Buurt is kraakpand Deventerstraatweg zat

De buren van het gekraakte pand aan de Deventerstraatweg, naast Bosman Kringloopwinkel, zijn de overlast en het gedrag van de bewoners c.q. bezoekers meer dan zat.

Er wordt volop drugs gebruikt, er is sprake van luide muziek en er worden straatraces gehouden. Het is niet het type sociale kraker, zoals het geval is bij Eureka en DOAS. Verder zijn er sinds de komst van “de krakers” diverse panden met grafitti besmeurd.

De NS, de eigenaar van het pand,  vindt het klaarblijkelijk allemaal prima. Wanneer gaat de politiek hier eindelijk iets aan doen. Het gevoel van veiligheid van de buurtbewoners is achteruit gegaan. Naast de eerder vermelde overlast is er ook nog eens benzinestation naast het kraakpand gelocaliseerd. Men heeft al een aantal malen buiten gebarbecued. Niet zo’n fine combinatie dus, des te meer omdat de aanwezigen stijf staan van de pillen.

Hoelang moeten we dit nog accepteren ?

(Ingezonden bericht)


Door bomen en bossen valt het pand voor de buitenwereld niet op

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Misschien moet je eens gaan praten met de betreffende personen en vertellen dat t zo echt niet kan. Dat zou ik doen met buren waarvan ik overlast heb, ipv een anonieme post op een weblog, waarmee de situatie dus zeker niet opgelost wordt. Ik zou t nogal vreemd vinden als mijn buren iets over me zouden schrijven op internet en op zo een kinderachtige manier een conflict gingen oplossen, je klaagt over leefbaarheid in de buurt, maar zonder directe communicatie valt die ook ver te zoeken


  ⚠️ Meld

 2. Straatraces???? Volgens mij heeft geen van de bewoners een auto hoor…… Wat een onzin

  Barbequen is toch niet verboden in Nederland?

  Waarom moet ‘de politiek’ er iets aan doen? Je woont toch zelf in die buurt, ga er langs, ga met ze praten. De politiek kan alleen wat tegen kraken doen door actief beleid tegen leegstand te voeren, doe ze dit niet dan kunnen eigenaren hun panden leeg laten staan en worden ze dus gekraakt. De NS kan het gewoon verhuren, dan zullen de krakers weg moeten, maar zolang de NS niks ermee doet zullen die mensen daar blijven wonen. Dat zal nog wel een tijdje zijn denk ik, dus nogmaals, ga je beklag doen bij de bewoners.


  ⚠️ Meld

 3. Naar aanleiding van dit bericht zijn wij (van zwolsnieuws) op onderzoek uitgegaan. Binnenkort kunt u naar een tv-item kijken met daarin de buurtbewoners aan het woord ?©n de krakers zodat u een beter inzicht kunt krijgen van wat er precies speelt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.