Personeel Greijdanus viert gouden jubileum

Zwolle – Vrijdagavond hebben (oud)personeel, hun partners en relaties van Greijdanus Zwolle het vijftigjarig bestaan van de school gevierd met een feestelijke bijeenkomst in de Open Poort te Hattem. Met toespraken, filmpjes en een jubileumboek werd in gezamenlijkheid teruggekeken op vijftig jaar gereformeerd onderwijs in Zwolle.

Tijdens de jubileumviering stond de dankbaarheid voor het feit dat er al zo lang gereformeerd voortgezet onderwijs kan en mag worden gegeven centraal. Gert Jan Niewold, vestigingsdirecteur in Zwolle: “We mogen terugkijken in verwondering. Wat hebben we in al die jaren veel zegen mogen ervaren. En daarbij: wat een verplichting om zuinig te blijven op onze identiteit”. Martin Jan de Jong, voorzitter College van Bestuur, had voor zijn toespraak een bijzondere taart meegenomen. Na het uitblazen van de vijftig kaarsjes gingen de vlammetjes vanzelf weer aan. “Al verandert de wereld om ons heen, veranderen wij om hierop te anticiperen, onze kerntaak blijft gelijk. Greijdanus blijft, net als de vlammetjes”, aldus De Jong.


‘Greijdanus dat blijft’ is tevens de titel van het speciaal voor het vijftigjarig bestaan uitgebrachte jubileumboek. Tijdens de viering overhandigden de schrijvers, geschiedenisdocenten Hartman en Van der Meulen, officieel de eerste exemplaren aan enkele (oud) personeelsleden. In het jubileumboek is de groei van het Greijdanus, van oprichting tot nu, beschreven aan de hand van historische feiten en anekdotes. De vele foto’s doen oude tijden herleven en completeren het geheel tot een bijzonder aandenken.  

Onder de leerlingen was speciaal voor het gouden jubileum een gedichtenwedstrijd gehouden. Lotte Oldegbers uit VWO6 las het door haar gemaakte winnende gedicht voor. U kunt het gedicht, getiteld ‘Vliegreis’, lezen op de website van Greijdanus.  Naast plechtigheden was er ook ontspanning en entertainment. Oude foto’s en filmcompilaties zorgden voor herkenning en nostalgie.

Het koor en orkest, onder leiding van muziekdocent Bert Duijst, verzorgden de muzikale omlijsting van de feestelijke avond. Met name de vertolking van ‘The Rythem of Life’ van C. Coleman door de sopranen en alten was één van de hoogtepunten van de avond. Een staande ovatie was er voor de hilarische sketch van twee docenten drama. Op de melodie van de William Tell ouverture lieten ze met een flinke dosis zelfspot in hoog tempo allerlei lerarentaal de revue lieten passeren. Na afloop van het officiële programma was er een gezellig samenzijn, waar met een hapje en een drankje herinneringen werden opgehaald.  

Jubileumactiviteiten

De jubileumbijeenkomst was voor Greijdanus de start van alle feestelijke activiteiten om het vijftigjarig bestaan te vieren. Voor huidige leerlingen komt er in maart een feest met sport- en cultuurworkshops. Ouders worden uitgenodigd voor een feestelijke en informatieve avond met als thema onderwijs, opvoeding en identiteit. Afsluitend wordt er op 10 april 2010, voor iedereen die op het Greijdanus in Zwolle onderwijs heeft gevolgd of er werkzaam is geweest, een grootse reünie georganiseerd. Meer informatie: www.greijdanus.nl/50jaar.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer