Supporters zorgen voor onrust bij NS in Zwolle

Zwolle – Het treinverkeer van en naar Zwolle is van 19.30 uur tot kort na 20.00 uur stilgelegd vanwege supportersgeweld. Volgens de politie IJsselland gedroegen 30 supporters uit Almere zich agressief in de trein naar Zwolle toe.

Verder was er sprake van een nadere confrontatie tussen de supporters van FC Omniworld en die van FC Zwolle. Op het verzoek van de politie om alleen spoor 4 te sluiten stremde de NS het hele treinverkeer van en naar Zwolle. De supporters van FC Omniworld zijn teruggestuurd naar Almere. Het treinverkeer rijdt weer gewoon.

Artikel delen:
Reacties 58
 1. Ik zal mijn reactie maar niet opschrijven die ik in gedachten had toen dit er in Amersfoort omgeroepen werd dat de treinen naar Zwolle niet reden vanwege ongeregeldheden met supporters, want die zou waarschijnlijk toch binnen vijf minuten door Admin verwijderd worden.

  Laat ik zeggen dat ik er ‘niet heel blij’ mee was.
  De trein van 20:08 was de eerste die weer reed, bestaande uit twee treinstellen (zes bakken in spoorwegjargon) waarin naast de normale reizigers van dat tijdstip ook nog de inhoud van twee spitstreinen gepropt moest worden.

  Hoe zit het eigenlijk met de garantstelling van de gemeente van 8-ton aan FC Zwolle? Afblazen dus. Zwolle is beter af zonder betaald voetbal!


  Maak melding

 2. Ahhh Bernard wat sneu!

  Maar FcZ en haar supporters kunnen er niets aan doen dat die leeghoofden uit Almere trammelant maken. Dat onderscheid kan je nog wel maken toch?


  Maak melding

 3. @ Natascha, je haalt me de woorden uit de mond. Ben blij dat ze gelijk weer rechtsomkeerd konden maken.
  @ Bernhard ik had wrsch als mij dit was overkomen ook wel even ….. gezegd.
  Maar zie het verband met die garantiestelling alleen niet.
  Dit soort randde…… komen helaas steeds vaker onder hun steen vandaan.


  Maak melding

 4. Ingrid:

  Maar zie het verband met die garantiestelling alleen niet.

  Het verband zou zijn. Geen garantiestelling –> Betaald voetbal verdwijnt daardoor uit Zwolle –> Geen overlast van supporters.

  En dan is het natuurlijk de vraag of die logica klopt:

  Voetbalsupportersholigans brengen de samenleving grote schade toe. Dan zou je kunnen zeggen stoppen met betaald voetbal en het probleem is opgelost.
  Helaas denk ik dat deze groep relschoppers er sowieso altijd is en het niet aan voetbal te koppelen is, maar dat ze de uitwedstrijden van de voetbalclubs gebruiken voor hun ‘feestjes’. Dus mag je de clubs die geweld niet volledig aanrekenen.
  Maar een probleem is het wel.


  Maak melding

 5. @ Bernhard,ben bang dat stoppen met betaald voetbal inderdaad niet zal helpen. Ze vinden dan wel weer iets ander, dat zie je aan wat er in Hoek van Holland gebeurd is>:(


  Maak melding

 6. Bij betaald voetbal blijken kennelijk rellen te horen.

  Dat is niet objectief te vergelijken met Hoek van Holland, zo kan ik er nog wel een paar bedenken..
  Of gaan we bewust op zoek naar rellen?

  De gemeente staat borg voor deze plaatselijke club die telkens blijk geeft niet met geld uit te kunnen komen.
  Die discussie is elders op dit weblog al uitvoerig gevoerd.  Maak melding

 7. Als je naar de politieinzet op het NS keek vanaf ong 19u zou je minstens verwachten dat de Eagles onderweg waren. Ik had ook niet echt het idee dat de politie wist waar ze mee bezig waren.

