Het weer: wisselend bewolkt

Zwolle – Donderdag rest er, na het optrekken van de mist en nevel, een bewolkt weerbeeld voor het noorden. In het zuiden is de lucht droger en komen van tijd tot tijd brede opklaringen voor. Er waait een matige oostelijke wind. Op de wadden waait het mogelijk vrij krachtig. In het zuidwesten komen de maxima uit rond 3 graden. In het noordoosten blijft het kwik steken rond het vriespunt. De nacht naar donderdag vriest het in het hele land licht. Het koudst wordt het opnieuw in het noordoosten van Nederland.

20-01-2010__weerfoto__revierenhof_.jpg
Zorgcentrum Rivierenhof

Vrijdag is het wisselend bewolkt. De wind is in het noordwesten vrij krachtig (5 bft) uit zuidoostelijke richting. In de rest van het land waait het matig (3-4 bft). De maxima liggen tussen -1 en +4 graden. Vrijdagavond nemen de neerslagkansen in het westen van het land geleidelijk toe. Er kan in de nacht van vrijdag op zaterdag wat lichte regen of (natte) sneeuw gaan vallen. De minima komen uit tussen 0 en -6 graden.

Zaterdag houdt met name het westen nog kans op wat neerslag. De middagtemperatuur ligt tussen -2 en +3 graden. De wind is zwak en variabel van richting. Zondag waait er een meest matige noordelijke wind. Het is zwaar bewolkt en er kan van tijd tot tijd wat lichte (natte) sneeuw vallen. Het kwik stijgt bijna overal een paar graden boven het vriespunt uit. Daarna komt Nederland geleidelijk aan dieper in de koude lucht terecht. Het is echter nog erg onzeker of het koude weer de tweede helft van de nieuwe werkweek aanhoudt. Er is 50 % kans op kwakkelweer en 50 % kans op koud winterweer.

Artikel delen:

Reageer