Muzikale stage voor Deltion studenten

Zwolle – Stageopdracht: start een band. Deze opdracht kregen zeven studenten derdejaars studenten van de afdeling Artiest/ Muziek van het Deltion College. In zeven maanden moesten zij een volledige band oprichten. Ter afsluiting van een leuke en leerzame periode geven ze donderdag 28 januari a.s. een gratis optreden in Café Sally O’Brien’s te Zwolle.

Het is voor het eerst dat studenten van het Deltion College de opdracht kregen om tijdens hun stage een band te formeren. Aan het begin van het tweede jaar konden de studenten auditie doen voor een plek in de band. Samen met Eddy Lammers, eigenaar van Rhythm & Music hebben de leraren zeven talentvolle studenten geselecteerd. Deze studenten hebben onder begeleiding van Eddy Lammers de band Footprints opgericht. “We hebben voor de naam Footprints gekozen, omdat andere studenten in onze voetsporen treden”, aldus de bandleden. Dit jaar zet een nieuwe groep studenten de band Footprints voort. De audities voor de nieuwe studenten staan gepland in de week van 26 april a.s. 

Net als bij een normale stage moesten de studenten aan diverse kerntaken voldoen. Zoals het samenstellen en inoefenen van het repertoire, het verzorgen van optredens op diverse locaties en het verzorgen van workshops in het onderwijs. Daarnaast waren ze verantwoordelijk voor de marketing, financiën, administratie en planning van de band.

Het optreden in Café Sally O’Brien’s is een initiatief van de studenten zelf. Met dit eindoptreden willen de studenten laten zien wat ze het hele jaar gedaan en vooral geleerd hebben. Het optreden vindt plaats op donderdag 28 januari a.s. vanaf 19.30 uur in Café O’Brien’s, Bethlehemkerkplein 46 in Zwolle.  

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer