Samenwerking Nederpopprijs en OngekendTalent

Zwolle – Na de viering van het lustrumjaar 2009 gaat de Nederpopprijs ook dit jaar weer groots van start. Ook in 2010 kan Nederlands en Vlaams talent weer meedingen naar de enige stimuleringsprijs voor Nederlandstalige artiesten. De inschrijving start op zaterdag 16 januari en sluit op 1 maart. Uiteindelijk wint een band een podiumplaats op het Zwolse nederpopfestival Van Eigen Bodem.

Al sinds een paar jaar kunnen bands gebruikmaken van de site van OngekendTalent om mee te doen aan de Nederpopprijs. Tot nu toe bleef het bij de mogelijkheid tot stemmen op je favoriete act maar vanaf dit jaar zal OngekendTalent als volledig partner meewerken aan de Nederpopprijs. Dit doet zij door onder andere het filmen van acts tijdens voorronden en finale maar ook is het hele traject van voorronden en finale volledig te volgen via de populaire site. Via OngekendTalent zal wederom ook een publieksnominatie plaatsvinden; de winnaar van deze wedstrijd staat automatisch in de finale.

Samenwerking met Fer Abrahams

Een tevens succesvolle samenwerking die in 2009 is gestart zal in 2010 worden geprolongeerd. Fer Abrahams (OOR, Rockacademie en Grote Prijs van Nederland) zal nauw betrokken zijn bij de jurering van de finalisten maar zal ook voor de winnende act een dag van bandcoaching verzorgen. Samen met een professionele fotoshoot door Bullet Ray (fotograaf van het muziekboek ‘eerste bandje’ en fotograaf voor 2 voor 12) en een geldprijs van 1500 euro gaat de band met een solide promotie de toekomst in.

Data competitie
De voorronden voor de Nederpopprijs vinden plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 april in Nederland en op vrijdag 21 en zaterdag 22 mei in België. (locaties volgen). Maximaal 10 Nederlandse en 10 Belgische bands kunnen doordringen tot de semifinales. Uiteindelijk zullen op zaterdag 3 juli de finalisten op een groot podium strijden om de hoofdprijs op festival van Eigen Bodem in Zwolle. Een vakkundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Inschrijven

Bands die willen meedingen naar de Nederpopprijs kunnen voor de algemene voorwaarden, reglementen en inschrijvingen terecht op www.nederpopprijs.nl en www.nederpopprijs.be. De inschrijving sluit op 1 maart.

De Nederpopprijs is een initiatief van Stichting Nederpopprijs Van Eigen Bodem. De prijs is in 2004 gestart om talentvolle Nederlandstalige bands een podium te bieden. Muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide daarvan, kunnen een gooi doen naar de titel.

Artikel delen:

Reageer