Fred Teeven spreekt over veiligheid in Zwolle

Zwolle – Regelmatig klinkt de roep om meer bewakingscamera’s in de publieke ruimte. In fiets – en voetgangerstunnels naar de nieuwe woonwijken in de stad, in winkelcentra en in uitgaans- gebieden. Met dezelfde frequentie wordt de privacy van de burgers als tegenargument gebruikt. Dinsdag 26 januari 2010 zal VVD Tweede Kamerlid Fred Teeven over dit dilemma in gesprek gaan met een aantal betrokkenen uit Zwolle.

In café Timeless, Voorstraat 13 – 15 zal de voormalige Officier van Justitie (o.a. in Amsterdam en bij het landelijk parket) met de kandidaten van de VVD Zwolle in gesprek gaan over de vraag of camera’s in de publieke ruimte de veiligheid daadwerkelijk vergroten. Camera’s als nieuwe toezichthouders in het straatbeeld? Camera’s goed hulpmiddel bij de vervolging van wetsovertreders? Vergroten meer camera’s het gevoel van veiligheid? Het zijn thema’s die tijdens de bijeenkomst aan de orde zullen komen. Voor het gesprek zijn verschillende betrokkenen uitgenodigd: ondernemers (bewaking op afgelegen bedrijventerreinen) en de horeca (camera’s als onderdeel van het project Veiligheid Op Straat) bijvoorbeeld. Deze ondernemers zijn uitgenodigd om de mogelijkheden van het vergroten van de veiligheid in en rond hun bedrijven aan Teeven voor te leggen en de obstakels daarbij te signaleren.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Ok, zijn er ook mensen uitgenodigd die aantonen hoe camera’s slechts veiligheid verschuiven in plaats van vergroten? Of zijn er alleen mensen uitgenodigd die er de voorkeur voor hebben?


  Maak melding

 2. Het gaat telkens over de vraag of het werkt. Wat er werkt wordt vaak maar van een zijde belicht. Wat er niet werkt wordt vaak buiten beschouwing gelaten. Wat de risico’s zijn die camera’s met zich meebrengen ook.

  Het gaat er echter niet alleen om of het werkt, het gaat er om hoe wenselijk het is en of de moraal dit nog wel dekt. De nadruk op functionaliteit, binnen een vraagstuk over wenselijkheid, is een daad vanuit naïviteit.


  Maak melding

 3. Jammer dat je zo slecht geinformeerd bent Dick! Timeless is normaal op dinsdag gesloten! Maar voor de avond met Teeven
  kun je er vanaf 19.30 uur terecht.


  Maak melding

 4. @ Dick
  Fred de overloper? Vertel eens.
  Als ik die Fred op tv aanhoor lijkt hij mij vrij nuchter over te komen.
  Ook als iemand die weet wat er speelt.
  Zijn achtergronden ken ik niet.

  Er zijn in de politiek vele overlopers geweest.
  Ene Wim Kok komt als vergelijk daarvan ook nog wel eens bovendrijven.
  Die heeft ook een aantal verschillende petten op gehad.
  Uiteraard zijn er (te)veel van dergelijke voorbeelden.  Maak melding

 5. @ Hans2: wist je niet dat Fred is stukgelopen in zijn carriere bij de rechterlijke macht, dat ie toen bij die populistische voorloper van Pimmetje is gegaan. Die club van Henk W. en Jan Nagel…..Toen dat doodbloedde hopte hij net zo makkelijk zijn ongebreidelde carriere-drang achterna.


  Maak melding

 6. Daarom ook, weet hij zeker wat er speelt….hij heeft er midden in gestaan. Maar vraag hem maar is hoe het daar is gegaan in relatie tot zijn carrieredrang.


  Maak melding

 7. Je hebt Wim Kok toch ook wel gezien in zijn rol als laatst staatsman?
  Als bemiddelaar in het uitstekende 3-luik “De Kroon”? Of weiger je de goede kanten te zien van PvdA-ers?


  Maak melding

 8. Dat weigeren is te verklaren.Gisteren de schamele opbrengst van het Volk gezien na de oproep van Geertje om steun te betuigen.

  Wat een betreurenswaardige weergave van de gemiddelde inhoud van zijn schare fans.


  Maak melding

 9. Goedenmorgen Zwolse: Heb je die jakhals gezien in DWDD?

  Hoef ik geen energie meer in je vreemde haatzuchtige reactie te steken…..wel lachen dat dat mutsje zomaar toegaf dat ze de teksten van de borden van een PVV-voorbeeld op internet hadden. Viel ook niet op zeg haha de creativiteit was v?r te zoeken.

  Ben eigenlijk hartstikke klaar met dat gillende-gewauwel. Gister Lullo’s gezien? deel 2 De Skybox met de fantastische en inspirerende Kees Prins….heb ik met een list 2,5 uur in Zwolle gesproken…..zag je zijn kuif? Toen al! En wel typetje speelde hij?

  Justem!!!! Dat witte pak stond er goed bij, zou de gillende ook moeten doen. Trouwens gehoord dat de Ankers de gillende niet wilden verdedigen? Ze wilden z?lf de regie houden!!! En terecht lijkt me, waarom huur je anders iemand in, voor de buhne?  Maak melding

 10. Soms kan kopieëren soms absoluut niet….het eerste deel was een reachtie op het draadje van Henk Bres. Dit is dus absoluut niet voor jou Zwolse; in tegendeel

  Hoef ik geen energie meer in je vreemde haatzuchtige reactie te steken…..

  >:(>:(>:(>:(


  Maak melding

 11. @ Dick.

  Snap het;).

  Heb het ook helemaal gehad met die club clowns,komt geen zinnig woord of voorstel uit.

  Dieptepunt na de kopvoddentax is de wens om een commando in te zetten in Almere. De blonde Ninja s, met een bruin hemd voor de herkenning. 🙁


  Maak melding

 12. :):):) Had het nog niet gehoord Zwolse

  Dieptepunt na de kopvoddentax is de wens om een commando in te zetten in Almere. De blonde Ninja s, met een bruin hemd voor de herkenning

  Hoop wel dat er over een jaartje of 10 een boek komt over dit stel….zag je Dionneke en overdressed Fleurke ook nep-enthousiast doen gister bij de veel te lage opkomst? Gelukkig duurt het proces nog ff. Maar die rechterT…..oeps hij zal heel veel niet hebben…..maar HUMOR heeeft ie:D:D:D Net als ex-rechterT Davids trouwens, maar dat terzijde.


  Maak melding

 13. Misschien is het beter als we het hier hebben over een discussie over veiligheid in Zwolle. (Of in het meest uitzonderlijke geval Fred Teeven/VVD).
  We hoeven de PVV niet overal bij te betrekken lijkt me zo… Je kunt ze niet overal de schuld van geven.


  Maak melding

 14. @Dick,
  Het is niet de bedoeling wellus nietus te spelen of om Teeven te verdedigen.
  Ik schreef alleen dat er vele mensen (en zeker ook politici) zijn en zijn geweest die hun petje verruilen voor een ander petje omdat dat hun beter uit komt. Verder is dit niet relevant voor dit topic.

  Op zich is de stelling om over de veiligheid in Zwolle te discussieeren helemaal niet verkeerd.
  Ik heb al eens vaker opgemerkt dat Zwolle eens in de grotere steden zijn licht moet opsteken, dan hoeft men hier het wiel niet opnieuw uit te vinden.
  Kennelijk doet men dat nu door een ‘persoon’ uit te nodigen met ervaring uit Amsterdam.
  Ik vind het een goed plan en of er iets nuttigs uit komt is afwachten.


  Maak melding

Reageer