Jaar van de Sassenpoort nog te herdenken met munt

Zwolle – Het jaar waarin de Sassenpoort centraal stond vanwege haar 600-jarig bestaan is voorbij. Er wordt teruggekeken op een succesvol jaar. De jubilaris stond in 2009 echt in het zonnetje. Dit heeft de stad Zwolle veel publiciteit opgeleverd. Ter herdenking van het 600 jarig bestaan is er een speciale herdenkingsmunt te koop bij de VVV winkel.

ap_sassenpooortbijavond.jpg

Geheel 2009 stond de Sassenpoort, met haar 600 jarig bestaan, in Zwolle centraal. Diverse activiteiten vonden er in en om de jarige poort plaats. Enkele hoogtepunten waren: De officiële aftrap en Wereld Verteldag in maart. Op Wereld Verteldag was de Sassenpoort het episch vertelcentrum. In september vond de week van de Sassenpoort plaats met daarin o.a. het Hanzefestival en de Open Monumentendag. December was de maand van Sinterklaas. In de Sassenpoort was een prachtige tentoonstelling hierover te bezichtigen. 

En vanaf de zomer tot het einde van het jaar konden kinderen de geheimzinnige ontdekkingstocht “Het Geheim van Graaf Sassendonk” spelen. De jubilaris heeft ook mooie kado’s mogen ontvangen. Wat te denken van de derde Zwolse Whisky, waar de Sassenpoort het etiket siert. En natuurlijk het enige echte Sassenpoorter bier. Gebrouwen door Focke en Joyce van Hettinga bier. Beide exclusieve producten zijn te verkrijgen bij Bartels Wijnkoperij aan de Diezerstraat.

Als herdenking aan het jubileumjaar is er een Sassenpoort 600 – jaar herdenkingsmunt. De munt is exclusief te koop voor € 4,95 bij de VVV-winkel. Een heus verzamelitem, op = op, dus wees er snel bij.  

Voor de komende jaren gaat Zwolle Marketing samen met partners in de stad bekijken of de Sassenpoort frequenter als locatie of episch centrum kan fungeren voor bestaande en nieuwe activiteiten. Houd daarom de website van Zwolle Marketing goed in de gaten.  

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer