Overvallen Zwolle in Opsporing Verzocht

Zwolle – De politie Zwolle is op zoek naar de overvallers die verantwoordelijk zijn voor de overvallen op drie Zwolse cafetaria en een benzinepomp aan de Hanekamp. Door het vrijgeven van o.a. de bewakingsbeelden van de meest recente overval op een snackbar aan de Rijnlaan op 30 december, hoopt de politie meer informatie over deze daders te krijgen.

politie_logo_4.jpg

Op de beelden is te zien dat de drie overvallers rond 21.30 uur de snackbar binnenkomen. Op dat moment is er één klant in de zaak aanwezig. Daarnaast zijn op dat moment de eigenaar, zijn vrouw en hun drie maanden oude baby in de snackbar. Eén van de overvallers richt zijn vuurwapen op de baby. De andere overvaller haalt geld uit de kassa en neemt sigaretten weg. De derde overvaller blijft bij de ingang op de uitkijk staan. De man met het vuurwapen heeft een opvallend accent wat op de bewakingsbeelden goed te horen is. Mogelijk dat mensen de man aan dit accent herkennen. Ook zit er een opvallend lengteverschil tussen de overvallers. Dit, en de kleding van de overvallers, toont grote overeenkomst met de bewakingsbeelden van de overval op de benzinepomp aan de Hanekamp op donderdagavond 24 december 2009.

Op dinsdagavond 19 januari zullen de overvallen in het programma AVRO’s Opsporing Verzocht worden behandeld. De uitzending begint om 21.50 uur op Nederland 1 en zal worden herhaald op woensdagochtend 20 januari om 10.00 uur op Nederland 2.

De politie heeft de bewakingsbeelden van de overval op de snackbar aan de Rijnlaan op 30 december en de overval op de benzinepomp aan de Hanekamp op 24 december ook op haar Hyvespagina geplaatst. Deze Hyvespagina is te benaderen via www.politie-zwolle.hyves.nl De beelden werden sinds vrijdag 15 januari inmiddels al bijna 1100 keer bekeken.

Kijkers en Hyvers wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Bel M: 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. hopelijk worden de beelden op een langzame toer ingeschakeld ,zo nodig de beelden ,een aantal keer stilgelegd ,zodat je duidelijker kunt kijken ,en het opname geluid beter kan horen ,,en hoop dat het publiek massaal inschakelt ,in opsporing verzocht ,,we hopen op sucses ,,dit kan zo niet langer ,en tuurlijk hopen we allemaal dat de daders snel opgepakt zullen worden ,,heel veel sucses:)


  Maak melding

 2. Plaatje zag ik toen ik het filmpje per abuis stopte – in de film zelf is het nauwlijks te zien.
  Daarom post ik het even separaat -als je even naar kijkt zie je toch vrij duidelijk nog een vrij typerend hoofd…..


  Maak melding

 3. Bericht door harm, op 18 januari 2010 om 19:58
  ze moeten als ze slim zijn ook camera’s op de grond en naast de kassa plaatsen kun je de gezichten ook eens zien.

  En foullieren bij de ingang. Je kunt niet alles voor zijn.


  Maak melding

 4. Iemand gisteren “Opsporing Verzocht” nog gezien? Aan het einde van de uitzending meldden ze dat er al 9 tips binnen waren, inclusief mogelijke namen.


  Maak melding

Reageer