Mevrouw Missaar wordt 106 jaar

Zwolle – Vrijdag bereikte mevrouw M. Missaar de mooie leeftijd van 106 jaar. Burgemeester H.J. Meijer verraste mevrouw Missaar in Zorgcentrum ‘Rivierenhof’ met felicitaties en een schaal met bonbons. Zaterdag viert de jarige haar verjaardag met haar 30 familieleden.

 

15-01-2010_mevr_m.missaar_106_jaar_3.jpg

Mevrouw Marie Missaar wordt 15 januari 1904 geboren in Leiden. Ze is het 12e kind van Jacobus Missaar en Susanna Teljeur. Haar moeder overlijdt op jonge leeftijd, Marie is dan pas 5 jaar oud. Haar jeugd brengt ze in Leiden en Haarlem door. Haarlem is ook de 1e plek waar ze gaat werken bij een familie in huis. Ook werkt ze in Wassenaar en Den Haag, altijd bij een familie intern waar ze zorg draagt voor een zieke, het huishouden, kinderen en verder alles wat haar handen tegenkomen. Haar hele leven werkt ze hard voor anderen, ze doet dit met hart en ziel.

15-01-2010_mevr_m.missaar_106_jaar_4.jpg

15-01-2010_mevr_m.missaar_106_jaar_2.jpg

Als ze op 65 jarige leeftijd met pensioen gaat krijgt ze haar 1e eigen woonruimte, ze huurt een kamer bij iemand in Den Haag (Lobelialaan). Hier geniet ze enorm van, ze wandelt graag in de duinen die vlakbij zijn. Ook naar de stad gaan vind ze heerlijk, de Bonneterie en de Bijenkorf zijn haar favoriete winkels. Ze gaat graag uit en gaat dan naar een concert of naar het theater. Altijd is ze keurig gekleed en gekapt met bijpassende sieraden, schoenen en tas.

In deze periode dat ze eindelijk meer tijd krijgt voor zichzelf nodigt ze ook graag haar neven, nichten en achterneven en nichten uit bij haar thuis. Deze worden dan getrakteerd op lekkere hapjes, drankjes, een maaltijd, een filmbezoek, een wandeling, een cadeautje. Het kan nooit op en iedereen vertrekt altijd met een overvolle buik.

15-01-2010_mevr_m.missaar_106_jaar_1.jpg

Na een aantal jaren krijgt ze haar eerste eigen flat (twee hoog zonder lift) in de Dalerveenstraat te Den Haag. Een woon- en slaapkamer met eigen keuken, douche en toilet. Hier woont ze tot ze 102 jaar is zelfstandig, dit gaat goed, het hele huis staat er altijd blinkend bij. Tot ze het voor haar verschrikkelijke bericht krijgt dat haar flat afgebroken gaat worden en ze op zoek moet naar andere woonruimte.

Uiteindelijk maakt ze de keuze om naar Zwolle te verhuizen omdat daar een aantal familieleden wonen, het wordt de Rivierenhof. Maar deze gedwongen keuze had ze tot op de dag van liever niet gemaakt.

Altijd heeft ze voor anderen gezorgd en hield ze zo van koken en lekker eten, dat dit niet meer kan valt haar erg zwaar. Ze laat ook bijna geen gelegenheid voorbij gaan om te vertellen dat het eten wat ze krijgt niet echt lekker is en alles dat uit Den Haag komt veel beter is.

Waar ze nu nog het meest van geniet zijn de bezoekjes van haar neef Aat en zijn vrouw Miep, die altijd zorgen voor een lekkere haring, een glaasje drank, de kaas en worst en alles wat ze verder nodig heeft. Op zondagmiddagen samen met hen een advocaatje of besje drinken met iets lekkers erbij en dan samen herinneringen ophalen is haar zeer dierbaar.

Ook vind ze het nog steeds fijn om ieder jaar haar verjaardag te vieren met de hele familie. Ze geniet ervan als ze iedereen weer ziet en van het samen zijn. Zaterdag 16 januari zal de hele familie aanwezig zijn voor een warm en koud buffet. Ongeveer dertig familieleden van 11 jaar jong tot 98 jaar oud komen vanuit het hele land naar het theehuis van de Rivierenhof.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Van harte gefeliciteerd!!! Ik doe het er gelijk voor, als ik zo oud mag worden als deze mevrouw Missaar, en dan ook nog zo bij de tijd zijn. Want dat is tegenwoordig niet meer met zekerheid te zeggen.
  Ik hoop dat ze een fijne verjaardag heeft met haar familie!


  Maak melding

 2. Dag tante Rie,
  Van harte proficiat met uw 106 ste verjaardag. En natuurlijk de Fam. Zaalberg en Slingerland ook van harte proficiat met de verjaardag van tante Rie.
  Groetjes en een fijne dag,
  Beate


  Maak melding

 3. Beste tante Rie,
  Heel hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag! Wat een prachtige leeftijd 106! Wat is uw geheim?
  Ook voor de familie onze felicitaties:-*
  Groetjes Ingrid, Pedro en Britt


  Maak melding

 4. Hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag, 106 dat is nog eens een leeftijd.Ik heb van Sanne gehoord dat u een fijne dag heeft gehad met de familie. Ik hoop dat het goed met u zal gaan en geniet maar van de familie in Zwolle. Wat een prachtige foto’s van u,Aat en Lotte!
  Groeten van An, vriendin van Sanne en Rob.


  Maak melding

 5. Lieve tante Rietje
  Wij vonden het erg leuk/lekker op uw verjaardag;);)
  Mischien komen wij langs in de vakantie

  Bij deze wil ik Lotte dag zeggen en vragen of ze hyves heeft
  gr.voor ALLE;D


  Maak melding

Reageer