Wijkbudgetten Aa-landen uitgereikt

Zwolle – Vanavond reikte wethouder Erik Dannenberg de wijkbudgetten uit voor de wijk Aa-landen. Eén en ander vond plaats in het Aahuis waar men met een hapje en een drankje en de sfeervolle klanken van de Aa-landse band The Dobbepickers werd verwelkomd. In totaal waren 28 ideeën binnengekomen maar slechts 4 daarvan zijn uiteindelijk uitgewerkt en gehonoreerd.

wijkbudgetten_aalanden_2047_470.jpg

In de categorie kleine projecten waren dat het idee ingediend door Dhr. Ron Eikenaar, zijnde een feestavond voor de vrijwilligers van de Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen (€ 5.600,–) en het idee ingediend door Mevr. Ank Pot, zijnde een muziekfestival door Aa-landers voor Aa-landers (€ 9.999,–). De grote projecten die gehonoreerd werden waren ingediend door Mevr. van Beek en Kevin Schraag, zijnde Sportveld Dommel-Geleen opknappen (€ 40.000,–) en het ophogen van de geluidswal langs de Middelweg (20.000,–) ingediend door Dhr. Sikkema. Omdat niet al het geld dat beschikbaar was werd gebruikt vroeg Ank Pot aan wethouder Dannenberg of het niet mogelijk was om de overgebleven € 20.000,– over te maken op giro 555 t.b.v. de slachtoffers van de aardebeving in Haïti. Wethouder Dannenberg die de vraag zeer kon waarderen kon hier echter niet meteen antwoord op geven maar zal het aan de gemeenteraad voorleggen en zal daar z.s.m. uitsluitsel over geven.

wijkbudgetten_aalanden_2027_470.jpg

wijkbudgetten_aalanden_1999_470.jpg

wijkbudgetten_aalanden_2020_470.jpg

wijkbudgetten_aalanden_2001_470.jpg
wijkbudgetten_aalanden_2012_470.jpg
Artikel delen:
Reacties 67
 1. Ik stel voor om het resterende bedrag te steken in veiligheid, schoonmaken en opknappen van de wijk aa-landen. Vooral de veiligheid is in deze wijk ver te zoeken.


  ⚠️ Meld

 2. Ook mag er van mij ook wel eens geld beschikbaar gesteld worden om alle gebouwen en winkels toegankelijker te maken voor gehandicapten.


  ⚠️ Meld

 3. tuurlijk het geld is verdeeld ,en willen mogelijk het grote overgebleven bedrag doneren aan haiti ,,pardon?het wijkbudget is voor de wijken ,,misschien kan dannenberg nog eens kijken ,naar de over gebleven vragen ,en belangen ,,het is per slot van rekening een WIJK BUDGET ..er is nog veel over ,,kijk eens naar de veiligheid ,en nog zoveel andere opties ,, en ja ANK POT ,OOK WIJ HADDEN SUGESTIES ,EN DIE KUNNEN OOK BEKOSTIGT WORDEN ,,PS VOOR DE VOLGENDE LEZER,S DIT IS GEEN KLAGEN ..DIT IS MEEDENKEN


  ⚠️ Meld

 4. Wil best meedenken Lucie,maar mag ik nu even pardon zeggen? De mensen in Haiti hebben niets meer,nog geen bed om te slapen,laat staan een wijkbudget,mogen uren in de rij staan voor een flesje water.Met mij meedenken dan stel ik dan even vast dat dit, op dit moment ietsjes meer belangrijker is en ik het een prima suggestie vindt om het overgebleven geld aan Haitie te doneren.

  P.S. dit is mijn meedenken.


  ⚠️ Meld

 5. sorry wil me hier toch even mee bemoeien, hoe goed de actie voor haiti ook is en hoe goed het ook bedoeld is van mensen om het resterende geld naar haiti te sturen, ben ik van mening dat het wijkgeld daar niet voor bedoeld is. Je gaat toch ook de mensen die nu geld ontvangen hebben uit dit budget, niet vragen om dat geld alsnog te storten op 555.
  Dus gebruik ook de rest van de centen voor de wijk


  ⚠️ Meld

 6. mee eens hans,dan het gehele bedrag naar haiti,en niet eerst binnehalen ,en wat er over s ,naar haiti,ja de mensen hebben nx nada nx meer ,ben het volkomen eens .maar 1+1=2


  ⚠️ Meld

 7. Wat is het probleem nu? Er zijn bedragen naar verschillende projecten gegaan.Dat er een bedrag over is en er een voorstel geopperd wordt om dit te doneren aan Haiti is toch niets mis mee?

  Een beetje humaan denken en kijken naar mensen die het slechter dan jezelf hebben ,is nog nooit iemand slechter van geworden toch?


  ⚠️ Meld

 8. De wijkbudgetten worden verdeeld onder de inzenders van een plan,dus kom nu niet meer aan met we hadden het hier voor of daar voor kunnen gebruiken.Had dan zelf een idee ingezonden.Ik neem aan dat ze in de AAlanden ook hebben kunnen stemmen op de projecten die zijn ingedient.Regels zijn regels wijkbudgetten zijn voor de wijk en als daar 20000 euro overgebleven is hebben ze met zijn allen zitten slapen.Je kunt mij niet wijs maken dat er nergens meer behoefte aan is in die wijk.Ik gun die vrijwilligers een feestavond die klinkt als een klok maar 5600 euro voor 1 avond???Een muziekfestival voor 10000.Nou daar zijn we in Westenholte echt jaloers op.Maar als daar voor gekozen is in de wijk en niet zoals Hans het zegt voor de veiligheid,schoonmaken enopknappen dan moet iedereen zich daar bij neerleggen.Kiezen is kiezen en winnen is winnen.Indieners gefeliciteerd


  ⚠️ Meld

 9. Vind 10.000 euro wel erg veel geld voor een muziekfestival. Krijgen de deelnemers betaald ofzo?

  En klein podium + geluidsinstallatie + geluidsman voor een dag kost mijn inziens ca. 2.500 euro max. Wat gaat er gebeuren met de rest van het geld? Gratis drinken en eten uitdelen?


  ⚠️ Meld

 10. Bericht door wichert, op 22 januari 2010 om 11:37
  Ben het met wichert eens, weer lopen hans en lucie achter de feiten aan. Er word geld verdeeld en ze hebben kritiek op aan wie waarvoor enz. Had zelf me gedaan dan hadden jullie misschien wel het bedag gewonnen wat nu over os en waren jullie blij.
  Nu gaat heet waarschijnlijk naar Haïti daar wat wijken opbouwen vanaf de grond.


  ⚠️ Meld

 11. Als ik het goed heb gelezen hadden Hans en Lucie ook ideeen ingestuurd.
  Denk dat hier meer teleurstelling heerst dat hun idee niet verkoren is.


  ⚠️ Meld

 12. Kleine moeite toch, om ff een belletje (of sneller: kort briefje) naar de afgevallenen te doen. Frustratie kan soms via een vreemde weg weer boven komen, dat zou je zo kunnen voorkomen.


  ⚠️ Meld

 13. Ben ik niet met je eens Dick,er zit volgens mij ook een wedstrijdelement in .Als je eventuele verliezers al op voorhand bericht dat ze niet in aanmerking komen is dat element ook verloren.

  Anderzijds vind ik ook als jou idee niet genomineerd wordt ,je dan niet een beetje kinderachtig de winnenden gaan bagataliseren.


  ⚠️ Meld

 14. Niet op voorhand. Als de uitslag bekend is, gister is de prijs uitgereikt. Zouden de afvallers morgen een briefje in huis kunnen hebben. Zoveel zijn het er toch niet? Ga niet bij mezelf af hoor, als ik verlies en nixxx hoor heb ik er vrede mee. Maar jouw 13:45 deed me beseffen dat Lucie en Hans er wel eens anders over zouden kunnen denken. En je bent natuurlijk een gemeentebestuur voor iedereen.

  Met dat laatste heb je zeker een punt, komt nogal jaloers en afgunstig over. Maar niet alle mensen zijn hetzelfde.


  ⚠️ Meld

 15. voor alle duidelijkheid ik heb geen idee ingestuurd, dus voeg mij niet samen met een ander persoon. Ik vind het alleen een beetje kort door de bocht als iemand geld heeft gekregen voor zijn idee ( gefeliciteerd daarmee) om dan te zeggen geef de rest maar aan haiti er zijn heel wat meer goede doelen waar dat geld ook heel goed terecht komt.
  Trouwens volgens mij heeft de provincie overijssel een heel groot bedrag gestort op 555 en ik denk dat de gemeente ook wel een bedrag heeft gestort net zoals ik en vele zwollenaren met mij.
  Mijn menin g is dan dat je het geld wat bestemd is voor de wijk niet naar een goed doel moet doen. Als dit dan zo.n goed plan is schaf dan gewoon dit wijkgeld af en wel voor alle wijken en laat de gemeente ipv het geld voor de wijken gewoon een bepaald bedrag voor de goede doelen gebruiken.
  Dus zeg dan niet ik heb geld voor mijn idee dus stort de resr maar op giro 555, stort dan alles op 555.


  ⚠️ Meld

 16. aa-landen. Vooral de veiligheid is in deze wijk ver te zoeken.

  Ik herken dit niet, maar misschien heb ik geluk dat ik in een goed gedeelte woon?


  ⚠️ Meld

 17. Ja Zwolse VOEG NIET SAMEN 😉

  Ok het gaat je enkel om 555. Zo begreep ik het in eerste instantie ook maar ik vond Zwolse, op 22 januari 2010 om 13:45 nog niet zo gek.  ⚠️ Meld

 18. ,OOK WIJ HADDEN SUGESTIES ,EN DIE KUNNEN OOK BEKOSTIGT WORDEN ,

  Hans bovenstaande uitspraak komt uit de koker van Lucie.En omdat er in de wijvorm gesproken wordt is het toch niet zo vreemd dat Hans hier ook mee wordt bedoeld?  ⚠️ Meld

 19. @ Dick.

  Ik neem aan dat na de uitreiking van de prijzen een toespraak zal zijn geweest ,met uitleg waarom de winnaars gewonnen hebben.

  Het lijkt mij ondenkbaar dat ook de verliezenden bedankt zijn voor hun deelname en ideeen.

  Maar zoals als eerder gememoreerd is,een teleurstelling kan soms ongenuanceerde uitspraken bij een mens veroorzaken.


  ⚠️ Meld

 20. Je hebt daar een punt Zwolse en als je niet bij die prijsuitreiking komt en toch jankt….tja.
  Sportief dat ik met

  ongenuanceerde uitspraken, ***voeg ff roddelen toe***

  gelijk mag eindigen 😉


  ⚠️ Meld

 21. Als jullie nou met z.n allen eens even goed gaan lezen dan kun je dus zien dat er totaal 28 ideen zijn ingediend en dat daarvan er maar 4 beloond zijn dus als er dan geld over zou zijn kijk dan eerst even naar de afgewezen ideen.
  En beste mensen dit zijn mijn woorden en dit is mijn mening dus niet van ene lucie, dus als je op mij wil reageren doe dit dan niet met een andere


  ⚠️ Meld

 22. En nogmaals volgens mij is een wijkbudget een budget voor de wijk en niet ergens anders voor.
  Wat in haiti is gebeurd is heel heel heel erg maar daar zijn andere manieren voor om geld te geven.
  En nogmaals voor de mensen wiens idee is beloond van harte gefeliciteerd, hoop dat jullie je idee mooi kunnen uitwerken


  ⚠️ Meld

 23. Hans.

  Ik ben bang dat hier een misverstand is ontstaan.

  Ik was en misschien ook anderen was van mening dat Lucie de echtgenote van Hans is/was.

  Mocht ik er naast zitten bied ik je mijn oprechte exuus aan,het is absoluut niet mijn bedoeling iemand aan te vallen die buiten deze discussie staat.


  ⚠️ Meld

 24. Om naar de niet winnende ideen te gaan oordelen is niet relevant Hans.

  Als ik met een loterij mee doe ,worden de winnende nummers bekend gemaakt en de verliezende loten verdwijnen zonder toeters en bellen richting prullebak.


  ⚠️ Meld

 25. @ Hans, sportief

  Felicitatie en “hoop dat jullie je idee mooi kunnen uitwerken”

  Zoals ik van de week al linkte. Mijn maat Hans en andere buren hebben oa een website…denk dat performance ook wel meespeelt. Op welk punt denk je dat de winnaars gewonnen hebben?

