Algemeen Log 74

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 75 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 281
 1. Er gaat het gerucht dat Ronald Mulder toch naar de Olympische Spelen in Vancouver mag. Volgens de laatste berichten mag de KNSB geen 5000 meter- schaatser inzetten op de OS, en gaat Mulder als tiende man op de lijst.


  Maak melding

 2. @koko, zeker een hele fijne vakantie gehad. Er lag toch meer sneeuw dan gedacht, de ski pistes waren zelfs open. Niet dat we dat gedaan hebben maar t was toch weer zo’n nieuwe ervaring waar ik erg mee in m’n sas was;)

  Hoe is t met Maike, helemaal gewend nu?


  Maak melding

 3. even over “discussie verkiezingen”: ik hoop dat er veel gereageerd is met duidelijke vragen.
  Om alle verkiezingsprogramma’s door te nemen, vond ik nogal veel tijd in beslag nemen (na vijf partijprogramma’s ben ik gestopt); en dan vond ik het een kunst om een partij-standpunt te vinden over ??n van de drie onderwerpen. Kortom: het kostte mij teveel tijd, en heb dan ook geen vragen gesteld. Misschien is het een idee om bij de volgende verkiezingen de landelijke/lokale partijen zelf de gelegenheid te geven om hun standpunt met betrekking tot de vastgestelde onderwerpen duidelijk weer te geven, zodat je daar sneller en preciezer op kunt reageren?


  Maak melding

 4. Wichert er mot nog ff wat anders gebeuren. Kom vanmiddag op je

  Bericht door wichert, op 18 januari 2010 om 10:43
  Dick waarom bel je de stadsredaktie niet,deze moeten toch bepalen wat er in de krant komt.Mevr Chui zoals jij haar noemt is jammer genoeg naar de polder om daar te werken voor De StentorZe heet trouwens Chiu.En waarom vraag je om een goede journalist ??Heb je ervaring met een slechte journalist

  terug.


  Maak melding

 5. Natascha, Maike is helemaal gewend hier. We zijn er super blij mee. Ze heeft veel karakter trekken gelijk aan onze vorige woef.
  We hebben altijd geroepen dat zoals de vorige woef was er geen tweede zou zijn maar die woorden nemen we terug.

  Fijn voor jullie dat de vakantie geslaagd is en misschien een volgende keer op de latten plaats nemen?

  ;):D


  Maak melding

 6. Hallo, ik volg de onwikkelingen bij de LWL een tijdje en werd vandaar op deze website van Weblog Zwolle gewezen. Vandaar mijn reactie nu hier. De afgelopen dagen merkte ik op de site van de LWL op dat het door één persoon nogal vervuild wordt. Die persoon probeert langs alle wegen een succes van Willem Lucht te bewerkstelligen door leugens te verspreiden en bezoekers te treiteren. Met zijn vragen om ‘bier’ geeft deze persoon ook aan inhoudelijk niets toe te voegen op dat forum. Deze morgen wees ik via een reactie de webmaster op deze forumvervuiling bij de LWL. Mijn bericht werd snel verwijderd. De teksten van de persoon die het forum tot een grabbelton maakt mogen, ondanks verzoek van vele bezoekers, gewoon blijven staan. Ik denk nu dan ook zeker te weten dat de persoon die de bedenkelijke teksten op de LWL bezigt zelf de webmaster is!


  Maak melding

 7. Swollwacht bazuint rond dat ze al vanaf het begin tegen de verkeersknip zijn en de klankbordgroep alleen maar uit voorstanders bestaat. Zie Stentor van vandaag.
  Kunnen bij Swollwacht eerst met een plan van aanpak komen om te voorkómen dat verkeer van en naar Hasselt bij doorbreken van de knip straks dwars door Stadshagen gaat in plaats van via de rondweg?


  Maak melding

 8. @Hans,
  Je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Ik vind het ook een beetje vreemd.
  Zo krijg je nooit een goed beeld van dingen omdat er mensen zijn die gaan bepalen wie en wat er verwijderd wordt.  Maak melding

 9. @ Sibrand, neem aan dat deze (uit de mail aan diversen) hier toch ook wel mag? Vond hem wel aansprekend:

  LEV

  LEV kust de stad uit winterslaap
  onder de sneeuw broeit LEVen
  van jong en fris en durf het maar
  3 maart, het duurt nog even …!

  ©2010 Alet Boukes, stadsdichter Zwolle  Maak melding

 10. Misschien idd wel Koko, maar ik heb dan toch zoiets van moet ik wel eerst een lesje hebben gehad ofzo hahaha…. Ik zie dat helemaal voor me dat ik met beide benen omhoog in een ziekenhuis lig;D

  Is de webmaster van LWL dan misschien Calimero?


  Maak melding

 11. Zou kunnen

  Is de webmaster van LWL dan misschien Calimero?

  Maar ik heb uit zeer betrouwbare bron dat er minimaal 3 personen posten onder de naam van “het minimaalste gansenei”. Ja, in Berkum ligt de humor op straat. 😉


  Maak melding

 12. @ Wichert: We zitten nog in digitaal overleg. Hoewel ik gisteravond de telefoon al in de handen had om “de stad” te bellen. Heb wel eens een naam gehoord van een slechte h*ernalist bij De Stentor. Heb zelf ook nog bijzonder slechter ervaringen met iemand daar. Maar daar heeft de sjeffin al eens excuses voor aangeboden. Heb goede ervaringen met mevr. Chiu. En Gert v. D. vind ik een kanjer als mens, is ongetwijfeld ook een goed journalist. Maar buiten dat hij omhoog gevallen leek (hoorde ik) zou hij ook gaan emigreren naar Italië. Was dus idd op zoek naar een naar van een onderzoeksjournalist het liefst. Al weet ik natuurlijk dat ze daar geen tijd meer hebben voor onderzoek (lacht hardop, maar ook weer niet te hard anders willen ze het misschien niet meer doen). Ken een uitstekende journaliste bij het Dagblad van het Noorden, maar dat verspreidingsgebied houdt helaas bij Meppel op. Ze heeft al heel wat aan het oppervlak gebracht en is gevraagd voor een soort Peter R.-rol. Gaat ze niet doen……en ze woont samen met Westenholtenaar J.E. Bos.
  Ok, maar nu heb ik nog geen naam. Anders mail ik de Nijmert wel even.
  Ze zijn gek als ze dit verhaal daar laten lopen, daarom wil ik of een goede journalist of geen verhaal voor De Stentor.  Maak melding

 13. Nog niet helaas en …. na vanavond weten we zeker of we wel of niet de media op gaan zoeken. Helaas ben ik morgen de hele dag de hei op….maar ik kom er vast van de week nog wel eens op terug Marjan.


  Maak melding

 14. 😉 Ben al te laat voor mijn bezoekje aan de buren. Maar ach, soms moet je mensen op je laten wachten….kweekt honger 8) Bovendien is WLZ niet zomaar een reden om wat later te komen 😀


  Maak melding

 15. Jeeeeetje kan het hier ook wat op een meer ‘het-is-weer-maandag-tempo’? Het is blue monday hoor mensen, het mag wel wat depressiever.

  donderdag: radio 555. OA veronica, 3fm, radio 2, radio 538 doen mee. Van 6 uur in de morgen tot (ik dacht) 9 uur in de avond geld ophalen voor haïti. Ook op tv gaat de programmering op de kop, donderdag.

  BTW, op de radio gaan ze proberen duo’s van vroeger (er is al iets bekend over iets met Rob Stenders (voor mijn tijd… ;)) te herenigen… Gezelliggg.


  Maak melding

 16. @Dick in de willem topic, natuurlijk heb ik nog dromen! Of we ze ook allemaal kunnen verwezenlijken is 2 natuurlijk daarom zijn het ook dromen;)  Maak melding

 17. @Iedereen, bedankt voor de felicitaties.

  @Natas; Zit inderdaad in mijn verlof, maar ben wel druk met van alles. Onder andere kleding maken voor mijn dansgroep, een ooievaar zagen en schilderen, huis opruimen en zo voort. Ach je kent het wel. Dingen doen die ik anders in mijn vakantie zou doen hahahaha. Alleen gaat alles nu wat langzamer dan ik gewend ben. Kan het niet in mijn eigen tempo doen. Erg frustrerend af en toe>:(>:( Dan maar wat meer pauze nemen tussendoor en dan kan het maar zo zijn dat ik als eerste was in dit log hahaha:D:D

  @Edwin; Ga zelf wat nuttigs doen. Ik heb mijn taken volbracht vandaag ;);)


  Maak melding

 18. Idd Natascha, wat zou het leven zijn als je nixxx meer te dromen had. Toch kun je ook té veeleisend zijn. Maar goed, misschien maar eens een filosofisch daggie inlassen want dat “blue monday-gevoel van Tim 8)” heeft mij vandaag idd niet bereikt.

  Gaaf idd donderdag op radio en tv. Nobel streven ook! Wist dat niet Tim

  BTW, op de radio gaan ze proberen duo’s van vroeger (er is al iets bekend over iets met Rob Stenders (voor mijn tijd… ) te herenigen… Gezelliggg.

  Wel dat het dan Gezelligggggggggg wordt, dat dan weer wel.


  Maak melding

 19. Inge & Edwin ben nog steeds onder de indruk en vol ontzag over jullie schijnbare taken-verdeling

  Ik heb mijn taken volbracht vandaag

  . Toch niet ook nog uitgeschreven, gearchiveerd en gekopieerd voor de wederhelft 😮


  Maak melding

 20. Maar goed, misschien maar eens een filosofisch daggie inlassen want dat “blue monday-gevoel van Tim smilies/cool.gif” heeft mij vandaag idd niet bereikt.

  mij ook niet hoor :D…

  Nu maar het nestje in.

  Daaag 🙂


  Maak melding

 21. Nu al Tim? Je loopt eerst te janken dat hier geen sfeer is…..2 minuten laten zwaai je ons welterusten 😀
  Nou ja tot morgenavond en goed je best doen morgen he! Ben je nou verdorie al eens klaar met studeren?


  Maak melding

 22. Heb me in de afgelopen dagen helemaal gestort in het boek Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson, tis een dikke pil. De eerste 20-30 pagina’s denk waar gaat dit over maar dan kun je het niet meer weg leggen.


  Maak melding

 23. @ Dick, het is een misdaadroman, waar je in de loop van het boek begrijpt waarom dit de titel is. Als je echt een leesfrique? bent zoals ik begin er dan niet aan als je de tijd niet hebt, je kunt hem moeilijk weg leggen.


  Maak melding

 24. In tegenstelling tot een eerder bericht wordt de oefenwedstrijd Berkum – WVF nu gespeeld op dinsdagavond 19 januari om 20.00 uur op het sportpark van Berkum. De toegang is gratis.
  ————-
  Langs deze onsympatieke weg wil ik WVF van harte feliciteren met het feit dat WE een penningmeester hebben! Niet in de laatste plaats omdat het ons een contributieverhoging bespaard ivm het inhuren van de “penningmeester-knowhow”

  😀


  Maak melding

 25. @ Ingrid, Eigenlijk durf ik hier niet neer te zetten wat ik lees. Wanneer wel: enkel in de zomervakantie. Verder verslind ik dagelijks columns en korte stukjes/intervieuws/opinies. Boeken vind ik vaak te dik en te saai.

  Dit boek, echter, heeft wel een héél aansprekende titel. Volgens mij heb ik idd eens gelezen of gehoord dat het een misdaadroman betrof. Da’s wel interessant. Maar ik hou ook niet van fictie.


  Maak melding

 26. HP/de tijd gaf als commentaar,afwisseling markante hoofdpersonen, meerder verhaallijnen en een boeiende schrijfstijl maken dit boek tot een opmerkelijke ,spannende en ingenieus gecobstrueerde misdaadroman. crimezone.nl Het is geen fictie wat mij betreft.  Maak melding

 27. Heerlijke recensie! Dan kan het lezen alleen nog maar tegenvallen, geintje. Heb trouwens spijt van mijn woord “aansprekende”. Mag ik daarvoor in de plaats “prikkelende” doneren? Ongelooflijk toch, wat voor wereldvreemde mannen moeten dat niet zijn :o:o:o

  Hoe zouden wij moeten leven in een wereld zonder vrouwen :'(:(
  Alleen een geflipte, misplaatste macho met een overkill aan haantjesgedrag kan vrouwen haten. Lijkt mij hoor. Hé, tot later.


  Maak melding

 28. Informatieve site tim. Als ik mijn bestaande aanbouw wil verwijderen omdat ik mijn huis te groot vindt, moet ik dit dan aanvragen of kan boverhoff gelijk laten komen?


  Maak melding

 29. geen idee verdieping 😉 Het is eigenlijk meer een schoolproject waar ik nog een paar dingen aan moet bijschaven, maar het ruwe gedeelte werkt. Foutmeldingen en verwerking is allemaal OK.  Maak melding

 30. Ingrid, ik mag ook graag lezen, alleen heb ik dat in periodes…. Heb nu weer zo’n periode. Ben in Triptiek van Karin Slaughter bezig.


  Maak melding

 31. Wat de kleuren betreft heeft Edwin best gelijk 😛

  Oh ja, Solidara beweert 17 zwollenaren op de lijst te hebben staan maar mevrouw Twisterling is geen zwollenaar aangezien zij in 30 km stroom neerwaarts is geboren;):P Moest het toch ff kwijt he:D


  Maak melding

 32. Bericht door dick, op 18 januari 2010 om 22:49
  Inge & Edwin ben nog steeds onder de indruk en vol ontzag over jullie schijnbare taken-verdeling

  Ik ook.
  ;);)
  :D:D:D:D:D:D:D;D:D:D:D:D:D


  Maak melding

 33. T zit um in de schijnbare he Edwin?;);D

  Vanaaf fcz-whc?

  Vergadering kc vanavond, dus heb al ff contact gezocht met van 1 van de fotograven van hier;)


  Maak melding

 34. @verdieping,
  Als je een aanbouw wilt verwijderen moet dat normaal kunnen zonder de gemeente hoeven in te lichten. Wanneer de aanbouw getand met metselwerk doorloopt op de bestaande woning dan is er een sloopvergunning nodig, ook als de constructie van de bestaande woning weer moet worden aangepast.

  Het verstandigste is om met de tekeningen en bouwvergunning van de aanbouw even langs de gemeente te gaan, dan heb je in ieder geval het juiste antwoord.

  Wanneer Boverhoff de sloophamer te hand neemt is er geen weg meer terug;)


  Maak melding

 35. wvf een nieuwe penningmeester Dick??/ Gisteravond nog bijeenkomst gehad over de sponsoravond ,maar niets van gehoord.Wordt wel een mooie avond trouwens


  Maak melding

 36. Bericht door bantega, op 19 januari 2010 om 12:47
  570 ontslagen bij Wartsila NL, grootste klappen in Drunen en Zwolle

  Auw! Jammer, dat het hoofdkantoor dit nodig vindt. De werkgelegenheid zouden we goed kunnen gebruiken!

  Wel belangrijk om te blijven zien, dat dit een actie is in het licht van een al langer lopende sanering. Dit heeft geen verband direct verband met de crisis waar we (hopelijk) al uit aan het klimmen zijn.


  Maak melding

 37. Plantje vanmorgen de krant gelezen,maar daar wordt je niet vrolijk van Zorgtoeslag wordt minder,hypotheken worden aangepakt .Al met al moeten we miljarden bezuinigen de komende jaren.Dan zie je echter Haiti waar mensen elkaar het brood afpakken en dan denk wat hebben we het nog goed.Maar ja niemand wil graag op straat komen te staan en ik denk dat er nog veel meer aan zit te komen.Dus dat klimmen moet maar gauw beginnen want het is nog een lange weg


  Maak melding

 38. Misschien moet de Nederlandse regering zich eens iets minder bezig houden met het beschermen van gelukszoekers die tegen alle intuïtie in hun geld bij Icesave neergezet hadden. En dit is slechts een voorbeeld van het beschermen van mensen die kiezen voor iets dat te mooi lijkt om waar te zijn. (Vaak is het dan namelijk ook niet waar!) Wie zich brandt moet op de blaren zitten gaat vaak niet op in Nederland.

  We hebben het nog best goed in Nederland. Maar ik heb er wel vertrouwen in, dat het de betere kant weer opgaat. Als we maar een beetje positief blijven! 😀


  Maak melding

 39. ha die koko,

  Epibreren
  epi·bre·ren (onov.ww.)
  1 [scherts.] niet nader aan te geven werkzaamheden verrichten, waarvan men de indruk wil geven dat ze belangrijk zijn

  Daarom.


  Maak melding

 40. Henk van Zon: Heb nu 3 recensies gelezen. Dit is de 1e positieve

  ??Ze doen geen imitaties van BN??ers, maar spelen gezellige types,?? schrijft Han Lips (Het Parool) over de cabaretiers en acteurs in Van Zon op Zaterdag (zaterdag, Nederland 1, 21:20 uur, 942.000 kijkers). ??Die sketches, ditmaal op het thema milieu, waren geslaagd. […] En soms zegt Henk (Henk van Zon, red.) zomaar iets dat eigenlijk nergens wat mee te maken heeft. ⤽Ik heb laatst beperkt sparerib gegeten, maar onbeperkt eten is toch lekkerder.⤝ Van Zon op Zaterdag? Ja!?? (KvdV)

  Baal des te meer dat ik het gemist heb >:(
  Net als de laatste Schavuit Benno gisteravond >:(


  Maak melding

 41. Een Amerikaanse wapenfabrikant voorziet telescoopvizieren in het geheim van codes die rechtstreeks verwijzen naar bijbelse teksten. Het bedrijf leverde de afgelopen jaren voor honderden miljoenen aan apparatuur aan het Amerikaanse leger. De wapens daarnaast onder meer gebruikt door Iraakse en Afghaanse militairen.

  De telescopen bevatten codes als 2COR4:6, een verwijzing naar de tekst uit het Nieuwe Testament 2 Korinthe 4:6 ⤽Want God, Die gezegd heeft dat het licht uit de duisternis zou schijnen, is Degene Die in onze harten geschenen heeft, om te geven verlichting der kennis der heerlijkheid Gods in het aangezicht van Jezus Christus⤝.

  Een andere code is JN8:12 (zie foto), een verwijzing naar Johannes 8:12 ⤽Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.⤝

  Het bedrijf dat werd opgericht door een fundamentalistisch christelijk Zuidafrikaan bevestigt de praktijk tegenover het Amerikaanse onderzoeksprogramma Nightline van de tv-zender ABC: “Ze zijn er altijd geweest en er is niets verkeerds of illegaals aan”.

  Dat laatste klopt niet. De Amerikaanse wet verbiedt expliciet het toevoegen van religieuze teksten aan wapens om propagandamisbruik tegen te gaan. De teksten kunnen door zowel vriend als vijand opgevat worden als een bevestiging van het beeld dat het Amerikaanse leger een kruistocht voert tegen de islam. Critici spreken van een ‘zware schending van het principe van scheiding kerk en staat’.

  * Bos saneert bounussen ABN-top
  – Banktop gaat 65% minder verdienen, strengere regels voor toekenning bonussen

  * Klink pleit wéér voor meer marktwerking in de ZORG
  >:(>:(>:( Neo-Liberaal als ie al is…..


  Maak melding

 42. Hmmm vergadering voor niks laten verzetten als je t mij vraagt….

  T was gewoon jong Zwolle… en ze stonden met 1-0 achter toen wij naar huis gingen in de rust.>:(


  Maak melding

 43. Het werd wel even pijnlijk duidelijk op een rijtje gezet wat er de laatste tijd aan geweld in Zwolle plaatsvond, net bij Opsporing Verzocht. Hopen dat ze de daders snel pakken én goed straffen.


  Maak melding

 44. Overval Daisy Snack Zwolle in Opsporing Gezocht gezien. Dat accent hoor je in Kampen. Ik kan er niets anders van maken. Maar misschien woont ie nu wel in Zwolle.


  Maak melding

 45. Vanavond bij Paul&Witteman het Zwolse echtpaar Martin en Nicolet Koetsier die afgelopen zondag in Brussel hun langverwachte adoptie kindje konden omarmen.


  Maak melding

 46. Ik vond dat de eigenaar van Daisy Snack nog erg aangeslagen overkwam, het is ook niet niks wat hun overkomen is.Ik hoop echt dat zij zich staande houden. Waarschijnlijk helpt het als deze h*fters worden gepakt.
  Daarom wat mij betreft een oproep aan alle zwollenaren die de uitzending niet gezien hebben kijk de herhaling, kijk op uitzending vermist, en heb je ook maar enig vermoeden wie de daders zijn meld je.
  :'(


  Maak melding

 47. goedemorgen allen,

  Hopelijk is de uitzending van opsporing verzocht zoveel bekeken en zitten er mensen tussen die er voor kunnen zorgen dat de daders snel worden aangehouden.

  Eigenaar was zeker nog flink van de kaart en hoezeer ik het ook hoop dat hij weer snel de ouwe is ben ik bang dat dat nog wel lang zal duren.

  Sterkte.  Maak melding

 48. Hoorde net dat er 9 tips waren binnen gekomen en dat er namen zijn genoemd…

  Goedemorgen trouwens…

  Gisteravond vertelde ik dat jong zwolle in de rust met 1-0 achter stond maar dat was helemaal niet waar:P ik heb gewoon zitten slapen tijden de eerste helft want het was 1-1


  Maak melding

 49. Gisteravond vertelde ik dat jong zwolle in de rust met 1-0 achter stond maar dat was helemaal niet waar ik heb gewoon zitten slapen tijden de eerste helft want het was 1-1

  Ik vind het knap dat je nog geweest bent, ik kon het echt niet opbrengen. Lekker warm thuis en een ps3 duss…..
  :D:D:D;D;D:D:D:D


  Maak melding

 50. Mogguh, Giel moest ff niet meer tegen mij blijven lullen op 3fm. Gelijk doorgeschakeld naar “De Heer ontwaakt” waar de geweldenaar en mr Positivo Rod Steward werd herdraaid.

