Solidara Zwolle doet mee aan verkiezingen

Zwolle – Op 3 maart 2010 zal sociaal progressieve partij Solidara voor het eerst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Solidara is trots op de samenstelling van de kieslijst, die in totaal uit 17 kandidaten bestaat.

fototop5solidarazwolle.jpg
Jan Boelens met zijn team van vrouwen. V.l.n.r.: Anneke van Snick-Kamerman, Jan Boelens, Trudy Kistemaker-Heetjans, Corinne Plattel en Margriet Twisterling…

Düzgün Yildirim: ‘We zijn erin geslaagd om een lijst samen te stellen die een afspiegeling is van de Zwolse samenleving. Onze kandidaten beschikken niet alleen over vele deskundigheden, maar zij vormen een ruime vertegenwoordiging met verschillende leeftijden, afkomst, geloof en sekse.’ In de lijst met 17 Zwollenaren bevinden zich 4 kandidaten met jarenlange raadservaring t.w. Trudy Kistemaker-Heetjans (2), Margriet Twisterling (5), Düzgün Yildirim (8) en Dick van der Vegt (16). Daarnaast staan er vijf ondernemers op de kieslijst, t.w. Margriet Twisterling (Twist Ontwerp en Advies), Hüseyin Kaya (Café Petit Restaurant Kaya), Carmen Wong (Chinees Kantonees-Indisch Afhaalcentrum Langekok), Ina van den Berg (The Beauty Studio en Factor 10) en Süleyman Yildirim (Int Translations).

Met hun bijdrage en onze actiepunten die zijn opgenomen in het verkiezingsprogramma, zegt Solidara op te komen voor een sterk MKB en betere bereikbaarheid van de stad en regio. Onder de kandidaten vinden we zowel jong als oud; mensen met ervaring in de bijstand, met functiebeperkingen, met jonge of juist oudere kinderen en bijvoorbeeld senioren met heel veel levenservaring en kennis.

Solidara verenigt diverse afkomsten en religies en biedt de kiezer de meest veelzijdige en kleurrijkste lijst voor de gemeenteraad in Zwolle! Op de website van Solidara stellen diverse kandidaten zich nader voor, zodat de Zwollenaar een bewuste keuze kan maken. Lijstduwer is Bob Hoogendoorn uit Rotterdam. Als partijvoorzitter van Solidara ondersteunt hij de campagne als ‘zingende lijstduwer’.

Düzgün Yildirim: ‘Voor ons staat de Zwolse burger voorop en ons verkiezings-programma stelt de mens centaal. Wij zetten ons ervoor in dat de gemeente ten dienste staat van de burgers en inspraak serieus neemt. Met ruim 40 ondersteuningsverklaringen dienen wij morgen onze kieslijst in bij Buro Verkiezingen. Het doet ons goed dat er nu al zoveel mensen enthousiast zijn en hun steun geven, zodat Solidara actief mee kan doen aan de verkiezingen.’

Kandidatenlijst Solidara 2010

1. Jan Boelens
2. Trudy Kistemaker-Heetjans
3. Corin Plattel
4. Anneke van Snick-Kamerman
5. Margriet Twisterling
6. Hüseyin Kaya
7. Carmen Wong
8. Düzgün Yildirim
9. Ina van den Berg
10. Hans Doorenbos
11. Judith Roddenhof
12. Süleyman Yildirim
13. Joop Klomp
14. Nan Zalm
15. Licetha Cana
16. Dick van der Vegt
17. Bob Hoogendoorn, de zingende lijstduwer!

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer