Ronald Mulder eindigt als vierde bij WK-sprint

Zwolle – Ronald Mulder is bij de wereldkampioenschappen sprint naast het podium geëindigd. De Nederlandse schaatser eindigde als vierde. Mulder, die op de afsluitende 1000 meter de derde tijd noteerde, stond na de eerste dag van het WK nog tweede in het klassement.

mulder_wkspint.jpg 
Ronald Mulder met trainer Gerard van der Velde (Foto: KNSB)

De wereldtitel ging naar de Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee. Zijn landgenoot Kang-Seok Lee behaalde zilver. Het brons ging naar de Japanner Keiichiro Nagashima. Het was voor Kyou-Hyuk Lee zijn derde wereldtitel sprint. In 2007 (Hamar) en 2008 (Heerenveen) pakte hij ook goud. In Moskou ging Lee vorig jaar onderuit. De Nederlander Simon Kuipers schoof daardoor destijds een plek op in het klassement en won brons. Kyou-Hyuk Lee was zondag de snelste op de 1000 meter: 1.09,60. De Nederlander Lars Elgersma werd knap tweede (1.09,73) en was daarmee ruim sneller dan Mulder: 1.10,36. Mulder was even daarvoor de nummer zes op de 500 meter (35,55) en verspeelde tijd ten opzichte van zijn concurrenten.

Beorn Nijenhuis zette op de kilometer met 1.10,56 de vijfde tijd neer. In het algemeen klassement eindigde Nijenhuis als zevende en Elgersma als achtste.

Artikel delen:

Reageer