Ook parkeerpas voor bezoekers binnenstadbewoners

Zwolle – Bewoners van de binnenstad kunnen vanaf medio 2010 een parkeerpas aanvragen voor hun bezoek. Burgemeester en wethouders willen gedurende een jaar onderzoeken of een regeling met bezoekerspassen goed uitpakt in het Zwolse centrum. Automobilisten die op bezoek komen bij binnenstadbewoners kunnen, op aanvraag van hun gastheer- of vrouw, dan parkeren op een plaats voor vergunninghouders. Het systeem met passen wordt in de wijken rondom de binnenstad al naar tevredenheid toegepast.

De Bewonersvereniging Binnenstad Zwolle heeft eerder om een nieuwe regeling gevraagd voor bezoek dat met de auto komt. Tot nu toe zijn die bezoekers aangewezen op de parkeergarages in en om de binnenstad of op betaalde straatparkeerplaatsen. Dat heeft nadelen: zo moet gedurende grote delen van de week regelmatig parkeergeld bijbetaald worden. De inschatting is dat in het hele binnenstadgebied genoeg parkeerruimte voor vergunninghouders is om ook de gebruikers van een bezoekerspas plaats te bieden.

De kosten voor een bezoekerspas bedragen straks voor binnenstadbewoners ook 10,70 euro. Dat is hetzelfde bedrag als momenteel in de zogenoemde schilwijken (Assendorp, Diezerpoort, Kamperpoort) wordt gevraagd voor een bezoekerspas.

De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de proef.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Dat heeft nadelen: zo moet gedurende grote delen van de week regelmatig parkeergeld bijbetaald worden.

  Huh? Bij mijn weten is het zo, dat als je bijvoorbeeld maximaal 10 euro kunt voeren aan de parkeermeter je ook moet vertrekken als de parkeertijd verlopen is. Als je gaat bijbetalen sta je volgens mij langer dan toegestaan. (Door parkeerwachters te controleren door een krijtstreepje op de band van de auto te zetten.) Gaat niet om wat allemaal wel of niet mag, maar meer dat er vast ook een gedachtengang achter zal zitten. Zoals:

  er is nu al geregeld lastig een plek te vinden..

  De kosten voor een bezoekerspas bedragen straks voor binnenstadbewoners ook 10,70 euro

  Per maand?!? Dan denk ik dat hier een levendige handel in gaat ontstaan!


  Maak melding

 2. Per jaar is dat bedrag toch??

  En dan kun je 16 uur per week maximaal parkeren.. In de schilwijken in ieder geval.

  Komt er een bezoeker, dan geef je die pas, degene legt deze in zijn auto, belt een nummer, en vanaf dat moment gaat de tijd in.
  Gaat de bezoeker weer weg, pas uit de auto en weer het nummer bellen om het stop te zetten.

  Ik moet em nog aanvragen voor bezoek… want elk uur naar de parkeermeter lopen is niks.


  Maak melding

 3. Per jaar zelfs! Dat staat toch in schril contrast met de tarieven die je moet betalen om als niet-bewoner-van-binnenstad te parkeren.

  Ik moet em nog aanvragen voor bezoek… want elk uur naar de parkeermeter lopen is niks.

  Wat zou je doen als een bewoner ieder uur naar de parkeermeter loopt en alsnog een bekeuring krijgt, omdat de maximale parkeerduur overschreden is?


  Maak melding

Reageer