  Nu zie ik trouwens dat het om 30 (!) supporters ging, er stonden minstens zoveel agenten op het station. 🙂


  Maak melding

 8. Ja, echt heel erg irritant.
  Ik me haasten om de stoptrein van 19.19 te halen… snel kaartje gekocht en laatste stukje gerend naar de trein (goh, wel veel politie hier zeg…) Heb ik dus gewoon een uur vertraging blijkt later.
  En inderdaad ook de mensen van 19.19 en 19.49 in de trein van 20.19 uur.


  Maak melding

 9. Erg toch dat het hele treinverkeer stremt (en daar heel veel mensen last v hebben) door een paar van die halve zolen!
  Ik hoop dat alle schade verhaald wordt op de veroorzakers!  Maak melding

 10. Hoe zit het eigenlijk met de garantstelling van de gemeente van 8-ton aan FC Zwolle? Afblazen dus. Zwolle is beter af zonder betaald voetbal!

  Maar het waren Almere supporters die wilden rellen, dus die club moet opgedoekt worden. 4 man hk almere en de rest was hk *j*x. Dus *j*x ook maar opdoeken.;)
  :D:D:D:D


  Maak melding

 11. Als het betaald voetbal verdwijn, verdwijnen de rellen natuurlijk nog niet, aangenzien Zwolle een verkeersknooppunt is. Geen rellen = geen station.
  :D:D


  Maak melding

 12. Uh, bovenstaand post is geen vraag maar, vond em “de post van ’t weekend” tot nu toe. Sorry, maar loop te klieren met het radio-draadje voor Spijkers met Koppen (12-14 Radio 2) is nu bijna al een Zwols Kwartiertje bezig, zonder da’k em digitaal heb >:(


  Maak melding

 13. Kunnen we (tegen betaling) Dick niet naar Almere sturen, maken we er gelijk een goed doel van. Wie bied het meest.;););)

  Ik zet alvast in op ??15,00
  😀


  Maak melding

 14. Zo is’t dichterbij Mokum….wat een stad! Zwolle is de beste stad voor ons, zeker ook om te wonen. WeblogAlmere :):(:'( Nergens is zoiets als het onvolprezen weblogZwolle:P Vrees dat er nergens iets is wat er uberhaupt een klein beetje op lijkt?


  Maak melding

 15. Ow wat een trotse Zwollenaren.. Maar nee hoor Zwolle stond niet bij het station met een 2 keer zo grote groep. De FC Zwolle hooligans probeerde zeker niet bij de treinen te komen… Het was 1 grote faal van de gemeente Zwolle. De FC Omniworld supporters hadden net als overal vervoerd konden worden naar het uitvak met behulp van de politie. Maar omdat de politie te veel moeite had met de Zwolle hools werden de Omniworld supporters maar teruggestuurd. Ga het dus maar wat dichterbij zoeken..


  Maak melding

 16. hello, i support many of my friends that are almere supporters. i do not think this is fair since they were really happy that they were going to go punch people in the face. Earlier that day even we were at the burger king talking about how much fun they were going to have punching peoples faces, you guys need to think about these “jongens”. x


  Maak melding

 17. Sta je nou ook daadwerkelijk achter wat je hier neerzet? Dit zijn allemaal leugens, maar we zijn inmiddels niet anders gewend van de media. Bijna net zo erg als de politie, dat zijn ook allemaal leugenaars. Want in de trein kregen we gister nog te horen dat we niets hadden gedaan, en dat was ook het geval.

  Maar blijf vooral allemaal met dat bord voor je kop zitten, en alles van de media klakkeloos overnemen! Nee, jullie komen er wel. En dan zeggen ze over voetbalsupporters dat ze hersenloos zijn.. tjah


  Maak melding

 18. Bericht door nulzesendertig, op 23 januari 2010 om 18:00
  Sta je nou ook daadwerkelijk achter wat je hier neerzet? Dit zijn allemaal leugens, maar we zijn inmiddels niet anders gewend van de media. Bijna net zo erg als de politie, dat zijn ook allemaal leugenaars. Want in de trein kregen we gister nog te horen dat we niets hadden gedaan, en dat was ook het geval.

  Maar blijf vooral allemaal met dat bord voor je kop zitten, en alles van de media klakkeloos overnemen! Nee, jullie komen er wel. En dan zeggen ze over voetbalsupporters dat ze hersenloos zijn.. tjah

  Dus dick liegt alles bij elkaar?
  ;):D:D
  Foei!  Maak melding

 19. Iedereen leigt behalve wij, iedereen liegt behalve wij, iedereen liegt behalve wij.
  Is een nieuw zeer populair voetbal melodietje in de flevo polder.
  :D:D:D


  Maak melding

 20. Bijna net zo erg als de politie, dat zijn ook allemaal leugenaars

  Maar van wie kregen jullie dit dan te horen?

  Want in de trein kregen we gister nog te horen dat we niets hadden gedaan, en dat was ook het geval  Maak melding

 21. De treingroep werd terug gestuurd, omdat een grote groep Zwolle fans ons zaten op te wachten bij het station van Zwolle.
  De politie kon onze veiligheid niet waarborgen, waardoor ze ons terug stuurden.
  Maarja, zo blijkt maar weer, media berichten moet je nooit serieus nemen;)


  Maak melding

 22. Bericht door Almere, op 23 januari 2010 om 22:31
  De treingroep werd terug gestuurd, omdat een grote groep Zwolle fans ons zaten op te wachten bij het station van Zwolle.
  De politie kon onze veiligheid niet waarborgen, waardoor ze ons terug stuurden.
  Maarja, zo blijkt maar weer, media berichten moet je nooit serieus nemen

  Dus ik neem aan dat je dit dus van de politie heb gehoord.

  Want in de trein kregen we gister nog te horen dat we niets hadden gedaan, en dat was ook het geval.

  Dat botst dus met een eerdere opmerking namelijk deze;

  Bijna net zo erg als de politie, dat zijn ook allemaal leugenaars.  Maak melding

 23. Bericht door Almere, op 23 januari 2010 om 14:53
  Ow wat een trotse Zwollenaren.. Maar nee hoor Zwolle stond niet bij het station met een 2 keer zo grote groep. De FC Zwolle hooligans probeerde zeker niet bij de treinen te komen… Het was 1 grote faal van de gemeente Zwolle. De FC Omniworld supporters hadden net als overal vervoerd konden worden naar het uitvak met behulp van de politie. Maar omdat de politie te veel moeite had met de Zwolle hools werden de Omniworld supporters maar teruggestuurd. Ga het dus maar wat dichterbij zoeken

  Nou dat denk ik dus niet. Want hoe wisten de Zwolle hools dat jullie zouden komen met de trein?
  Conclusie?
  Onderling contact?  Maak melding

 24. Dick,

  Even terug las ik dat het onderwerp buitenlanders lastig werd.
  “Pas” …

  Je mag je mening wel geven als je bv. de PVV simpatiseert.
  Geen probleem hoor, dat kan gewoon in deze cultuur van vrijheid van meningsuiting.  Maak melding

 25. Bericht door Almere, op 23 januari 2010 om 23:38
  Ik zal eerlijk zijn, er was onderling contact.

  Dus wees dan blij met het kordate ingrijpen van de politie. Ik denk dat jullie anders een groot probleem zouden hebben.


  Maak melding

 26. Inderdaad, laat weten dat je gewoon een biertje komt drinken en laat al de andere zaken dan maar voor de andere clubs. Wees blij dat je overal nog op eigen vervoer heen kan, want niemand (politie an andere clubs) neemt jullie (nog) op dat andere gebied van Hooliganisme serieus.
  Zonder politie en door een paar jochies die jullie op de kaart wilde zetten had je waarschijnlijk een veel groter probleem gehad.
  Is er geen nieuwe voetbalwet trouwens? Denk dat je ook wel op mag passen met wat je allemaal zegt over contact.


  Maak melding

Reageer