Uitgaanspubliek beledigt politieagenten

Zwolle – Op de Melkmarkt zijn in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari drie personen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en belediging.

De verdachten van 17 en 21 jaar uit Zwolle, waren onder invloed van alcohol en gedroegen zich vervelend. Op het verzoek van de politie om zich te verwijderen, beledigde één van de 17-jarigen de politiemedewerker. Hierop is hij aangehouden. De twee anderen bleven vervelend doen en na meerdere vorderingen zijn ook zij aangehouden.

Op de Grote Markt zijn in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari twee personen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Een 19-jarige man uit Zwolle stond luidkeels op straat te zingen, waarmee hij geluidsoverlast veroorzaakte. Hij werd verzocht weg te gaan. Echter, toen hij dit had gedaan, kwam hij ook meteen weer terug. Een tweede man, een 18-jarige Zwollenaar, gedroeg zich recalcitrant door zich met het algemene politie-optreden te bemoeien. Ook hem werd verzocht te vertrekken, wat hij niet deed. Beide heren kregen een proces-verbaal.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Een 19-jarige man uit Zwolle stond luidkeels op straat te zingen, waarmee hij geluidsoverlast veroorzaakte.

  Je mag ook niets meer tegenwoordig! 😮


  Maak melding

 2. @Graats,

  Lijkt mij toch vrij normaal dat je op straat en zeker s’nachts niet onnodig gaat lopen schreeuwen, zie jij daar het nut wel van in dan? Zo ja leg eens uit!!


  Maak melding

 3. Heerlijk: 100 posts in het verschiet over wat “normaal” is. Vervolgens nog niet tot het begin van een definitie kunnen komen:D:D:D

  Agut, die jochies toch: 2×17 en 21. “Doe je dat thuis ook?” werd eerder veel gevraagd. Misschien, maar nu zijn er vriendjes (of erger vriendinnetjes bij) waar je stoer voor MOET doen. Paar liter in de hals gegoten, misschien nog wat met verdovende middelen geklootzakt. Och, dan valt dit eigenlijk nog mee.

  Ff brommen en niet teveel comedy maken daar anders duurt het zo een paar uur langer. Hoop en verwacht dat zwe 3×300 Euri mogen achterlaten voor de staatskas. Bedankt jongens!
  —-
  De laatste 2 tieners kregen dus alleen een PV, niet meegenomen. Mogen toch ook nog wel aardig wat betalen en misschien eens uitzoeken hoe vaak “een gewaarschuwd mens” telt.

  Alle 5 tieners zijn trouwens gewaarschuwd. Hoe toevallig….ook alle 5 Zwollenaar?


  Maak melding

 4. “Uitgaanspubliek beledigt politieagenten” …..(????)
  Je zegt toch ook niet “Theaterbezoekers rollen zakken in de garderobe van de Spiegel”
  Of is het al zover dat “uitgaanspubliek” al synoniem is voor ellende en narigheid in nachtelijk Zwolle?


  Maak melding

 5. Laat ze zich gewoon uitleven, daarvoor ga je toch ook uit..!?!
  Als je last hebt van geluidsoverlast, moet je maar niet in de binnenstad gaan wonen.
  Gaat weer nergens over dat ze zijn aangehouden, laat die wouten maar eens echt werk doen, ipv zielig lopen doen in de binnenstad..!!!


  Maak melding

 6. “Als je last hebt van geluidsoverlast, moet je maar niet in de binnenstad gaan wonen.”
  Yvonsk, Wat schrijf je een grote onzin, overlast is meer dan last (je schrijft het 2 x) Overlast hoor je nergens te veroorzaken, ook niet in de binnenstad waar mensen soms langer wonen dan die dronkebroeders oud zijn. geef jij die gezinnen soms een verhuispremie?


  Maak melding

 7. Overlast lastiger dan last…..dan wordt het woord overlast volgens mij wel heel erg veel te vaak gebruikt ……als ik dan aan aan overlast denk, dan denk ik persoonlijk aan iets als een ernstige ziekte, niet aan uitgaansgeluid in de binnenstad.


  Maak melding

 8. “dan wordt het woord overlast volgens mij wel heel erg veel te vaak gebruikt”
  ghehe, dat is ook waar, sommige mensen klagen ook wel erg snel..
  Maar volgens mij hebben de meeste binnenstadsbewoners niet echt een lage acceptatie drempel, ook al is het elk weekend rumoerig.
  Ik ken ook zeurpieten die in een vrijstaande en geheel vrijliggende woning op de Agnietenberg wonen en klagen omdat er in het bos ernaast een keertje een Kerstspel wordt opgevoerd.
  Waarschijnlijk worden ze verblind door de vele waxinelichtjes of zo haha


  Maak melding

 9. hahaha, dat zit er dik in. Klagen over een dag voor kinderen in de Aa-landen, staat me ook nog in het geheugen. Maar goed, dan is de grens van geestelijke gezondheid volgens mij ook wel gepasseerd..

  Ik denk dat veel huidige binnenstadbewoners ook best redelijk zijn. Al zit er in de periferie van de binnenstad volgens mij wel een en ander aan snel klagende mensen. Maar goed, weinig meetbaar, meer schatting van mijn kant wat dit betreft.
  Waar ik me wel ‘zorgen’ over maak, zijn de plannen omtrent de voorstraat. Voor zover ik weet komen daar vrij dure appartementen tegenover. Het kan me niet voorstellen dat zij gecharmeerd zijn van het uitgaan daar. Geschiedenis leert dat maatregelen dan ook getroffen worden, immers, de bewoners moeten geen last ervaren. Maar hoe kun je in vredesnaam wonen pal tegenover de cafe’s in de voostraat zonder last te ervaren?
  Probleem is dan wel dat zij de nieuwkomers zijn……maar ik durf erom te wedden dat zij gaan smijten met argumenten als ‘we hebben er dik voor betaald’……hierbij vergetend dat ze zich, bij het aangaan van een deal waarin veel geld gemoeid is, goed hadden moeten laten informeren over de omgeving.  Maak melding

 10. Ghehe, ik denk dat je dat inderdaad verwachten kunt.
  Maar ik neem aan en hoop dat de gemeente dezelfde regels zal hanteren als bij de nieuwe bewoners aan de Beukenallee.
  De bestaande bewoners kregen een planschade vergoeding omdat ze de hoge Amrotoren in hun blikveld hadden gekregen, de nieuwe bewoners die er na de bouw van de toren kwamen wonen claimden dat ook maar daar trapte het college van B%W niet in. logisch toch?


  Maak melding

Reageer