Solidara positief over garantstelling FC Zwolle

Zwolle – Solidara Zwolle is positief over een eventuele garantstelling van de gemeente Zwolle aan BVO FC Zwolle. Dat laat Solidara dinsdag weten. FC Zwolle heeft de hulp ingeschakeld van de gemeente en vraagt de gemeente garant te staan voor een aangevraagde financiering bij een commerciële bank. Dit om met een schone financiële lei aan het seizoen 2010 – 2011 te kunnen beginnen.

Op vrijdag 15 januari 2010 zijn tijdens een informatiebijeenkomst in het stadion van FC Zwolle de financiële status en de toekomstplannen gepresenteerd aan fractieleden en sportwoordvoerders van de gemeenteraad. Informatie verkregen uit deze bijeenkomst is tijdens het overleg van de politieke partij Solidara uitvoerig aan de orde geweest. Dit heeft Solidara doen besluiten er géén bezwaar tegen te hebben, wanneer de gemeente Zwolle garant zal staan voor de door FC Zwolle aan te vragen financiering. De FC Zwolle is uit het verleden een betrouwbare partner gebleken en een eerdere lening uit 1999, waarvoor de gemeente Zwolle garant heeft gestaan, is geheel naar behoren afbetaald. Met ingang van januari 2009 waren alle financiële relaties tussen de club en de gemeente Zwolle beëindigd. Er waren de nodige wisselingen in de kantoor- en technische staf. Inmiddels staat de organisatie steviger en zijn de doelen bepaald.

Het streven is naar een plek in de eredivisie tussen 2012 en 2014. Door een strategisch en tactisch beleidsplan werd duidelijk gemaakt hoe de club die positie probeert te bereiken. Solidara ziet het huidige bestuur als een zeer integer bestuur en heeft er alle vertrouwen in, dat zij ook voor de toekomst weer een betrouwbare partner zullen zijn. De uitgesproken woorden van voorzitter Adriaan Visser, dat “Een club staat of valt met enthousiaste supporters, vrijwilligers en sponsoren, maar ook een gemeente die achter de club staat”, onderschrijven we dan ook van harte.

Jan Boelens

Corinne Plattel

Solidara Zwolle

Artikel delen:
Reacties 17
 1. nou dat kan wel zijn Natascha dat je de bek er van open valt maar ik wil eerst nog wel eens zien of ze de komende jaren hun schulden definitief op nihil kunnen krijgen ondanks deze extra garantie .Er komt volgens mij veel te weinig binnen bij de fc Zwolle en als ze voor de toekomst dan ook nog goed spelersmaterieal willen aanschaffen zal er toch meer geld moeten komen.Hoop dat ze dit gaat lukken .


  Maak melding

 2. @wichert

  😉

  Ik neem aan dat mevrouw Kistemaker de honneurs heeft waargenomen namens Solidara. Maar die staat ook bij Solidara niet op de eerste verkiesbare plaats 😉

  Wist je trouwens dat Corinne Plattel van Solidara eerst steunfractielid was bij de SP?

  @natascha

  Ik bedoelde één stem voor de gemeentelijke garantstelling.


  Maak melding

 3. omdat jij eerst nogal negatief was met beslissingen van solidara en nu een ander oordeel van hun hoorde dat bedoel ik Natasscha en daar wil ik mee zeggen dat ik hoop nu de garantie er is voor de fc Zwolle ze in de toekomst zich dan ook uit de schulden en financien creeren waar ze zich mee kunnen handhaven.Laat de sponsors ook een wat meer financieele steun geven aan de club dan komen ze ook wat makkelijker uit de schulden .Zo heeft het betaalde voetbal ook meer kans van slagen hier in Zwolle  Maak melding

 4. Volgens mij heeft Solidara nergens gezet dat ze tégen zouden stemmen? Zeer waarschijnlijk waren ze uiterst tevreden met hetgeen ze vrijdag hoorden. Prima toch. Alleen de voorbarigheid van het topic hier vorige week, vond ik vreemd.

  Hoe belangrijk zijn de namen nu eigenlijk die onder diverse ingezonden topics staan? Als FC-fan zou ik blij zijn met deze stem….mits ze in de raad komen.


  Maak melding

 5. Beste meneer Pieters, ik heb me nog never nooit over Solidara uitgelaten voorheen, niet positief en niet negatief! Dus ik ben benieuwd wat ik waar gezegd heb….


  Maak melding

 6. Ik ben bijzonder verbaasd, omdat de oprichters van Solidara zich, indertijd als SP-ers, zich stevig hebben verzet tegen de bodemloze beerput die fc-zwolle is.


  Maak melding

Reageer