UWV en Deltion starten pilot oriëntatietraject Techniek

Zwolle – Het UWV WERKbedrijf Zwolle en het Deltion College starten per 1 februari a.s. een intensieve samenwerking om klanten van het UWV met een technische achtergrond zo snel mogelijk een plek op de arbeidsmarkt te bieden. Op woensdag 20 januari a.s. zetten beide partijen officieel hun handtekening onder de pilot ‘oriëntatietraject Techniek / Verbeteren en Verbreden’. 

Op de lange termijn blijft de ontgroening en vergrijzingsproblematiek een issue binnen de technische sector, zo ook op de technische arbeidsmarkt in Noord-Oost Overijssel. Er zal voortdurend moeten worden geïnvesteerd in instroom en het behoud van medewerkers in de techniek. Het UWV WERKbedrijf en het Deltion College willen flexibel kunnen inspelen op de actuele arbeidsmarktontwikkelingen en zetten derhalve een pilot oriëntatietraject Techniek op. Tijdens dit traject maken kandidaten kennis met meerdere beroepen en het werkveld binnen de technische sector. Daarnaast wordt er gekeken naar hun ervaringen en capaciteiten. Alle kandidaten hebben reeds een achtergrond in de techniek. Doel van het traject is echter om deze mensen te behouden en hen de mogelijkheid te bieden zich te oriënteren op andere mogelijkheden binnen de technische branche.

De pilot is zo praktijkgericht mogelijk opgezet en optimaal afgestemd op de doelgroep. Voor de inrichting van het traject is gebruik gemaakt van de ‘Basisset Regionale Arbeidsmarktinformatie van het UWV WERKbedrijf Arbeidsmarktregio Noord-Oost Overijssel’. UWV kandidaten die in aanmerking komen voor de pilot, kunnen zich binnen zes weken oriënteren op een nieuwe plek op de arbeidsmarkt. Iedere kandidaat doet mee in een techniekcarrousel waarin acht actuele werkvelden aan bod komen. Verder krijgt iedere kandidaat een Ervaringsprofiel (portfolio) en een niveaubepaling (capaciteitenonderzoek). De trajecten worden uitgevoerd door vakbekwame en professionele instructeurs/docenten van de sector Techniek & Vormgeving van het Deltion College.

Als deze pilot succesvol blijkt, zullen het UWV WERKbedrijf en het Deltion College deze doorvertalen naar andere branches.

Artikel delen:

Reageer