen zoals Jochem dat deed dat er alleen maar zakkenvullers in de raad zitten.Natuurlijk zijn ook hier uitzonderingen en zijn er leden die veel meer doen dan anderen,maar als je nog minder betaald denk ik dat je moeilijk capabele leden krijgt,alhoewel ik nu ook wel eens vaak mijn twijfels heb.Bij SP die 75% inleveren zijn het in ieder geval mensen die het met hun hart doen.Dat zelfde geldt voor Swollwacht,van andere partijen weet ik niet of daar de raadsleden ook geld in de partijkas storten.


  Maak melding

 69. Een partij die zo veel moeite moet doen om 30 steunverklaringen bijeen te brengen, lijkt me redelijk kansloos als het om verkiezingen gaat. Het komt op mij over als een redelijk zinloze exercitie.

  Ik ben trouwens wel weer benieuwd met welk verkiezingsprogramma de LWL op de proppen komt. Andere partijen hebben hun programma allang rond, terwijl de LWL vooral bezig was met steunverklaringen scoren. Op de site van LWL kom ik vooral landelijke items tegen.


  Maak melding

 70. 1400 bruto voor 80-100 uur in de maand? Zucht…. ik wou dat ik dat had ( ik heb gelukkig niks te klagen hoor;))

  Willem gefeliciteerd!:D


  Maak melding

 71. @ Natasch. Vreest dat je de tijd die je kwijt bent met het raadslidmaatschap zeker niet moet onderschatten. Als je ook nog eens een beetje serieus door alle dossiers wilt ploegen. Dan d’r bij willen is één ding maar “kunnen”, alleen al dat functioneren als dossiertijger lijkt me toch echt te saai. Er zijn meer aspecten die ik niet zou kunnen. Kortom alle respect. Zéker voor de oprechte idealisten.


  Maak melding

 72. Heb er geen moeite mee dat deze vergoeding er tegenover staat.

  Heb er wel moeite mee als dit betaald zal worden aan personen die de kennis niet bezitten om de belangen te behartigen van de Zwolse bevolking.


  Maak melding

 73. In Tilburg een schoolvoorbeeld met die Smolders die wijselijk de benen neemt.

  Met een politiek inzicht als een bos uien en een aankomend proces wegens corruptie moet dit soort figuren geweerd worden in de politiek.


  Maak melding

 74. Vind het mooi voor Willem, al ben ik het lang niet met al zijn ideeen eens. Maar goed, er is geen enkele partij waar ik het helemaal mee eens ben. Kiezen voor het minste kwaad zullen we maar zeggen 🙂


  Maak melding

 75. En in Nijmegen hebben we nog een schoolvoorbeeld van een PVDA-burgermeester die enkele malen met veel te veel alcohol op achter het stuur gekropen was en die daar mee weg kwam, terwijl jan-met-de-pet voor zoiets gestraft zou worden, en die daarna doorschoof naar de positie van minister van Binnenlandse Zaken.
  En als minister heeft zij de Grondwet geschonden, doch desondanks kan zij met haar arrogantie rustig voortdoen.

  Alcohol komt er bij Willem Lucht niet aan te pas en met zijn gedrevenheid heeft hij sowieso een voorsprong op de (kandidaat)PVDA-raadsleden die partijpolitieke belangen verheven hebben boven de belangen van de Zwolse bevolking.
  Willem Lucht mag net als iedere andere Nederlander meedoen aan verkiezingen en heeft daarvoor geen toestemming nodig van een regenteske graaierspartij die aan het pluche vastgeplakt wil blijven zitten.

  Nou moet Willem alleen nog meer kennis en kunde opdoen.
  Misschien iets voor mensen die zeggen een sociale inborst te hebben om hem daarbij terwille te zijn?


  Maak melding

 76. Ten eerste is de gemeente Zwolle gekozen tot de economisch beste gemeente:-* Is toch mooi meegenomen op je portofolio toch?

  En wat de sociale inborst van velen betreft,zijn die van een hele koude kermis terug gekomen.

  Diezelfde mensen zijn met veel gescheld en getier van Willems fora weg getreiterd .Voorbeelden te over.


  Maak melding

 77. Ik heb niets met het partijprogramma van LWL.
  Maar, ik vind Willem een aardige kerel en heb bewondering voor zijn doorzettingsvermogen.
  Of Willem in de raad thuishoort wordt enkel en alleen bepaald door het aantal mensen dat op hem stemt. Niet door wat “men” er van vindt.


  Maak melding

 78. Verbazend Larry, dat bij jou de keuze tussen LWL en……PvdA lijkt te gaan 😮 ook wel eigenlijk. Dacht dat jij adept was van de populistische tak van de VVD. De parelkettingen zonder kroonjuwelen?


  Maak melding

 79. Ook eens met John. Maar John…..kijk voor de gein (voor de afschuw) maar eens op zijn forum. Daar gaat het hier ook heel veel over en die onzin duurt al meer dan een jaar.


  Maak melding

 80. Dat de gemeente Zwolle gekozen is tot de economisch beste gemeente ligt vooral aan het feit dat de ondernemers de economische kar trekken en aan de zeer hoge arbeidsmoraal die de mensen in de wijde omgeving van Zwolle hebben.
  En alhoewel de ondernemers enigszins behoudend schijnen te zijn in investeringen en innovaties, iets dat altijd als een nadeel gezien werd, blijkt dat nu tijdens deze zogenaamde crisis een voordeel te zijn.
  Zwolse ondernemers kiezen over het algemeen voor continuïteit i.p.v. onstuimige groei om de zakken maar zo snel mogelijk te vullen.

  En alhoewel dit topic gaat over de voor de LWL succesvol verlopen steunverklaringscampagne, wil ik er toch nog eventjes op wijzen dat het de PVDA is geweest die onder leiding van Wim Kok de mogelijkheden heeft geschapen voor verdere marktwerking en het samenvoegen van banken en verzekeraars, waardoor de huidige crisis kon ontstaan.
  Dezelfde Wim Kok die nu via meerdere commissariaten zijn zakken danig loopt te vullen.


  Maak melding

 81. Heerlijke tijden altijd Tsja, vooral voor de beeldvormers en de populisten. Denk dat ik pas de laatste week voor de verkiezingen op “nuance” ga inzetten……daarvoor is het kansloos 😮


  Maak melding

 82. @Dick

  Willem heeft mijn steunverklaring gekregen voor zijn doorzettingsvermogen en omdat ik vind dat hij recht heeft op het verwezenlijken van zijn droom. Het is niet te hopen dat het een nachtmerrie voor hem zal worden.
  Een nachtmerrie heeft hij al gehad door de aan zijn adres geuite bedreigingen.

  Mijn stem krijgt hij daarentegen niet. Daarvoor komen vooralsnog drie partijen in aanmerking en zal o.a. afhangen van hun partijprogamma’s en hun antwoorden op de door WLZ gestarte verkiezingsdicussies.
  Daarbij is het landelijke beleid niet van belang voor mij.


  Maak melding

 83. Bericht door dick, op 18 januari 2010 om 13:47
  Larry, klopt 18 januari 2010 om 13:41 niet

  Hoe kom je erbij? Lees en overdenk wat je leest eerst eens goed voordat je die jeukende vingertjes aan het werk zet. 😉

  En een ieder kan lullen wat ie wil: de LWL zorgt nu al voor een hoop leven in de Zwolsche politieke brouwerij. 😀 :o;)


  Maak melding

 84. @ Larry, dat begreep ik. Had ongeveer een half jaar geleden een mailwisseling met hem over het woord “steunverklaring”. Hij deed voorkomen of je dan ook echt van plan moest zijn om op hem te stemmen. Natuurlijk gaf ik aan dat ik dat niet deed. Zoals jij het ziet vind ik het sympatiek. Logisch toch, dat ik dan aan D’66 denk alszijnde de partij waarop jij stemt? Ook gezien je teksten rond het lustrum van het onvolprezen WeblogZwolle?

  Oh, weet niet van

  aan zijn adres geuite bedreigingen

  Dat is te triest voor woorden natuurlijk. Hij heeft wel aangifte gedaan toch? Verder ontopic: hoop wel dat Willem weet hoeveel stemmen hij minimaal moet hebben om een zetel te krijgen. Mijn 2e voorkeur is het LEV van Sibrand.


  Maak melding

 85. @Natascha

  Ik heb hem dat vrijdag in het stadskantoor nog gezegd, maar of dat ook goed is doorgedrongen tot hem weet ik niet.
  De opwinding speelde hem nogal parten volgens mij.

  Overigens ben ik principieel tegen de doodstraf (alhoewel ik soms wel ernstig twijfel daarover zoals voor dit zieke geval ), en tegen zijn gedweep met Geert Wilders.

  Maar als in een stad als de onze Neo-Nazi’s geen strobreed in de weg wordt gelegd om hun gedachtengoed te verspreiden, dan mag een mens met lichamelijke beperkingen toch ook zijn droom najagen?


  Maak melding

 86. Gelijk heb je larry, maar het zou tenenkrommend zijn om hem ten spot en vermaak een zetel te gunnen in de raad.
  Ik ken willem vrij goed en ondanks dat ik van mening ben dat hij de skills voor deze roeping mist, gun ik het hem van harte.


  Maak melding

 87. @ Larry, waar ging dit ook alweer over?

  Hoe kom je erbij? Lees en overdenk wat je leest eerst eens goed voordat je die jeukende vingertjes aan het werk zet.

  Dit is gel*l natuurlijk

  En een ieder kan lullen wat ie wil: de LWL zorgt nu al voor een hoop leven in de Zwolsche politieke brouwerij.

  Dan kun je Geer, Goor en Vlemminx ook wel inhuren hier. Het is verdorie geen comedytrain in de gemeenteraad
  >:(>:(>:(


  Maak melding

 88. @ Larry: Hierover schijnbaar………..Verbazend Larry, dat bij jou de keuze tussen LWL en……PvdA lijkt te gaan ook wel eigenlijk. Dacht dat jij adept was van de populistische tak van de VVD. De parelkettingen zonder kroonjuwelen?

  Hoe zit het dan? Wanneer heb je de lobbyisten van de Democraten uit dat geweldige jaar laten zitten?  Maak melding

 89. Partijbaron Barry poneerde op hun forum een heftige stelling.

  hoe sta jij tegenover de stelling dat de grootste gemeentes van zwolle vinden dat illegalen en uitgeprosedeerden met gouden handschoenen moeten aangepakt en in de watten moeten worden gelegd?
  ik sta hier positief tegenover omdat deze mensenn het toch al zo moeilijk hebben. wat vinen jullie?

  Willem heeft nog niet gereageerd. Wel een interessante kwestie. Volgens mij voorziet Willem’s verkiezingsprogram niet in deze menselijke stelling.


  Maak melding

 90. @Larry, 14.40 uur

  Geen strobreed? Klopt, t was een heel park breed;):P:D Nee zonder gekheid. Mocht Willem het vrijdag niet opgevangen hebben kan hij het hier lezen.

  En ik persoonlijk vind dat iedereen zijn droom MOET proberen na te jagen…. Dus ook Willem..


  Maak melding

 91. @ wichert, ik ben daar ook niet zo’n ster in (bruto en netto dus). Heeft volgens mij ook ermee te maken of je een andere baan er naast hebt e.d. Maar ik weet het ook niet precies wat een raadslid hier er aan over houdt, die niet bij de SP zit.  Maak melding

Reageer