Muzerie Zwolle presenteert Kunstkick

Zwolle – Kunstencentrum Muzerie organiseert op dinsdag 2 februari 2010, van 8.00  tot 9.00  uur ’s ochtends  de kick off van Kunstkick in de binnenstad van Zwolle. Een aantal scholen uit de gemeente Zwolle strijden vanaf het Grote Kerkplein om de snelste tijd, in een race met een opblaasbare megabal van 2 meter doorsnede. Met deze ludieke actie geeft Muzerie het officiële startsein van Kunstkick, een uniek samenwerkingsproject van culturele instellingen in Zwolle, voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

logo_muzerie.jpg

Kunstkick Zwolle is een samenwerkingsproject van kunstencentrum Muzerie, Artez Hogeschool voor de Kunsten, Bibliotheek Zwolle, Dansschool Ria van Diffelen, Ecodrome, Filmtheater Fraterhuis, Galerie Delfi Form, Galerie Het Langhuis, Kunstenaars Zwolle, Poppodium Hedon, Het Vrouwenhuis, Historisch Centrum Overijssel, Kunstuitleen Zwolle, Museum De Fundatie, Rhythm & Music, Odeon De Spiegel theaters, Stichting Stedelijk Museum Zwolle, VVV, Bioscoop De Kroon, Cultuur werkplaats R10 en Doas.

Derdeklassers van het VMBO, HAVO en VWO volgen van 2 tot en met 11 februari 2010  verschillende workshops op het gebied van kunst. Jongeren gaan onder andere zelf een popsong schrijven, dichten, Dj-en, soap acteren, graffiti spuiten en fotograferen of nemen een kijkje achter de schermen van De Spiegel. Kunstkick wordt gesubsidieerd door Provincie Overijssel.

Artikel delen:

Reageer