  Reden van zappen weten?
  Gielletje suggereerte om 7.30 ONBESCHAAMD dat Spong waarschijnlijk puur eigen belang bij de zaak “gillende contra de Staat” had. Hier past enkel zijn (ivm 1-daagse samenwerking met Evers en Opa Beelen) lachmachine hahahahahahaha wel een “meelijdende lach voor zoveel naïeve luisterpubliek beïnvloeding…..Maar goed, zo hoor je Rodje nog eens. Iedernadeel heP zijn voordeel 😀


  Maak melding

 51. @ ingrid, op 19 januari 2010 om 23:09; kwam absoluut aangeslagen over. Hij zei ook dat er prof.hulp was ingeschakeld. Vanzelfsprekend natuurlijk. Sterkte met de verwerking voor de familie.


  Maak melding

 52. Ik zal je vertellen Edwin, ik heb de hele nacht liggen rillen van de kou!

  T was een beste teleurstelling trouwens om erachter te komen dat het jong Zwolle was..


  Maak melding

 53. Zwolle op 3fm: William Spaay nu over de rol van Jim Bakkum en de hoop dat ie weer eens in een orkestbak flikkert en of ie ook de afgekeurde meisjes van Jim krijgt…..


  Maak melding

 54. Oeps Moeten Harry K, Frank S. En Tonny Ti toch nog aan de bak bij Pro-Rail: SP gaat waarschijnlijk aftreden directie ProRail eisen. Vandaag spoeddebat over sneeuw en treinen. De hele 2e Kamer heeft geen goed woord voor ProRail en de NS over :o>:(


  Maak melding

 55. Weet iemand eigenlijk hoe de voorspellingen bij Scania zijn? Begreep dat er eerdaags duidelijkheid komt over de “Donnert-regeling”. Nou ja zaterdag weet ik meer. Het beste maar hopen voor 1 van de grootste werkvoorzienerTs in Zwolle. Een andere héle grote gaat als een speer begreep ik…..Wehkamp 😀


  Maak melding

 56. Laatste x dat ik me J.D sprak over Scania was het bijzonder triest Dick. Ik meen dat er nog werk was tot februari ofzo. Moet eerlijk zeggen dat de parkeerplaatsen daar steeds vaker leeg zijn.


  Maak melding

 57. 😮 Natascha. Degene die ik vrijdag spreek zijn iets van teamleider oid. Misschien dat hun het water nog niet zo na aan de lippen hebben. Ben benieuwd. Zou Zwolle niet wat kunnen betekenen?

  KOM OP POLITIEK, MOOI ITEM VOOR 3/3!!!!


  Maak melding

 58. Politiek

  Sommige zaken zijn ze als de kippen bij: Geert wilde afgelopen 30/4 al gelijk na de afschuwelijke gebeurtenis in Apeldoorn kamervragen stellen. het vermoeden bestond dat het een aanslag was namelijk. Toen de identiteit bekend was van die ontspoorde man trok hij bliksemsnel zijn vragen in.

  Waarom is de politiek véééél en véééél vaker zo traag als dikke stront????
  SCANIA hoeveel mensen werken daar? Stork hoeveel ontslagen?
  Zijn daar ooit vragen over in de raad gesteld?


  Maak melding

 59. Ik zal je vertellen Edwin, ik heb de hele nacht liggen rillen van de kou!

  T was een beste teleurstelling trouwens om erachter te komen dat het jong Zwolle was..

  Ik had het al koud, dus ik ben lekker binnen gebleven. ps3 aan, modern warfare erin en knallen maar.

  Donderdag is ook al de supportersbijeenkomst en vrijdag een thuiswedstrijd. Dat leek me al meer dan genoeg fcz deze week.
  😉


  Maak melding

 60. Mooi die positieve post Plantje. Maar ik maar me ook zorgen over ZZP-ers. Maat van ons ging in december nog best goed, maar ik hoorde net errug slechte landelijke berichten over ZZP-ers >:(


  Maak melding

 61. Bericht door dick, op 20 januari 2010 om 09:53
  Mooi die positieve post Plantje. Maar ik maar me ook zorgen over ZZP-ers. Maat van ons ging in december nog best goed, maar ik hoorde net errug slechte landelijke berichten over ZZP-ers

  Tja… Ik heb er ook wel eens over gedacht om voor mezelf te beginnen. Als ik hoor wat men hier op het project voor me vraagt! (Daar kan ik wel van rondkomen…laten we het zo stellen!)
  Maar goed…daar zit als nadeel aan, dat je dus OOK van datzelfde geld rond moet komen als het even tegen zit. En daar gaan veel ZZP-ers aan voorbij!

  Persoonlijk kies ik liever voor de veiligheid van een baan bij een werkgever. Ik weet dat er een behooooorlijke marge zit tussen wat zij voor mij vangen en wat ik er uiteindelijk voor krijg, maar ik heb wel een stuk meer zekerheid!


  Maak melding

 62. Yep, Natascha….ervaringsdeskundige.;)

  Verstandige post Plantje en 100% eens.

  Persoonlijk kies ik liever voor de veiligheid van een baan bij een werkgever.

  “relatieve veiligheid” dan.


  Maak melding

 63. Klopt Dick! Niets is zeker!

  Maar gelukszoekers (lees: geldzoekers) moeten zich realiseren, dat daar risico’s aan verbonden zijn.
  Hoewel ik daar in Nederland wel eens over twijfel! Hoe harder je piept na domme beslissingen hoe groter de kans dat de staat je helpt.


  Maak melding

 64. De Dalfser burgemeester Leo Elfers is zojuist door commissaris van de Koningin mr. Geert Jansen benoemd tot waarnemend burgemeester van Steenwijkerland. Elfers begint zijn werk in Steenwijkerland op 16 februari.

  De vacature van burgemeester in Steenwijkerland ontstaat na het vertrek van burgemeester Hayo Apotheker naar Sneek.
  —–
  Dalfsen vrij….iets voor Erben?  Maak melding

 65. Zijn de gakballen eigenlijk ook ingevroren in de winter Tim & Koko?
  Zeker de gakballen-contest, want na een veelbelovende en dynamische start, lees ik er helaas nixxx meer over >:(:o


  Maak melding

 66. Wichert, Joan ten B. mailt mij net (om “niet een heel belangrijke reden”) een De Stins uit…..1976!:o

  Heb dit o.a. geantwoord: “Wat leuk zeg! Uberhaupt dat die “Stinsen” allemaal gedigitaliseerd zijn blijkbaar? Zouden ze met de WVF-Kronieken ook kunnen doen”.

  * Zou ik graag bij willen helpen! Maar ik hoop dat ze uberhaupt bewaard zijn….irgentwo.


  Maak melding

 67. @Dick
  In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de BBB nu al terug in Europa. Hij is echter niet in Zwolle gesignaleerd maar in België ! Hij is daar al likkend aan een biertje gespot bij de brouwerijen van InBef.