  Heb van de week ook geschreven dat ik best mee wil denken om iets voor Stadshagen binnen te halen: goed idee op zich: Wijkbudgetten.


  ⚠️ Meld

 26. Nou Hans dan heb ik andere informatie voor de categorie grote projecten met een totaal beschikbaarbudget van 110.000 euro,zijn 9 ideeen gekozen.

  Voor de kleine projecten met een totaal beschikbaar budget van 60.000 euro zijn 4 ideeen gekozen.

  Op dinsdag 9 februari worden tijdens het wijkfeest in Hedon de keuze gemaakt .
  De ideeen/indieners zullen van 19.00 uur tot 20.00 uur hun ideeen toelichten.

  Om 20.45 uur zal wijkwethouder Gerrit Piek de winnaars bekend maken.
  Hoeveel ideeen er gaan winnen is afhankelijk van de uitslag.
  Per categorie ontstaat er een rangorde bepaalt,samen met de kosten van de gekozen pllannen,hoeveel ideeeen er in elke categorie worden uitgevoerd.

  Iedere inwoner van de deelnemende wijken kan zijn stem uitbrengen.


  ⚠️ Meld

 27. Wil ook nog wel even reageren om dat geld aan de actie 555 te schenken waar de mensen zich hier nu druk om maken.Voor de aardbeving maakte geen mens zich druk om Haiti en toen waren er daar ook een hoop van de bevolking die het moeilijk hadden grote armoede geen werk en veel kinderen werden ter adoptie aangeboden .Dat omdat ze het daar zo moeilijk hebben en nu de aardbeving heeft plaats gehad nou zijn we ineens gul.Men heeft de armen daar nog nooit geholpen ook de amerikanen niet die nu op de voorgrond willen staan .Ze hebben Haiti alleen maar uitgebuit .Van mij mag het geld er wel naar toe maar blijf die mensen dan ook in de toekomst steunen .Over een paarweken heeft niemand het er meer over want dan heeft de media weer wat anders op het oog .


  ⚠️ Meld

 28. @zwolse boven aan dit bericht waar ierder dus op reageerd, dus de eerste zinnen van dit artikel Wijkbudgetten Aa-landen uitgereikt staat toch duidelijk dat er 28 ideeen zijn ingediend en 4 uitgekozen dus denk dat mijn informatie juist is


  ⚠️ Meld

 29. Iedereen mag denken wat men wil.Maar om te zeggen dat er nooit naar Haiti is omgekeken klopt van geen meter.

  Diverse organisaties zijn daar al jaren aan de slag, en roeien met de riemen die ze hebben.

  Dat land is al jaren onder het juk van de corrupte regeringen naar de afgrond van bittere afgrond gebracht.

  Ondanks dit afschuwelijke drama,ga ik ervan uit dat op langere termijn de bevolking hier vruchten van gaan plukken.  ⚠️ Meld

 30. Hans ik heb de brochure voor mij liggen.

  voor de grote projecten kan gekozen worden uit.

  Historie in een modern jasje.
  Idee van dhr Van der Worp.

  Oprichting Dienstverleningcentrum.
  Idee van dhr De Rooy.

  Kunsttoepassing Bagijneweide.
  Idee van mevr.Gravesteijn-Terheggen.

  Outdoor fitnesstoestellen.
  Idee van mevr Koelma.

  Een speelplek op het Simon van Slingelandtplein.
  Idee vanmevr Hoogeveen en de dhr.Achter de Molen.

  Eendagsfestival ,,Diezerpoort ben ik,,’
  Idee van mevr.Wallendal.

  Wijkgebouw Het Noorden moderniseren.
  Idee van dhr Van der Vinne.

  Voor de kleine projecten kan gekozen worden uit.

  Wijkfeest Schildersbuurt.
  Idee van mevr.Bouma.

  Project Diezefestival (drive-in show).
  Idee van dhr.Nowee.

  Verkeersmaatjes plaatsen.
  Idee van mevr.Koelma.

  Diezerpoort ,,Dat zijn Wij,,
  Idee van dhr Van Dam en mevr.Tijsseling.


