De Kern helpt bij belastingaangifte

Zwolle – Voor veel mensen is het een jaarlijks terugkerend struikelblok: de belastingaangifte. Mensen zien er tegenop en twijfelen eraan of ze alles wel goed invullen. Om die groep mensen te helpen organiseert De Kern Maatschappelijke Dienstverlening belastingcursussen. De cursus is bedoeld voor mensen uit Zwolle met een laag inkomen die moeite hebben met het invullen van hun belastingaangifte.

Klaaske Heidemans is al jaren betrokken bij de organisatie van de cursus. Klaaske licht toe: “Mensen zijn vaak bang dat ze een foutje maken met het invullen van de belastingaangifte en dat ze dan een aanslag moeten betalen. De kracht van ons team Sociaal Raadslieden is dat ze deze mensen gratis en laagdrempelig advies kunnen geven. Onze raadslieden zijn er om de mensen te helpen en geven dus belangeloos advies.” Anita Albersma volgde vorig jaar de cursus: “De cursus was prima te doen voor een leek en heeft mij wel de nodige ruggensteun gegeven. Als je ergens tegenaan loopt, is er altijd wel iemand die je kan helpen.”

De insteek van de cursus is heel praktisch. De cursus bestaat uit één bijeenkomst van 2,5 uur. Hierin krijgen deelnemers een korte toelichting op de belastingaangifte. Vervolgens gaat iedereen zelf aan de slag met het invullen van de eigen aangifte. Als deelnemers vastlopen, kunnen ze direct hulp vragen aan één van de raadslieden. Klaaske: “Aan het einde van de bijeenkomst worden alle aangiftes bovendien gecontroleerd door onze raadslieden. De deelnemers kunnen er zodoende zeker van zijn dat ze de aangifte aan het einde van de bijeenkomst op een goede manier hebben ingevuld.”

Informatie en aanmelden
De cursus bestaat uit één bijeenkomst van 2,5 uur. De bijeenkomst vindt plaats op 8, 15, 22 en 29 maart 2010 bij De Kern aan het Straussplein 5 te Zwolle. Om deel te kunnen nemen aan de cursus is het noodzakelijk dat deelnemers Nederlands kunnen lezen en schrijven en dat zij enige computerervaring hebben. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op dinsdagochtend 2 februari en donderdagochtend 4 februari bij de receptie van De Kern Maatschappelijke Dienstverlening, Straussplein 5 in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat er aan toegaat.

    Alleen heb ik wel het idee, dat de aangifte eigenlijk niet zo moeilijk is. Volgens mij gewoon eerlijk invullen wat er gevraagd wordt. En bij onduidelijkheid even de toelichting lezen. Dan kom je er wel!

    Vaak zit ‘m het probleem bij mensen die er moeite mee hebben dat ze dingen gaan zoeken die er niet zijn. Ze gaan proberen voordeeltjes hier en daar uit te halen terwijl er geen voordeeltjes zijn.

    Maar dat doet allemaal niets af aan het initiatief natuurlijk! 😀


    Maak melding

Reageer