Gezonde, biologische appels voor scholen in Zwolle

Zwolle – Appels zijn gezond, biologische appels zijn ook nog eens duurzaam. De organisatie van de Biovakbeurs, die op 20 en 21 januari in de IJsselhallen plaatsvond, bezorgde vrijdag bij alle basisscholen in Zwolle biologische appels.

img_5070_copy.jpg

Volgens de organisatie past deze actie goed bij het Europese Unie-programma het schoolfruit te herintroduceren. Bovendien sluit de actie goed aan bij het gemeentelijke programma Gezonde Stad dat het bewustzijn onder kinderen over gezond eten en leven wil vergroten. Wethouder Hennie Kenkhuis deelde vrijdagmorgen één van de laatste kistjes appels uit aan basisschoolleerlingen. Hij deed dit samen met Gerlof Pronk, medewerker van biologische fruitteler Wil Sturkenboom, aan kinderen van groep 8 van basisschool De Springplank.

img_5110_copy.jpg
Gerlof Pronk deelt appels uit…

img_5097_copy.jpg

img_5101_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Uitstekend initiatief! Vrogger werd er wel vaker fruit uitgedeeld op scholen; waarom niet. Ach en biologisch en goedkoop, ik weet het niet. Vrees dat de prijs nog wel eens kan tegenvallen. Daarom is gratis beter en jammer van het ene kissie.


  ⚠️ Meld

 2. Moet ook meer gebeuren.

  Net als Jamie in Engeland het voedsel op scholen onder de loep heeft genomen.

  Sjonge wat een smerige vieze vette troep kregen de kids daar voorgeschoteld.


  ⚠️ Meld

 3. Er zit natuurlijk wel een verschil tussen de kids daar in Groot Brittannië en de kids hier: tussen de middag warm eten. Hier gebeurt dat volgens mij niet en anders nauwelijks.

  Ik heb mijn dochter niet gehoord over een gekregen appel. Was het alleen bij de groepen 8 of bij alle leerlingen van de basisscholen?

  Mijn dochter krijgt overigens ‘gewoon’ elke dag fruit mee naar school en daar heeft ze totaal geen probleem mee! Ook een kwestie van wat je je kinderen aanleert. Wij hebben daarbij wel geluk dat de cr?che dit ook deed en dat het daarna niet moeilijk was om fruit i.p.v. een koekje mee te geven naar school. Ik merk wel dat het beleid van de school en vooral de handhaving van de regels die een school zegt te hebben een grote en allesbeslissende rol heeft! In het begin van het naar school gaan vorig jaar hebben we wel even moeten uitleggen dat wij haar geen andere dingen behalve fruit mee zouden gaan geven, want andere kinderen hebben helaas niet altijd alleen maar fruit mee.

  Het makkelijke van schoolfruit zou daarbij dus zijn dat er niks meer extra meegegeven kan en hoeft te worden, waardoor de juffen en meesters het wat makkelijker zouden kunnen krijgen doordat iedereen hetzelfde krijgt. Misschien dan alleen nog keus uit soort fruit, maar dat maakt het juist weer wat ingewikkelder misschien. Je kan dan ook zeggen tegen een kind dat geen fruit wil eten: dan krijg je ook niks anders. Ik denk dat er dan maar weinig kinderen op den duur geen fruit meer eten…


  ⚠️ Meld

Reageer