CDA tevreden met voorstel Openbaar Vervoer Senioren

Zwolle – Het CDA Zwolle is tevreden over het besluit van het college de proef van gratis openbaar vervoer te beperken tot Zwolse ouderen (65+-ers) die een inkomen rond de bijstandsnorm hebben. Daarmee komt het college tegemoet aan het amendement van het CDA dat bij besluitvorming op 11 februari 2008 door de raad is verworpen.

CDA Zwolle.jpg

Het CDA zal wel het college nog wijzen op die senioren met een laag inkomen die vanwege lichamelijke ongemakken afhankelijk zijn van WMO-vervoer. In het kader van een gelijke behandeling en benadering zou gedurende het experiment van de senioren met een laag inkomen die gebruik maken van het WMO- vervoer ook geen eigen bijdrage verlangd moet worden.  

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Hmm gaan de verkiezingscampagnes nu via het weblog gevoerd worden?
  Nou op dit punt scoort het CDA, denk ik, hoger bij de webloglezers dan de SP, te zien aan de reacties bij het SP-stuk over dit onderwerp…


  ⚠️ Meld

 2. Je zou haast gaan denken dat er weer gemeenteraadsverkiezingen aankomen.
  Sniklaas staat ineens weer op…
  Eigen bijdrage WMO afschaffen? Droom lekker verder!
  Er worden nu druppels op gloeiende platen afgeschoten om zielen te winnen.
  Erg doorzichtig.  ⚠️ Meld

 3. Emile wil jij proberen de verschillen tussen jullie plan en dat van de Christen-Democraten hier neer te zetten? Als het mogelijk is…..met indicatie welk plan het meeste draagvlak in de raad heeft. Bedankt!


  ⚠️ Meld

 4. CDA
  Bedoelt het CDA inkomen rond de bijstandsnorm en/of vermogen rond de bijstandsnorm. Teveel komt het voor dat vermogenden in onze maatschappij profiteren van allerlei faciltiteiten omdat (toevallig!!!) hun inkomen laag is. Dus mensen met een vermogen op de bank of aan materieel bezit maar – omdat ze bijvoorbeeld (bewust) geen pensioen (wilden) ontvangen – een laag inkomen hebben. Inkomen zegt op zich zeer weinig over de welvarendheid! Wanneer dringt dat nu ook eens bij het CDA door!


  ⚠️ Meld

 5. Geachte heer Folkertsma,

  Het CDA gaat er vanuit dat het college met het voorstel de doelgroep op het oog heeft die én inkomen geniet van max 115% van de bijstandsnorm én uiteraard(!) voldoet aan de vermogenstoets die geldt voor het verkrijgen van een bijstandsuitkering.

  Miljonairs van 65+ met een kunstmatig laag gehouden (belastbaar) inkomen moeten een kaartje blijven kopen. Een van de opvattingen op basis waarvan wij ons eerdere voorstel deden om een proef gratis OV niet voor alle senioren te laten gelden.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 6. Enkele jaren geleden is er ook gesproken over een pas voor minderdraagkrachtigen, waarmee zij toegang zouden krijgen tot een “veredelde voedselbank”. Sindsdien heb ik er niets meer over gehoord. Waarschijnlijk is dit project geflopt. Ditzelfde idee zie ik in het voorstel van het CDA.
  Wat ik wel denk is dat het koppelen van draagkracht aan leeftijd om zo gratis met het OV te kunnen niet aanslaat. Om het simpele feit dat minder draagkrachtige ouderen daar niet mee te koop zullen lopen. Zij kopen liever een kaartje dan dat zij hun ‘armenpas’ te voorschijn halen. Hun eer gaat voor een gratis busritje. Het voorstel van de SP is duidelijker: iedereen boven de 65 mag gratis reizen. Geen onderscheid in draagkracht. Dit voorstel van het CDA zal m.i. dan ook niet een grote kans van slagen hebben.

  Ook bij deze bevolkingsgroep verwacht ik [ik heb geen cijfers] dat daar veel stille armen zitten. Puur uit schaamte zullen zij niet op de voorgrond treden, dan wel kenbaar maken dat zij minder bedeeld zijn.
  Dit is makkelijk te omzeilen, koppel het inkomen los van het gratis reizen.


  ⚠️ Meld

 7. Kan ik de knip-card discussie hier ook kwijt 😛

  On-topic, blijf het jammer vinden dat ik hier weer lees dat het CDA ergen tevreden mee is. Vooropgesteld: even jammer als wanneer ze ergens ontevreden mee zijn…….ik denk dan altijd: Hoe denken de anderen er over?


  ⚠️ Meld

 8. Zusenzo,
  Neenee..
  Als bepaalde uitspraken erg opvallen en in strijd zijn met de zware bezuinigingsrondes van de gemeente.
  En verkiezingen in aantocht: 1+1=2..


  ⚠️ Meld

Reageer