Ronald Mulder naar Olympische Spelen in Vancouver

Zwolle – Schaatser Ronald Mulder uit Zwolle lijkt zeker te zijn van deelname aan de Olympische Spelen. De sprinter van het APPM team, afgelopen weekeinde vierde op het WK sprint in Japan, mag van start gaan op de 500 meter in Vancouver.

Volgens De Telegraaf heeft de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) bij monde van bondscoach Wopke de Vegt aan Mulder laten weten dat zij de reglementen van de Internationale Schaats Unie (ISU) niet zullen aanvechten. De regelgeving van de ISU stelt dat een schaatser niet aan de Spelen mag deelnemen als hij zich niet op een individuele afstand heeft weten te plaatsen. Daardoor lijkt Mulder, die zich als tiende Nederlandse man plaatste voor de Winterspelen, een ticket naar Vancouver te kunnen gaan boeken. Aanvankelijk wilde de KNSB de tiende plaats opeisen om een extra vijf kilometerspecialist mee te nemen met het oog op de ploegenachtervolging.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Alleen jammer dat je dit niet twee dagen eerder weet dan had je een lange reis kunnen besparen als ik het goed begrepen heb.Na de goede prestaties bij het WK


  Maak melding

 2. Dat zou inderdaad kwalijk zijn Natascha,maar als ze de regels van de ISU niet gaan aanvechten,zoals Wopke v d Vegt zegt dan is die tiende plaats wel duidelijk,want die heeft Ronald opgeeist.Het is dan jammer dat hij van Japan niet rechtsstreeks naar het trainingskamp kon vliegen .Al dat gereis is toch na dergelijke wedstrijden een vermoeide aangelegenheeid.


  Maak melding

 3. Dick, Berry ook mee zeg je dat kan toch niet hij moet de Boys kampioen maken,dat kan hij JOHN niet aandoen,laat dan Richard Mulder meegaan dat kon wel eens een steun zijn

  =============

  Het gaat over schaatsen 😉
  On-topic a.u.b.


  Maak melding

Reageer