Bibliotheek Zwolle organiseert Gedichtendag

Zwolle – Gedichtendag 28 januari wordt in Zwolle afgerond met een speciale avond in de Statenzaal met bijzondere gasten, waaronder 3 (ex-)stadsdichters en met muzikale intermezzo’s door  “Smiling Sarah”. Dit alles en meer onder het landelijke motto ” Over de grens”.

In 2005 maakte Zwolle kennis met het fenomeen stadsdichter. Paul Gellings beet het spits af. Na 2 jaar werd hij in 2007 opgevolgd door Lenze Bouwers. En  sinds 2009 is Alet Boukes voor een periode van 2 jaar onze stadsdichter. Elke dichter heeft zijn eigen stijl en eigen opvatting over invulling van het stadsdichterschap. Op deze Gedichtendag brengen we De Drie Dichters samen.  Hoe ervaren zij de grenzen in hun taak voor de stad?
Smiling Sarah

“Smiling Sarah” is een muzikaal duo bestaande uit Toos Ligtenberg (zang) en Pieter Mondria (gitaar en zang). Kenmerkend zijn de veelal eigen arrangementen van pop- en jazzstukken die een swingend en meeslepend resultaat geven en de krachtige
uitstraling van de twee.

Shanaz Ariaie

Shanaz is een Afghaanse vluchtelinge die in Zwolle woont. Ze schrijft poëzie waarop het thema “grenzen”’ meer dan toepasselijk is. Een van haar gedichten staat op een boekenlegger die tijdens Gedichtendag in alle Zwolse bibliotheekvestigingen wordt uitgereikt. En ’s avonds draagt ze voor uit eigen werk.

Prijsuitreiking webforum

Tijdens de poëzieavond wordt ook de prijs uitgereikt voor het beste gedicht op het webforum. Heel de maand januari zijn vele gedichten op de bibliotheekwebsite geplaatst. De hoogste tijd om tijdens Gedichtendag het resultaat bekend te maken.

Kortom, een rijk gevulde poëzieavond die de echte gedichtenliefhebber niet mag missen. De avond vindt plaats in de Statenzaal Bibliotheek Zwolle-Centrum en duurt van 20.00 tot ca. 22.30 uur. De entree bedraagt € 6,00 (in de voorverkoop) of € 7.00 (aan de zaal). Reserveren kan via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer