Benefietconcert “Zwolle helpt Haïti”

Zwolle – Organisaties uit diverse geledingen proberen in Zwolle een Benefietconcert te organiseren ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti onder de noemer "Zwolle helpt Haïti".

Maandag is voor de actie de Stichting Zwolle helpt Haïti opgericht met als doel op 30 januari 2010 in de Zwolse binnenstad een Benefietconcert te gaan organiseren. Door het plaatsen van verschillende muziektenten en het organiseren van diverse optredens in het centrum van Zwolle hoopt de Stichting een mooi bedrag voor de slachtoffers van de aardbeving in te zamelen. Achter de hulpactie zitten Henk van Voornveld directeur van RBT Vechtdal IJsseldelta, Willem Helmink van evenementenbureau Massa Events, hoofdredacteur Alex Engbers van dagblad de Stentor, Rob Leene van Koninklijke Horeca Nederland,  en Frits Smits, de directeur van de Kamer van Koophandel Oost Nederland. Voor het houden van het Benefietconcert wordt bij de gemeente Zwolle een vergunning aangevraagd.

Massa Events heeft de organisatie van het evenement op zich genomen. Alle activiteiten die plaatsvinden in het centrum van Zwolle zullen in het teken staan van fundraising voor giro 555. De stichting “Zwolle helpt Haiti” streeft ernaar met de activiteiten 50.000 euro binnen te halen voor de nabestaanden van de natuurramp die op 12 januari j.l. plaatsvond. Ook de Zwolse horeca zal benaderd worden mee te werken aan het evenement. Na de activiteiten in de binnenstad op diverse locaties zullen er in verschillende horecagelegenheden bands spelen, zodat ook daar geld ingezameld kan worden voor giro 555.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Het IDEE om de mensen in Haiti te (willen) helpen is erg goed, maar helaas komt geld voor noodhulp en ontwikkelingshulp vaak niet goed terecht.
  (Google bijv. even op ‘geld tsunami’).


  ⚠️ Meld

 2. Goed initiatief, maar is er al bekend hoe dit geld besteed gaat worden? de financiele en logistieke huishouding van dit soort organisaties is al een ramp op zich. de getroffen gebieden zijn moeilijk of niet bereikbaar en van de regering hoeven ze ook niet veel te verwachten. de zittende president heeft van de nood een deugt gemaakt en is na het openstellen van zijn ambstwoning voor de slachtoffers met de noorderzon vertrokken en ontbreekt ieder spoor.
  Hulpgoederen komen niet of nauwelijks op de plaats van bestemming aan. dit doet denken aan het geval in somalie, waar maandenlang een schip met graan voorde kust lag wat niet gelost kon/mocht worden terwijl de bevolking lag te kreperen.  ⚠️ Meld

 3. Al komt een fractie van alles aan dan nog help je de mensen.
  Beetje kortzichtig om te zeggen dat de hulp niet of nauwelijks ter plaatse komt. De teams van de landen die “hun eigen mensen” redden komen toch ook aan?
  Die mensen zijn wanhopig, kan me dan heel goed vorstellen dat je dan niet netjes in de rij blijft staan.


  ⚠️ Meld

 4. Al komt een fractie van alles aan dan nog help je de mensen.

  Dan geldt het recht van de sterkste en komt het nog niet aan bij degenen die het het hardst nodig hebben.

  De inbreng van diensten en goederen is gigantisch, dat kunnen ze logistiek en organisatorisch niet overzien. Hoofd rode kruis kwam gisteravond gedesillusioneerd bij een bespreking vandaan, niets te regelen tegengewerkt door lokale overheden.
  Haiti is geen somalie of sri lanka, maar ze hebben een ding gemeen, het verloopt in alle gevallen dramatisch wanordelijk.


  ⚠️ Meld

 5. goedemiddag ik als manager van picobello spreek via deze weg namens hun gaarne zouden zij ook optreden voor dit benefiet concert in zwolle. gisteren zijn zij ook op tv geweest in man bijt hond daar zijn wij door benaderd via hun redactie ook picobello geeft een benefiet concert met meerdere artiesten op 31 jan. in nunspeet , nu leek het ons geweldig om ook op uw benefiet concert mee te staan op het podium om een of meerdere nummers ten gehore te brengen namens haiti. hun landelijke bekende nummers zijn stil verlangen en liefde is meer. mocht u ze willen horen kunt u hun site bezoeken http://www.picobellomusic.com!! bij voorbaat dank!!


  ⚠️ Meld

 6. Verder… (ik weet dat het off topic is)…vaak hou ik mijn mond dicht als ik weer eens erbarmelijke teksten lees, maar dit slaat toch alles?! Als je als management van een artiest optreedt en dan dit soort Nederlands tentoonspreidt kun je toch niet verwachten serieus genomen te worden? Met bovenstaande bericht wil je natuurlijk ook wel wat reclame maken, maar dit lijkt me niet echt geschikt voor de pers. Nauwelijks interpunctie (en dan in een webadres waar het niet kan weer wel twee uitroeptekens), geen hoofdletters, zij/hen/hun enz…


  ⚠️ Meld

 7. Meneer Koenders verdubbelt al het geld dat donderdag op radio555 wordt opgehaald. Dat lijkt mij voldoende bijdrage van mijn kant.

  Meneer Koenders is erg goed in geld geven aan het Rode Kruis, dat mag hij dan alleen doen, dan geef ik er niks aan.

  Geef ik wel geld aan organisaties die het niet op deze manier krijgen en structureel helpen op andere vlakken.


  ⚠️ Meld

 8. Ik denk dat je wel gelijk hebt Carola…maar wat moeten we dan? [/b]
  @ Plantje: eerlijk gezegd heb ik geen idee!
  Ik ben in principe erg voor het geven van geld aan goede doelen, maar begin steeds meer te twijfelen of ik nog geld moet geven door al die berichten dat het geld vaak niet goed terecht komt.
  Zo had ik vorig jaar net een bedrag overgemaakt aan Unicef (leek mij een goede en betrouwbare instelling) toen ik las dat de directeur vertrok en E 350.000 mee kreeg…
  Mijn salaris is ‘wat lager’ dan van die meneer, dus ik heb echt geen zin om mijn geld aan hem te geven! (maar ik heb dan wel het idee dat mijn geld aan deze onzin wordt gespendeerd)  ⚠️ Meld

 9. Nova (N2, 22:15)
  – Kritiek op de versnelde adoptie Haïti
  – Hoe zinvol is een proces tegen Geert Wilders?

  * vwb het laatste…voorspel een voorwaardelijke straf. Zou wat mij betreft ook rechtvaardig zijn.

  VWB het 1e: zie (volgens mij nog ZWOLLENAAR Arie van der V.)
  Moraalridders (N2, 21:20)
  – Willibrord Davids over zijn commissie-Davids en de nasleep daarvan
  – ds. Arie van der Veer over de vraag ‘Waar was God in Haïti’?

  Zal het zelf niet zien
  😉


  ⚠️ Meld

 10. @M&V management:
  Ik weet niet hoor, maar kun je dan niet beter contact opnemen met de organisatie ipv dit op een weblog dat er in principe niets mee te maken heeft te roepen?
  Ik dacht dat een echte manager zoiets wel snapte :'(


  ⚠️ Meld

 11. Kan wel zijn Dick, maar ik geef Muzikant wel gelijk!

  Niet alle gelikte stropdasmanagers zijn glad, gelikt en overdressed… (Weet je nog, dat ik het zou zeggen als ik vind dat je mensen in hokjes plaatst? ;))


  ⚠️ Meld

 12. Ben het ook eens met muzikant. Vond het zelf wel grappig het typetje-manager/vertegenwoordiger/yup neer te zetten. Daarom (humor) hoef ik ook niet op je “hokjes” te reageren 😉


  ⚠️ Meld

 13. Nieuws van de buren:

  Fakkelbrigade naar Zwols benefiet
  vrijdag 22 januari 2010 12:21
  ZWOLLE – De Fakkelbrigade, de Normaal Coverband en Jovink en de Voederbietels zijn de namen die zaterdag 30 januari optreden tijdens het benefietconcert ‘Zwolle helpt Haïti’. In het centrum van Zwolle wordt dan geld ingezameld voor overlevenden van de hevige aardbeving in het Midden-Amerikaanse land.
  Volgens organisator Willem Helmink van Massa Events viel het in eerste instantie niet mee artiesten te vinden. “Er was een afwachtende houding en een ongegronde twijfel”, legt hij uit. “Dat zag je donderdagavond ook tijdens de landelijke actie. Hoe weten we dat het geld ook daadwerkelijk goed wordt besteed, was de gedachte. Er werd uiteindelijk veel minder geld gegeven dan bij de tsunamiramp in 2004.”

  Ook toen werd in Zwolle een benefietconcert georganiseerd. “Daarbij haalden we zo’n 38.000 euro op”, vertelt Helmink. Eerder liet Massa Events weten dit jaar voor de 50.000 euro te gaan. “Maar dat wordt lastig”, bekent de organisator. “We gaan voor een mooi rond bedrag, hopelijk rond de 20.000 euro.”

  Ook de Zwolse horeca is benaderd mee te werken aan het evenement. Na de activiteiten in de binnenstad op diverse locaties, spelen er in meerdere horecagelenheden bands.

  Maandag maakt de organisatie het definitieve programma en de kaartverkooppunten bekend. “Ik adviseer mensen de site http://www.zwollehelpthaiti.nl in de gaten te houden”, aldus Helmink.
  :D:D:D


  ⚠️ Meld

Reageer