  Maak melding

 68. Camielleke-kroonprinsje net op het 3fm-journaal, over trein-tragedie tegen de Kamer: Dit…..Nooit…..Wéér………………………………….zucht8)


  Maak melding

 69. Mwoooo misschien maar eens kijken….hoewel Boooo en Arnie in 1 programma :o:o:o

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  Tafelheer: Beau van Erven Dorens
  – Felix Rottenberg over het strafproces tegen PVV-leider Geert Wilders
  – Ricky Koole en Leo Blokhuis over hun muzikale voorstelling Laagland
  – Jeroen Pauw en Reinout Oerlemans werken mee aan tv-uitzending Nederland helpt Haïti
  – Erik Bosgraaf, blokfluitist  Maak melding

 70. “Bonden en werkgevers: AOW-wet werkt niet
  Tweede Kamer houdt hoorzitting over de AOW-plannen. Bonden en werkgevers vooral niet blij met kabinetsplan zware beroepen”

  Aldus onze speciale verslaggever…Joop 😉


  Maak melding

 71. Interessante EPD-mening

  Onlangs hield de Eerste Kamer een hoorzitting over het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). De zitting was besloten voor pers en publiek opdat de deskundigen vrijuit konden spreken. Blijkbaar kunnen sommigen dat niet in het openbaar. We moeten het als simpel volk maar doen met het verslag, dat binnenkort verschijnt. Een van de sprekers die wel zijn mening laat horen, is hoogleraar Vincent Icke. Hij is zo aardig geweest zijn bijdrage alvast beschikbaar te stellen. Die was al eerder in klad te lezen. Nu exclusief het eindresultaat. En dat is om van te smullen.

  Icke houdt een hartstochtelijk pleidooi tegen het EPD, dat hij een Elektronisch Persoons Dossier noemt, want ,,wie denkt dat die P tot Patiënten beperkt zal blijven maakt een vreselijke vergissing.???? Enkele fragmenten:

  ,,Ik zal betogen dat grootschalige digitale persoonsdossiers een nieuw, nauwelijks begrepen en immens maatschappelijk gevaar vormen. De problemen rondom alle digitale bestanden zijn ongeveer dezelfde. Het EPD is: systematisch en alomvattend; kwadratisch-exponentieel groeiend van inhoud en correlatie; aangelegd buiten de geregistreerde mensen om; verplicht; oncorrigeerbaar; onherroepelijk; en dus van meet af aan intrinsiek onbeheersbaar.????

  De drijvende krachten achter het EPD, dus het persoonsdossier, zijn illusoir: ,,Perfecte preventie (nooit meer Savanna); doelmatigheid en besparingen (super-gezondheidszorg); herroepelijkheid (bestanden kun je wissen); beheersbaarheid (wij waken over uw veiligheid).????

  Daarnaast verbaast Icke zich over de digitale dyslexie van de overheid met betrekking tot het patiëntendossier. ,,De als geruststellend bedoelde mededeling van de overheid dat het ??geen database?? is omdat de gegevens ??op verschillende plaatsen zijn opgeslagen?? berust ofwel op bedrog, of op verregaande incompetentie op ICT-gebied. Of twee harde schijven in hetzelfde kastje zijn gemonteerd of op tweeduizend kilometer van elkaar staan, doet er niet toe vanwege de immense transportsnelheid van gegevens langs optische glasvezelkabels. Je kunt evengoed beweren dat de Koninklijke Bibliotheek geen bibliotheek is omdat de boeken niet allemaal op dezelfde plank staan.????

  Gejat van Sargasso


  Maak melding

 72. Ik zal betogen dat grootschalige digitale persoonsdossiers een nieuw, nauwelijks begrepen en immens maatschappelijk gevaar vormen.

  Wellicht tot veler verbazing vind ik wel dat dit een valide punt is. Met name het stukje “nauwelijks begrepen gevaar”. Niet zozeer dat het een gevaar is, maar we moeten wel goed blijven opletten waar we ons mee inlaten.

  De als geruststellend bedoelde mededeling van de overheid dat het ??geen database?? is omdat de gegevens ??op verschillende plaatsen zijn opgeslagen?? berust ofwel op bedrog, of op verregaande incompetentie op ICT-gebied.

  Auw! Ik gok op het tweede overigens… Maar dit is toch wel een pijnlijke fout. Zo kan ik natuurlijk nooit meer beargumenteren dat er echt wel nagedacht wordt over hoe er met de gegevens omgegaan wordt….want er wordt overduidelijk niet over nagedacht 🙁

  *Plantje houdt even een minuutje met gepaste schaamte zijn mond dicht*


  Maak melding

 73. Bericht door dick, op 20 januari 2010 om 17:58
  Ben het ook eens met muzikant. Vond het zelf wel grappig het typetje-manager/vertegenwoordiger/yup neer te zetten. Daarom (humor) hoef ik ook niet op je “hokjes” te reageren

  In de eerste plaats: ZEKER moeten we dit met humor bejegenen! (Laten we het leuk houden)
  Maar wat is het verschil tussen mensen in een hokje plaatsen en mensen als een bepaald typetje beschrijven? 🙂


  Maak melding

 74. Hé Timmy, daarom is het onvolprezen weblogZwolle ook zo tof….stil 8)
  Plantman, typetjes associeer ik met humor. Hokjes zie ik meer gerelateerd aan serieuze discussies. Uiteraard staat het je vrij, dit anders te zien 😉


  Maak melding

 75. Plantman, typetjes associeer ik met humor. Hokjes zie ik meer gerelateerd aan serieuze discussies.

  Ik snap je punt. Toch ligt het wel bij elkaar in de buurt. Iemand zou het bijvoorbeeld niet prettig kunnen vinden om als gladde overdressed manager gezien te worden…


  Maak melding

 76. ZWOLLE ZUID
  mag stemmen voor het wijkbudget:
  Ik adviseer allen te stemmen op de Schellerdriehoek(is nu nog gewoon weiland) om hier een mooi (speel)park van te kunnen maken!
  Toen mijn kinderen nog klein waren was hier speel ruimte te over, maar Schelle heeft door al die nieuwe woonwijken zoveel ruimte ingeleverd.
  Stem dus op no 4 zodat mijn buurtkinderen ook nu nog kunnen spelen


  Maak melding

 77. Derk, mooi! (ken hem al, maar toch) En ja plantje, die van jou mag er ook zijn :D… (stiekem vind ik ‘em beter… en als je de volgende keer de link laat werken 😉 gewoon geeen ” gebruiken..)


  Maak melding

 78. Het was me al gelukt plantmans ;)…

  Als je nog meer nummers hebt.. Ik vind het altijd tof om ‘nieuwe’ muziek te luisteren (of in ieder geval muziek die iemand anders aanraad)


  Maak melding

 79. @ Plantman, dat kan

  Iemand zou het bijvoorbeeld niet prettig kunnen vinden om als gladde overdressed manager gezien te worden…

  Misschien kan ik beter de beeldbuis laten antwoorden. 22.00 Ned.3 Lullo’s da’s ongeveer mijn humor. Denk dat het iets harder is als wat jij beoogd. Maar alle respect. Zou wat zijn als niemand meer zijn/haar eigen humor mocht hebben. Nog eens wat anders…..God wat vonden wij de docu net over Freddie Mercury fascinerend; gezien?


  Maak melding

 80. Misschien kan ik beter de beeldbuis laten antwoorden. 22.00 Ned.3 Lullo’s da’s ongeveer mijn humor. Denk dat het iets harder is als wat jij beoogd. Maar alle respect. Zou wat zijn als niemand meer zijn/haar eigen humor mocht hebben.

