Club2Move winnaar van Richard Krajicek award

Zwolle – Wethouder Dannenberg kwam Club2Move woensdag 20 januari persoonlijk feliciteren met het behalen van de Richard Krajicek Foundation award Overijssel. Om 17.30 uur overhandigde hij de jongens en meisjes van de woensdag-club een sportief cadeau.

20-01-2010__club2move_dieze_2.jpg

In 2007 zijn Travers, GGD IJsselland en SportService Zwolle gestart met het oprichten van dé sportbuurtclub van Dieze en de Indische Buurt: Club2Move. Brede School het Wonderwoud is de basis geweest waar de eerste activiteiten zijn gestart. Inmiddels zijn er in Diezerpoort 4 structurele activiteiten waar jongeren vanaf 10 jaar wekelijks komen sporten: De Indische Buurt (gemengde groep), Dieze Oost (gemengde groep) en Dieze West (groep jongens én een groep meiden). Club2Move kent inmiddels al 40 vaste deelnemers. Met het behalen van de award heeft Club2Move een bedrag van € 1.000,- gewonnen.  

20-01-2010__club2move_dieze_3.jpg

20-01-2010__club2move_dieze_1.jpg

 

Wethouder Dannenberg: “Dit project past helemaal in de aanpak van het project ‘De Gezonde Stad’ waarbij we gezamenlijk inzetten op een gezond gewicht bij kinderen waarmee overgewicht wordt voorkomen. Het succes van Club2Move in Dieze en de Indische Buurt laat zien dat jongeren graag bewegen maar vooral ook dat ze het fijn vinden om samen te bewegen. Het behalen van deze award door Club2Move is wat mij betreft een felicitatie waard!”

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer