Houtexpositie bij de Ambelt

Zwolle – Zaterdagmiddag vond in het Centrumgebouw van de Ambelt aan de Herfterlaan de officiële opening van de houtexpositie van medewerker Jan Zielman plaats. De opening werd goed bezocht. Een groot aantal 3D gesneden houtsnijwerken zijn op alle werkdagen te bezichtigen.

expo_jz-43-edit.jpg

Tijdens de opening hield docent houtsnijkunst, Harm Zwart, een voordracht. Van het College van Bestuur van de Ambelt, waren voorzitter Frits Prins en lid Rob van Luyn aanwezig. Dalfsenaar Jan Zielman, werkzaam als conciërge op de hoofdlocatie van de Ambelt, is bij zijn collega’s bekend om zijn houtsnijwerk. Een vragenronde bij zijn collega’s van de Technische Dienst van de Ambelt leert dat Jan in zijn vrije tijd heel veel met houtsnijden bezig is en dat hij er altijd met veel enthousiasme over vertelt. Zielman heeft ook ervaring met Fries Houtwerk: “Bijvoorbeeld houtsnijwerk in een dienblad” legt hij uit. Hij sloot zich vijf jaar geleden aan bij een houtsnijwerkclubje. “Hierdoor groeide mijn passie voor houtsnijden”.

expo_jz-22-edit.jpg

expo_jz-31-edit-edit.jpg

Expositieruimte
Het Centrumgebouw van de Ambelt biedt een prima mogelijkheid om te exposeren. De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 8.00 tot 16.30 uur tot het einde van het schooljaar 2009-2010. De houtsnijwerken zijn ook te koop. Het Centrumgebouw beschikt over een prijslijst.

De Ambelt
Orthopedagogisch centrum de Ambelt geeft onderwijs en begeleiding aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met psychische, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen in het werkgebied Overijssel, Drenthe en Gelderland. De school maakt deel uit van het Regionaal Expertisecentrum (REC) Oost Nederland.

Artikel delen:

Reageer