Provinciale Staten geeft voor Haiti

Zwolle – Provinciale Staten van Overijssel hebben 555.000 euro beschikbaar gesteld voor noodhulp aan Haïti op giro 555. Dhr. D. van Dijk (de nestor van Provinciale Staten van Overijssel) nam, namens alle fracties in Provinciale Staten, het initiatief om deze bijdrage te leveren aan de noodhulp voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti.

In de Statenvergadering van volgende week woensdag (27 januari) wordt daartoe een Initiatiefvoorstel ingediend. Maar omdat alle fractievoorzitters vandaag al blijk gaven van hun instemming met het initiatief, is het bedrag van 555.000,- vandaag al overgemaakt naar giro 555. Dit tempo is mede ingegeven door het feit dat minister Koenders vandaag tijdens de landelijke actiedag het totale bedrag van de actie zal verdubbelen. Namens Provinciale Staten van Overijssel zal nestor D. van Dijk vanavond het bedrag officieel overhandigen tijdens de nationale televisie uitzending.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Is op dit bedrag ook onderstaande regeling van toepassing ;

    “De inkomsten voor de hulpactie bedragen al 10,6 miljoen en vandaag zal daar bij de landelijke actie op radio en TV nog een groot bedrag bijkomen. Aan het eind van de radio- en televisieuitzending vanvond zal Minister Koenders de opbrengst verdubbelen. De verdubbeling van de opbrengsten door minister Koenders geldt echter alleen voor bedragen die voor het einde van de uitzending gestort zijn.    Maak melding

Reageer