StartMotor voor je eigen bedrijf van start

Zwolle – Op 18 januari 2010 zijn zestien jong ondernemers gestart met StartMotor. In een halfjaar durend uitdagend programma worden zij begeleid in het zelfstandig ondernemerschap. De ondernemers zijn maximaal drie jaar bezig in hun bedrijf of lopen met plannen rond een bedrijf te beginnen. De vijfde editie van StartMotor is een initiatief van Stuifzand Organisatieverbetering gevestigd in Zwolle. Het organisatieadviesbureau begeleidt Zwolse ondernemers bij het bepalen en behalen van hun resultaten.

‘StartMotor voor je eigen bedrijf’ richt zich op ondernemers die de afgelopen drie jaar een eigen bedrijf gestart zijn en op mensen die van plan zijn om een eigen bedrijf te starten. Met StartMotor staat de kern van het ondernemen zelf centraal. Daarbij neemt de motivatie als ook de houding van de ondernemer een belangrijke plaats in. Het maken van een strategisch plan en het vaststellen van concrete doelstellingen is de basis van de onderneming. Een half jaar lang is er voor de ondernemer geen ontkomen aan, waardoor zij na dit half jaar een eigen bedrijf hebben dat staat. Deze vorm van rigoureuze begeleiding is uniek in de regio en vraagt van de ondernemer het nodige aan inzet.

Het willen aangaan van uitdagingen is een voorwaarde om mee te doen aan het programma. Een deelnemer vertelt: ‘Het aanbod voor starters is erg versnipperd en vooral gericht op praktische zaken die ik moet regelen. Het is een enorme stimulans om met meerdere starters te werken aan mijn bedrijf en van elkaar te leren. Bijzonder is de enorme betrokkenheid van de mensen die ons vanuit StartMotor begeleiden’.

Intensieve training

De enthousiaste groep ondernemers starten hun bedrijf op verschillende gebieden. Van het in de markt zetten van creatieve illustraties, een kinderdagverblijf, organisatieadvies, tekstproducties tot een mediationbureau, de deelnemers aan StartMotor hebben allen de wens zelfstandig ondernemer te zijn. Bij het voeren van een bedrijf komen naast de praktische zaken ook marketing en verkoop aan de orde. Ook hier krijgen de ondernemers intensieve training en begeleiding bij. De interactie tussen de deelnemers, de inzet van een mentor, maatje en coach maakt StartMotor tot een succesvol programma. Op een gezamenlijk georganiseerd seminar op 9 juli 2010 presenteren de ondernemers zich op een ludieke manier aan een breed publiek.  

Resultaatinjectie

Stuifzand Organisatieverbetering is gevestigd aan de Rieteweg in Zwolle. Dit organisatieadviesbureau ondersteunt ruim tien jaar ondernemers op het gebied van visie en strategie. Tijdens een strategiesessie bepalen de ondernemers hun doelen voor de aankomende jaren en werken zij daarna aan concrete acties om hun resultaten te halen, waarmee een resultaatinjectie aan het bedrijf wordt gegeven. StartMotor voor je eigen bedrijf is een traject van een halfjaar voor startende ondernemers. In april van dit jaar start een volgende groep deelnemers aan StartMotor.

Artikel delen:

Reageer