  ⚠️ Meld

 31. Ook ik vind het onzinnig om het wijkbudget richting 555 te pompen. Wat een ieder wil geven moet hij zelf weten. Zelf geef ik niks persoonlijks, daar heb je namelijk de overheid voor. Die geven het geld verstandig ipv in een impuls, waardoor nu opeens veel geld die kant op gaat, dat op moet (dat wil de donateur namelijk) en er niet de juiste dingen mee gedaan worden.

  Wijkbudgetten zijn voor de wijk, waar nuttige dingen mee gedaan zouden moeten worden. Nu ik hier lees dat er een feestavond komt voor vrijwilligers en wat bandjes laten spelen heb ik daar ook mijn twijfels bij. Tuurlijk vrijwilligers moeten in het zonnetje gezet worden, maar 5600 euro? Gaan ze naar de Librije ofzo? Daarnaast zei iemand al dat je voor 2500 euro (en dat is volgens mij nog veel) prima een leuke avond kan organiseren waar bandjes GRATIS kunnen spelen. Hebben ze publiek en een lolletje. Willen ze geld, tja dan moet je maar gaan spelen in de kroeg. Ook het sportveld opknappen voor 40k vind ik erg veel. Om maar niet te spreken over geluidsoverlast verminderen voor 20k. Die weg ligt er al jaren, vast langer dan de huizen er staan. Dat wist je dus ook toen je er kwam wonen. P.s. valt de middelweg wel onder de Aalanden? Volgens mij is dat toch al Holtenbroek?

  Waar ik me echter meer over verbaas dat er geld wordt gestoken in dit soort zaken, terwijl ze altijd zeuren dat er weinig geld is voor de aanpassing van de verkeerssituatie bij het winkelcentrum. Daar heeft in principe iedereen in de wijk wat aan, in plaats van nu een zeer kleine groep mensen.


  ⚠️ Meld

 32. jahallo ,lees ik toch eerder dat een zekere hans mijn echtgenoot is?nou sorry ,dat is echt nieuw voor mij ,ken die hele man niet ,,wel wichert aan het rot ,of van het rot uit westenholte,,,ja wichert westenholte zou ook wel blij wezen met een bedrag voor een duur feestje ,ben zelf een oud westenholtenaar ,heb er 25 jaar gewoond ,ken zolangzamerhand daar iedereen ,en die zouden ook blij zijn met een bedrag ,,feesten en zuipen ,altijd door de zelfde ploeg ,he wichert:D:D:D


  ⚠️ Meld

 33. Helemaal met Hans eens!
  En wie niet wint verliest. Zo is dat ook met de lotto daar krijg ik toch ook geen bericht van als ik verloren heb?

  Lucie, jouw ‘schrijven’ is extra ordinair!


  ⚠️ Meld

 34. Lucie ik weet niet precies wat je bedoelt met: feesten en zuipen altijd door de zelfde ploeg:Ik weet ook niet waar jij de moed van daan haalt om mij daar mee te confronteren.Ik heb een Feestavond georganiseerd van de wiijkbudgetten in Hrt Anker.250 mensen hebben een hele leuke avond gehad .Kosten 1000 euro.Heb verleden jaar voor 120 vrijwilligers een middag/avond georganiseerd met een Fietstocht ,een gezellige middag en een hapjesbuffet kosten 1550 euro.Zo kan het ook gezellig zijn.Wat jij met dezelfde ploeg bedoelt is mij ook een raadsel.


  ⚠️ Meld

 35. Ach Wichert reageer er toch niet op joh. Niemand doet het goed bij deze mevr.
  Als je voor jezelf weet hoe het zit,lekker laten wouwelen.


  ⚠️ Meld

 36. volgens mij dwalen we behoorlijk af in deze discussie, het gaat hierbij om de ideen die zijn ingediend voor de aa-landen en wat te doen met het bedrag wat er nu nog over is.
  Nogmaals ben ik van mening dat dit bedrag ten goede moet komen voor de wijk aa-landen.


  ⚠️ Meld

 37. Idd we hebben het nog helemaal niet over het wijkbudget van De Ittersummer3hoek gehad 😮

  Serieus Hans, weet jij zo aan welke criteria een idee moet voldoen van de gemeente?


  ⚠️ Meld

 38. Ik heb mijn mening hierover al vaker gezegt Hans, Dat het restant nu misschien naar Haiti gaat heb ik geen moeite mee.

  Wat nu in Haiti gebeurd is is wel iets wat niet dagelijks voorkomt.

  Maar ieders goed recht om hier anders over te denken.

  Voor mij geld. dat op dit moment deze mensen harder hulp nodig hebben.


  ⚠️ Meld

 39. ik heb destijds de folder gelezen en weet dat je moet voldoen aan strenge regels en nogmaals ik wil niet direct een idee inleveren, ik ben blij voor de mensen wiens idee is beloond.
  Het is alleen mijn mening dat het geld wat nu nog beschibaar is niet ergens anders dan aan de aa-landen moet worden uitgegeven.


  ⚠️ Meld

 40. Kijk elk idee wat wordt beloond is goed voor de wijk, en als het goed is voor de wijk is het ook goed voor de mensen die daar wonen.
  Dacht dat dit dus duidelijk is.


  ⚠️ Meld

 41. Dick bij de wijkbudgetten gaat het erom dat er wat voor de wijk gebeurd.In Westenholte waren ook diverse aanvragen die niet voldeden aan de eisen die degemeente van te voren kenbaar had gemaakt.Uit andere projekten konden ze kiezen met een stembiljet en inleveren bij Het Anker en C1000.b.vDaar stonden bussen die later door de gemeente zijn opgehaald en geteld.Drie onder de 10000 en drie boven de 10000 euro.Zo gaat het volgens mij overal,daarom vind ik het zo vreemd dat er 20000 is overgebleven.


  ⚠️ Meld

 42. als nu alle wijkbudetten naar haitie gaan :D:D:D heeft ieder er een steentje bij meegedragen ,niet de ene wijk wel ,en de ander niet ,oplossing opgelost,discussie gesloten


  ⚠️ Meld

 43. Duidelijke Wichert, dus er moet eerst iets gerealiseerd zijn. Wel sneu dat in W.holte veel projecten afvielen om de

  eisen die degemeente van te voren kenbaar had gemaakt

  . Maar goed dat hadden ze kunnen/moeten weten. Inderdaad vreemd die 20 mille over. Misschien kan de gemeente dit hier nog even toelichten?


  ⚠️ Meld

 44. Hoe heb je de inwoners van W.holte laten stemmen? Hoop niet met de stemcomputer want dan is één persoon al genoeg om een heeeeeeeeele hoop comedy te veroorzaken en had je nu nog een half jaar moeten wachten om te stemmen. Heb je overal (zoveel mogelijk?) een stemformulier door de bus geschoven?


  ⚠️ Meld

 45. Iedereen heeft een stembiljet in huis gehad.Ik heb wel campagne gevoerd via allerlei kanalen.Je moet er wel wat aan doen en duidelijk zijn naar de mensen wat je wilt en hoe je het gaat realiseren.Ik zie en merk elke dag de vreugde die ik bij velen heb gebracht en neem van mij aan dat het zeer dankbaar is,Dan weet je in ieder geval waar je het allemaal voor gedaan hebt


  ⚠️ Meld

 46. ja zo gaat dat in westenholte,,gewoon even naar de weste gaan ,,dan cafe ernaast ,,westenholte is een dorp op zich ,iedereen kent wichert,,gewoon even tekenen ,daarna een loopje naar het anker ,,en ieder heeft de hand van wichtert mee,,na een gratis borreltje ,en hup ,de handtekeningen zijn binnen ,,daarna even bewerken op de pc ,hij is namelijk ook bij ons geweest ,vandaar,maar hij is daarmee ook al vroeg begonnen hoor ,jammer ,maar heb hem niet bij ons aan de deur gehad :(:(


  ⚠️ Meld

 47. Dat is op zich al knap

  Iedereen heeft een stembiljet in huis gehad.

  Inderdaad, dat is het mooiste facilitair zijn naar mensen, een glimlach als dank is het allermooiste.

  Zo is Westenholte dan ook weer: niet kopen aan de deur…..kom er maar ff in en wat heb je te bieden?


  ⚠️ Meld

 48. @ Hans. Sorry, maar dan weet ik het niet meer. Weet zeker dat Wichert (volgens mij) ergens een voorwaarde noemde waaraan je moest voldoen voor de aanvraag. Maar staan ze ook niet online op de site van de gemeente (slechte site, vind ik, overigens)?


  ⚠️ Meld

Reageer