  Zeker…ik vind het allemaal prima!


  Maak melding

 81. Dick,

  De programmering:

  6.00 – 8.00 uur
  DJ??s: Sander de Heer (Radio 2) & Menno de Boer (SLAM!FM)
  Verslaggever: Gijs Staverman (Q Music)

  8.00 – 10.00 uur
  DJ??s: Edwin Evers (Radio 538) & Giel Beelen (3FM)
  Verslaggever: Bert Kranenbarg (Radio 2)

  10.00 – 12.00 uur
  DJ??s: Tim Klijn (Radio 538) & Jurjen Gofers (SLAM!)
  Verslaggever: Jeroen Kijk in de Vegte (Q Music)

  12.00 – 14.00 uur
  DJ??s: Ruud de Wild (Q Music) & Erik de Zwart (Veronica)
  Verslaggever: Lex Gaarthuis (SLAM!FM))

  14.00 – 16.00 uur
  DJ??s: Frits Spits (Radio 2) & Coen Swijnenberg (3FM)
  Verslaggever: Marlous Loffelman (Veronica)

  16.00 – 18.00 uur
  DJ??s: Rob van Someren (Veronica) & Dennis Ruyer (Radio 538)
  Verslaggever: Michiel Veenstra (3FM)

  18.00 – 21.00 uur
  DJ??s: Rob Stenders (3FM) & Jeroen van Inkel (Q Music)
  Verslaggever: Niek van der Bruggen (Radio 538)

  Gaat een mooi dagje worden.

  Ik ben alleen bang dat het een en al sensatie gaat worden, en dat 555 amper ter sprake komt.

  Misschien oordeel ik te vroeg, in ieder geval staat hier om 6 uur de wekker voor radio555.


  Maak melding

 82. Da’s wat anders als Paolo Rabbering

  14.00 – 16.00 uur
  DJ??s: Frits Spits (Radio 2) & Coen Swijnenberg (3FM)
  Verslaggever: Marlous Loffelman (Veronica)

  :D:D:D


  Maak melding

 83. Allemachtig Dick, ben je een mix van paddo’s, LSD en gele rakkers aan het verorberen ?
  Je hebt vandaag volgens mij alle records gebroken op WLZ !!!!!


  Maak melding

 84. Morgen gaat dick een nachtje doorslapen.

  Ze zijn op 3FM weer naar een vaststaande conclusie aan het discusieren. Wat een gestuurde discussie. Ik ga zo ook de andere kant van de oogleden bekijken.


  Maak melding

 85. Nee hoor ik kan tussen (en nu zakt er een dikke kruimel tussen mijn toetsenbord… grom) 10 en 16 niet posten… Volgens mij gaat dick dan precies toeslaan, denk ik ;):D


  Maak melding

 86. En dan zit dick op zijn werk… Slaap je daar niet dan? 😀

  Dick wat vind je van radio555? Ik luister al vanaf 6 uur, niets mis mee. Giel & Evers zijn samen wel te happen.


  Maak melding

 87. @ Tim, de Sjek de Vries (spindocter) van LWL ….Sjakel, schijnt een reactie op jouw post nog in beraad te hebben. Lastige bijkomstigheid….hij moet eigenlijk zelf ook reageren én uit naam van Willem. Hij kan wel heel weer doorzichtig gaan draaien, zoals in een vorige post. En zoals een goed spindocter betaamt natuurlijk. Maar hij zal wat jou betreft toch ook nog op enig moment met de billen bloot moeten over het niet invullen van een steunbetuiging?


  Maak melding

 88. Maar hij zal wat jou betreft toch ook nog op enig moment met de billen bloot moeten over het niet invullen van een steunbetuiging?

  zeker. Met beide billen bloot.


  Maak melding

 89. Commerciële bullshit:
  – lachmasjiene
  – veel dom geouweho*r
  – ernstig veel reclame

  De B(r)oertjes waren w?l h??l gaaf! Evers is trouwens een prima kerel, sprak hem tijdens een stratenfestival met mijn broertjes. Toen stond hij met zijn grote broer voor X-ray. Wij vroegen of ze daar belang bij hadden. Die broer was destijd van Podium (oid) Hardenberg…..toen was er nog wel belangstelling >:(>:(

  We hebben een gezellige schuimer gedronken met zijn 5-en.


  Maak melding

 90. Koko heeft zijn transistor radio ook op 555. Vind Giel en Edwin ook wel goed doen, normaal luister ik regelmatig naar Evers.

  Typetjes zijn vaak wel om te lachen zeker in de tijd van wijlen ZKH Bernhard.


  Maak melding

 91. Tja smaken verschillen, maar ik vond die Rob nixxx aan. Komt ook omdat ik nooit kijken en geloof ik geen van de genoemde namen ken.

  Kijk jij dan maar mooi naar Sjakels-blote billen :o:o:o:o


  Maak melding

 92. Commerciële bullshit:
  – lachmasjiene
  – veel dom geouweho*r
  – ernstig veel reclame

  Tja…ik hekel die commerciële dingen niet zo…
  Zo merk ik ook gewoon dat we bij ons zelden NL 1, 2 of 3 op hebben staan. Tenminste…als we kijken wat we leuk vinden. We zien de tv als vermaak en dus nemen we zaken op die we leuk vinden.
  Cabaret pikken we wel nog van de publieke omroepen mee.
  En nu neem ik ook de lullo’s op. Maar ik moet zeggen, dat mijn vriendin er moeilijk de humor van in kan zien en dat ik het ook moeilijk kan uitleggen. (Stiekem denk ik ook wel eens:”De eerste keer dat dit uigezonden werd vond ik het leuker”)

  Op de radio vind ik Giel wel interessant. Edwin Evers is ook een prima kerel. Ik vind alleen dat zijn programma jammerlijk achteruit gegaan is. Waar je op 3FM (met name bij Llink) af en toe discussies hoorde waarbij bepaalde argumenten niet gehoord worden, worden er bij 538 soms gesprekken gevoerd die gewoon echt niet kunnen! Dingen die gewoonweg niet kloppen en die ook niet geverifiëerd worden! In de tijd dat Kobus Bosscha er nog bij zat stelde hij dan eens een kritische vraag. Dat gebeurt niet meer! (Kobus zijn eigen programma vond ik overigens ook een mislukking. Hij hoorde gewoon in het team van Evers! Daar kwam hij het beste tot zijn recht!)

  Wanneer Giel er ’s ochtends iets uitgooit wat onzin is wordt hij hier per SMS, mail, telefoon enz op gewezen. Hij schroomt ook niet om er dan nog op terug te komen en te noemen dat hij het fout had.
  Bij 538 gebeurt dat niet. Noemen de luisteraars niets? Of valt het ze niet op? In dat opzicht zie ik 538 op de radio een beetje als de vele taal- en spelfouten die er gemaakt worden in fora, mails en dergelijke. Het interesseert mensen niets meer! En als het je wel wat interesseert en je maakt er melding van krijg je naar je hoofd dat je niet zo moet zeiken!

  Wat was de slogan van de VARA ook al weer? “Wees verschillig” of zoiets?


  Maak melding

 93. Bericht door dick, op 21 januari 2010 om 09:47
  Plantje, VARA heeft véél meer hele goede slogans. Heb jij een gids of ben jij lid van een omroepvereniging?

  Nope… Een gids heb ik niet nodig… Ik heb een Microsoft Windows Media Center staan en daar heb ik alles electronisch.
  En een omroepvereniging steunen vind ik niet nodig. Steun liever de kankerstichting. Mijn vriendin is wel lid van BNN.

  Bericht door Tim, op 21 januari 2010 om 09:48
  Huh wat gebeurt er nu weer op http://www.radio555.nl ?? Opeens springt de webcam van de studio naar het tweedekamer gebouw, waar een man de propjes van de grond aan het rapen is ( ??). Heeel vreemd allemaal.

  Ik zag het ook! Zou deze man weten van zijn 5 minutes of fame? 😀


  Maak melding

 94. Haha… dick op 21 januari 2010 om 09:50

  —–
  Nog even een linkse en een rechtse tik bij “de vrienden van” … Willem geeft gewoon ‘we doen wat we kunnen’. Topinstelling.

  —–
  LS: al 70,000 doden in Haïti.


  Maak melding

 95. Tim & PLantje, jullie redden het vanmiddag toch wel ff zonder mij. Heb me net aangeboden om ff buiten te gaan spelen….polderlaarzen aan en….meten; anders kun je nooit wat weten 😉


  Maak melding

 96. 😀 PvdA-partijleider Wouter Bos zal in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart zelf aantreden in televisieprogramma’s.
  Mariëtte is denk ik te langdradig en monotoon voor die debatten. Wouter is bovendien de intelligentste….ja ook van het hele stel.

  Omdat Pieter van Geel (CDA) en Arie Slob (ChristenUnie) in de ArenA verschijnen……lijkt me Wouter Bos een meer dan uitstekende keuze 😉

  * Zeg Zwolse Aar, we hadden met zijn allen een veel Progressievere koers van de CU verwacht? Hoe kan het nou dat jullie in 3 jaar steeds dichter tegen de Christen Democraten zijn aangekropen?


  Maak melding

 97. Ernstig TON-nieuws

  Penelope Marchena, de verleidelijke Haagse kandidate van Trots op Nederland voor de gemeenteraadsverkiezingen, is ondergedoken. Een veelbesproken foto van haar in een kort rokje is door de partij van de ToN-website verwijderd.

  Verschillende media, waaronder De Wereld Draait Door (zie video) en De Telegraaf, maakten melding van de sexy foto van Marchena op haar profielpagina van de Haagse ToN-website. Als argument hiervoor zegt het partijbestuur ‘niet te willen winnen op basis van uiterlijk’, meldt RTV West.

  Ook de vele schrijnende spelfouten in de politieke motivatie van Marchena waren aanleiding tot kritiek. Volgens ToN zouden die niet door haarzelf zijn gemaakt maar door de webmaster, die haar tekst telefonisch zou hebben overgenomen. De tekst is inmiddels aangepast.

  Volgens een woordvoerder van ToN is Marchena sinds woensdag ondergedoken, aldus RTV West. Ze zou zijn overspoeld met ‘een onwaarschijnlijk aantal’ reacties, nadat de bewuste foto dinsdag ook in een aantal landelijke media verscheen. Dinsdagochtend werd de foto van Marchena in een paar uur tijd meer dan 20.000 keer bekeken.

  De van Bonaire afkomstige Marchena staat op nummer 19 van de Haagse kandidatenlijst van Trots op Nederland. Eerder zou ze gewerkt hebben voor de lijst Pim Fortuyn.  Maak melding

 98. Soms is het jammer dat een reactie een tijd tegen gehouden wordt… Als ie dan na een tijdje ineens wel geplaatst wordt valt ie voor de rest van de bezoekers weg…

  Bijvoorbeeld die van mij om : 9.41 uur en 9.51 uur


  Maak melding

 99. Denk dat Wouter Bos de meest intelligente man op dit moment is om helder en duidelijk kan uitleggen wat en hoe er gedaan moet worden.

  Het was in ieder geval afgelopen zondag bij Buitenhof een verademing naar hem te kijken en te luisteren.

  Ach moet je die Penelope nu echt serieus nemen? Tante Ton pakt het nu op een Berlosciniaanse manier aan.

  Ben bang dat deze Penelope binnenkort in hetzelfde afvalputje van tante Ton valt waar velen haar voor gingen.


  Maak melding

 100. 100% met je eens Zwolse. Hij heeft bovendien charisma, en ervaring. Is ook zeer ter zake kundig. Logische keus.

  Buitenhof zondag was idd steengoed!

  Hoe vind je Felix Rottenberg bij DWDD?


  Maak melding

 101. @ Zwolse, oh vind Felix altijd wel bondig in zijn analyses. Hij charmeert ook. Nou ja, binnen de PvdA lopen allerlei soorten. het grappige en het toeval wil, dat ik veruit de meesten toch wel aansprekend vind. Jammer dat Ronald R. hier uit de gemeenteraad gaat trouwens!


  Maak melding

 102. In dat opzicht zie ik 538 op de radio een beetje als de vele taal- en spelfouten die er gemaakt worden in fora, mails en dergelijke. Het interesseert mensen niets meer! En als het je wel wat interesseert en je maakt er melding van krijg je naar je hoofd dat je niet zo moet zeiken!

  En terecht! Want als je dergelijke zeikerds er op wijst dat zij zelf ernstige taalfouten maken, dan doen zij net of hun neus bloedt…

  Zulke zeikerds zouden er eens rekening mee kunnen houden dat niet iedereen gezegend is met dezelfde cognitieve vermogens, dat er nog steeds veel analfabetisme bestaat en dat de Nederlandse taal een ‘levend iets’ is dat ook nog eens regelmatig aan veranderingen onderhevig is o.a. via de Taalunie en het Groene Boekje e.d.
  Als mensen met veel pijn en moeite hun analfabetisme en schroom proberen te overwinnen door o.a. op fora mee te discussiëren, dan zitten zij echt niet te wachten op een zelfverklaarde modelburger die elk foutje denkt te moeten aanstippen.
  Dan kruipen zij terug in hun schulp en dat is nou niet echt sociaal te noemen.

  Iedereen zit vol fouten.


  Maak melding

 103. Geleend bij de buren, met aangepaste kop. Bedankt Pedro.

  Ritsma & Goorbergh gaan baan testen

  donderdag 21 januari 2010 10:33
  ZWOLLE – Voormalig topschaatser Rintje Ritsma en Nederlands motorcoureur Jurgen van den Goorbergh gaan de Indoor Motorcross baan uittesten in de IJsselhallen Zwolle. Rintje Ritsma gaat de baan verkennen op een crossmotor en Jurgen van den Goorbergh op een racemotor. De test wordt gehouden voor het Motorcycle-Event en de Indoor Motorcross van vrijdag 29 t/m zondag 31 januari in Zwolle. De testritten zijn niet toegankelijk voor publiek.  Maak melding

 104. Pardon?!?

  En terecht! Want als je dergelijke zeikerds er op wijst dat zij zelf ernstige taalfouten maken, dan doen zij net of hun neus bloedt…

  Ik kan niet voor anderen spreken, maar zelf heb ik regelmatig aangegeven het wel op prijs te stellen op fouten gewezen te worden. Ik zal dan ook zeker een fout toegeven als ik deze maak! Dus je stelling gaat niet voor iedereen op! Die gevallen waar het wel voor opgaat: dat is inderdaad bijzonder kinderachtig!

  Zulke zeikerds zouden er eens rekening mee kunnen houden dat niet iedereen gezegend is met dezelfde cognitieve vermogens,

  Je moet inderdaad niet op alle slakken zout leggen. Maar de fouten die je tegenwoordig erg veel ziet hebben NIETS te maken met dom of slim zijn.

  Als mensen met veel pijn en moeite hun analfabetisme en schroom proberen te overwinnen door o.a. op fora mee te discussiëren, dan zitten zij echt niet te wachten op een zelfverklaarde modelburger die elk foutje denkt te moeten aanstippen. Dan kruipen zij terug in hun schulp en dat is nou niet echt sociaal te noemen.

  Voor een deel heb je daar wel een punt. Met name, dat het niet de bedoeling moet zijn mensen te weren van discussies.
  Maar vaak zie je tegenwoordig mensen direct roepen, dat er ook mensen zijn die dyslectisch zijn. Daar hebben veel fouten die je ziet niets mee te maken. Anders hebben we sinds er internet is ineens wel heeeeel veel meer dyslectici!

  Wat mij vooral opvalt is dat het Nederlands dat je tegenwoordig veel ziet fouten zijn die bijzonder basaal zijn. Je moet niet ieder miniscuul foutje aanstippen. Maar dingen als “mijn hond” en “me hond”, “hij zei” of “hij zij”, “gezegt” (of erger nog: “gezecht”)”enz lijkt mij voor de meeste mensen wel te begrijpen. Volgens mij hebben de meeste mensen dat soort dingen in ieder geval wel op de basisschool geleerd. (Uitzonderingen uiteraard daargelaten!)

  dat de Nederlandse taal een ‘levend iets’ is dat ook nog eens regelmatig aan veranderingen onderhevig is o.a. via de Taalunie en het Groene Boekje e.d.

  Dat begrijp ik. Ik hoop alleen wel, dat dingen als “tog” voorlopig niet tot ABN gerekend worden!

  We moeten het wel gezellig houden en iedereen moet mee kunnen discussiëren, maar je merkt vaak wel dat het voor velen “not done” is om te discussiëren over taal en de fouten daarin.
  Ik heb redelijk wat kennis van pc’s en zit daarom ook af en toe op fora waar mensen hun computer problemen kunnen plaatsen. Soms stellen mensen vragen in dermate slecht Nederlands, dat er geen touw aan vast te knopen is. En dan worden ze pissig als je vraagt om het nogmaals in begrijpelijk Nederlands te tikken! (Terwijl je ze wil helpen!)
  Onlangs mailde iemand me een vraag in zeer gebrekkig Nederlands. Daaronder had die persoon het nog in het Engels gedaan en uitgelegd dat hij nog niet zo lang in Nederland woonde. Nou, DAT weet ik wel te waarderen! Hij probeerde het in ieder geval wel!


  Maak melding

 105. In dat opzicht zie ik 538 op de radio een beetje als de vele taal- en spelfouten die er gemaakt worden in fora, mails en dergelijke. Het interesseert mensen niets meer! En als het je wel wat interesseert en je maakt er melding van krijg je naar je hoofd dat je niet zo moet zeiken!

  En terecht! Want als je dergelijke zeikerds er op wijst dat zij zelf ernstige taalfouten maken, dan doen zij net of hun neus bloedt… [/quote]
  Bovendien pak je er één puntje uit en daar ga je vol op in. Waar het me om gaat is die gevallen waarin mensen veel fouten maken, omdat het ze niets interesseert. En die link leg ik vanuit radio 538 waar vanalles een nationaal medium ingegooid wordt zonder er nog eens een keer goed naar te kijken.
  En dat doen mensen ook als het ze niets interesseert. Ze posten vanalles op het wereld wijde web en het maakt ze niet uit of ze het één en ander fout doen. Want “je weet tog wat er bedoelt word!”

  En dan heb ik het dus helemaal niet over mensen die daadwerkelijk analfabeet of dyslectisch zijn! Ik vind het zelfs sneu voor die mensen dat er zoveel mensen zijn die zich analfabeet of dyslectisch noemen om hun fouten goed te praten.


  Maak melding

 106. Bericht door Larry, op 11 januari 2010 om 22:30
  Bericht door Plantje, op 11 januari 2010 om 16:08
  Mwoa… de media lijkt

  ?n ik heb het idee dat velen de boel klakkeloos gelooft en achterna loopt

  Bericht door Plantje, op 12 januari 2010 om 05:56
  Dus?
  Je punt ontgaat me een beetje.

  Welke punten ontgingen je nou een beetje drs. P?


  Maak melding

 107. Bericht door Larry, op 21 januari 2010 om 12:17
  Bericht door Larry, op 11 januari 2010 om 22:30
  Bericht door Plantje, op 11 januari 2010 om 16:08
  Mwoa… de media lijkt

  ?n ik heb het idee dat velen de boel klakkeloos gelooft en achterna loopt

  Bericht door Plantje, op 12 januari 2010 om 05:56
  Dus?
  Je punt ontgaat me een beetje.

  Welke punten ontgingen je nou een beetje drs. P?

  Ahaaaaa! 😀 Nu snap ik het punt dat je daar wilde maken pas!

  Zeg dan ook gewoon dat ik daar een domme taalfout maak! 🙂 Ik heb er echt nog tien keer overheen gelezen. Maar nu je het in de context van een taaldiscussie plaatst begrijp ik je punt pas 😉

  En inderdaad: volkomen terecht! Domme fout van me!
  (Het was absoluut niet mijn bedoeling te doen alsof mijn neus bloedde…ik had geen idee van wat je bedoelde)


  Maak melding

 108. De rijdende rechter zal spreken!!

  Trouwens Larry, is het nog gelukt snert te halen gister? Ben namelijk wel benieuwd hoe 3 sterren snert smaakt…haha


  Maak melding

 109. @ Plantje.

  Dit is een platform waar iedereen zijn of haar mening kan en mag neer zetten.
  Niet iedereen is gezegend met een afgeronde studie Nederlandse taal.

  Ik vind het persoonlijk ook stuitend dat je te pas en te onpas medeforum gasten op zijn/haar taal/schrijf fouten wijst.

  A. Vindt het nogal zeer kleinerend tegenover mensen die misschien de leeftijd al bereikt hebben om je grootouders te kunnen zijn.

  Mijn mening is zolang een mening/idee of standpunt van iemand te begrijpen is,het niet netjes is om mensen op zijn /haar schrijf/taal fouten te wijzen.

  Voor perfect Nederlands moet je op ander foums zijn.


  Maak melding

 110. Bericht door Plantje, op 21 januari 2010 om 12:39
  Je punt ontgaat me een beetje.

  Welke punten ontgingen je nou een beetje drs. P?

  Ahaaaaa! Nu snap ik het punt dat je daar wilde maken pas!

  Zeg dan ook gewoon dat ik daar een domme taalfout maak! Ik heb er echt nog tien keer overheen gelezen. Maar nu je het in de context van een taaldiscussie plaatst begrijp ik je punt pas

  En inderdaad: volkomen terecht! Domme fout van me!
  (Het was absoluut niet mijn bedoeling te doen alsof mijn neus bloedde…ik had geen idee van wat je bedoelde)

  Punten, domme fout van mij, interpunctie…

  Tssss… Plantje toch. Toch wel een beetje moeilijk h?, de Nederlandse taal voor een Limburger. :o;)
  Maar hopelijk begrijp je wel het verschil tussen gratis en voor niks? 🙂


  Maak melding

Reageer