Virtueel Zwolle laat nieuw Zwols zwembad zien

Zwolle – De twee ontwerpen voor het toekomstig hoofdzwembad voor Zwolle kunnen rekenen op warme aandacht van de inwoners van de stad. Sinds woensdag 13 januari jongstleden zijn de ontwerpen door een kleine zeshonderd Zwollenaren bekeken in Virtueel Zwolle – onderdeel van de website van de gemeente.

zwembad.jpg

Inmiddels hebben zo’n tweehonderdvijftig bewoners hun voorkeursstem uitgebracht op één van de twee ontwerpen. Zwollenaren kunnen tot en met zondag 24 januari aanstaande hun mening geven over de twee zwembadontwerpen via www.zwolle.nl. Een kijkje nemen is de moeite waard. Via Virtueel Zwolle kan ook de binnenkant van beide ontwerpen bekeken worden. Zwollenaren kunnen aangeven welk ontwerp hun voorkeur heeft en waarom. Via de internetsite van de gemeente kan iedereen vanuit huis de modellen beoordelen en een reactie geven. Bijzonder is dat via de website in een virtuele ‘3D’-omgeving ook ruimtelijk kennis kan worden genomen van de ontwerpen. Via Virtueel Zwolle is het zowel mogelijk om om de ontwerpen heen te lopen, als om de binnenkant te bekijken.

Expositie

In het Informatiecentrum in het Stadskantoor aan het Lübeckplein 2 is tot en met vrijdag 22 januari aanstaande een expositie ingericht met onder meer veel beeldmateriaal van de ontwerpen. Daar staan ook computers waarop een gemotiveerde reactie op de plannen gegeven kan worden.

Gunning

Na zondag 24 januari 2010 worden alle via de website ontvangen reacties op de ontwerpen gebundeld. Ze worden daarna aangeboden aan de vijf adviescommissies die de beide ontwerpen elk beoordelen op een specifiek criterium uit het eerder vastgestelde programma van eisen. Uiteindelijk beoordeelt de gunningcommissie alle ontvangen adviezen en brengt op basis daarvan een formeel gunningadvies uit aan het college van burgemeester en wethouders. Naar verwachting is half februari 2010 bekend welk zwembadontwerp een definitieve plek krijgt op De Vrolijkheid.

Vervolg

Zodra de keuze voor het ontwerp bekend is, begint de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van het zwembad. Dit zal uiteindelijk leiden tot de selectie van de toekomstige exploitant. In de tussentijd werkt de gemeente aan de bestemmingsplanprocedure voor De Vrolijkheid en aan andere zaken die nodig zijn voordat een bouwvergunning afgegeven kan worden en met de bouw kan worden begonnen. Naar verwachting eind 2012 kan het nieuwe zwembad in gebruik zijn.

Programma van Eisen

De gemeente heeft eerder een duidelijk programma van eisen vastgesteld waaraan de nieuwe zwemvoorziening moet voldoen. Het nieuwe hoofdbad zal onder andere ruimte bieden aan twee volwaardige wedstrijdbaden en een bad voor instructie- en doelgroepzwemmen. Het zwembad krijgt bovendien een ruim recreatiebad met allerlei voorzieningen en een peuterbad. Het hoofdbad komt op De Vrolijkheid, langs de Ceintuurbaan en vlakbij de A28. Naast het hoofdbad komt er een extra instructiebad in Hogeschool Windesheim. Bovendien is er een plan voor een zwemvoorziening in Stadshagen.

Artikel delen:

Reageer