Kieskompas Zwolle start 3 februari

Zwolle – Op 3 februari om 20.30 uur is de aftrap van de gemeenteraadsbrede campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De lijsttrekkers van de elf politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 3 maart, stellen zich dan voor aan het publiek en de pers. Ook het Kieskompas, de digitale stemhulp, wordt dan gelanceerd door een prominente Zwollenaar. Het Kieskompas wordt om ongeveer 21.00 uur gelanceerd.

Door het Kieskompas in te vullen, kunnen kiezers erachter komen waar ze zich in het politieke landschap bevinden. Een handig online kieshulp bij het bepalen van je stem voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 3 maart. Het Kieskompas is een digitaal stemadviesprogramma dat kiezers helpt te bepalen met welke partij hij of zij het meest inhoudelijk eens is. Dit gebeurt via dertig stellingen. Kiezers krijgen géén stemadvies voor één partij, maar zien zichzelf terug in het landschap van politieke partijen. Het is dus een soort kompas, waarbij duidelijk wordt welke partij het dichtst bij de kiezer staat en waarmee de kiezer een definitieve keuze zelf kan bepalen. Extra

In het Kieskompas kunnen kiezers ook zelf aangeven welk onderwerpen voor hen extra belangrijk zijn en daardoor zwaarder wegen. Op die manier kunnen ook de politieke partijen aangeven hoezeer zij het eens of oneens zijn met een stelling.

Het Kieskompas vindt u op www.gemeenteraadzwolle.nl. Kiezers die geen computer hebben, kunnen terecht bij het informatiecentrum dat zich in de hal van het stadskantoor aan het Lübeckplein bevindt.

Welkom

Nieuwsgierig naar de lijsttrekkers en andere kandidaten van de politiek partijen in Zwolle? Iedereen is vanaf 20.30 uur van harte welkom in de Burgerzaal op de eerste verdieping van het stadhuis aan het Grote Kerkplein.

Artikel delen:

Reageer