Het weer: bewolkt

Zwolle – Zaterdag start de dag met bewolking. Daarbij staat er een matige tot vrij krachtige wind, kracht 4 tot 5, boven land. Aan de kust en op het IJsselmeer staat een krachtige windkracht 6 en op de Waddeneilanden staat een harde wind, kracht 7.

15-01-201020weerfoto2020zwartewater20bij20twistvliedbrug.jpg
Zwartewater

In de middag nadert vanuit het zuidwesten een storing met neerslag. In het westen van het land gaat het regenen. In de loop van de middag trekt de storing verder naar het noordoosten. In het binnenland gaat de neerslag dan over in (natte) sneeuw. De temperaturen liggen tussen -1 graad in het noordoosten en 4 graden in het zuidwesten. In de loop van vanavond gaat de winterse neerslag in het binnenland over in regen.

Zondagochtend kan het vooral in het oosten van het land nog regenen. Al snel wordt het droog en de rest van de dag verloopt overwegend bewolkt. In het westen van het land komt in de loop van de middag de zon er ook nog door. De temperaturen liggen tussen +1 graad in het noordoosten en +6 graden in Zeeland. De wind waait uit westelijke richting en is meest matig van kracht.

Maandag is het overwegend droog en wisselend bewolkt. De meeste bewolking is in het oosten van het land aanwezig, in het westen kan de zon er nog even doorkomen. Temperaturen liggen opieuw rodn 1 graad in Groningen en 7 graden aan de westkust. De wind draait in de loop van de dag van west naar zuid en is meest zwak tot matig van kracht.

Na maandag draait de stroming weer even naar het oosten en voer iets koudere lucht uit het oosten aan. Temperaturen dalen wel iets, maar blijven op de meeste plaatsen boven het vriespunt. Ook op langere termijn lijkt het erop dat we te maken houden met winters kwakkelweer, doordat de grens tussen warme en koude lucht dicht in de buurt van ons land ligt.

Artikel delen:

Reageer