Het weer: kans op zon

Zwolle – Vrijdag begint de dag droog. Er is veel bewolking, maar in het oosten kan er nog wat zon te zien zijn. De zuidoostenwind is matig van kracht. In de namiddag gaat het vanuit het westen regenen. Het wordt 0 tot 5 graden.

21-01-2010_weerfoto__molenweg.jpg
Molenweg

Vrijdagavond bereikt de regen ook de oostelijke provincies. In het noordoosten valt de neerslag mogelijk in winterse vorm. De wind draait naar het zuiden en is matig van kracht. Hierdoor wordt zachtere lucht aangevoerd. In Groningen gaat het 2 graden vriezen, terwijl het in Zeeland 2 graden boven nul blijft. Zaterdag wordt het in het westen droger en klaart het af en toe op. Het oosten houdt de hele dag te maken met lichte regen of (natte) sneeuw. De wind is zwak en variabel van richting. De middagtemperatuur loopt uiteen van 1 graad in het noordoosten tot 6 graden in het zuidwesten.

Zondag kan er verspreid over het land weer wat lichte (natte) sneeuw gaan vallen. De temperatuur ligt enkele graden boven het vriespunt. Maandag is er meer ruimte voor de zon en blijft het overwegend droog. Daarna wordt het geleidelijk kouder. De meeste nachten vriest het licht tot matig. Overdag ligt de temperatuur iets boven nul. Er heerst echter nog steeds grote onzekerheid over de scherpte van de vorst.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer