Algemeen Log 76

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 77 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 274
 1. Het is hier niet ‘Dicks World’ hier hoor!!
  Hans v.E. had gelijk. Maar dat had ik je de afgelopen week ook al eens gemeld. Het rare is nu, je denkt heel erg in hokjes!


  Maak melding

 2. Beterschap Hans! 😀

  Maar beste jongen: waarom reageert men niet richting mij op dit open en eerlijke log maar sneaky naar jou?

  Dat is simpel Dick: Hans komt in een winkel en draagt een Weblog Zwolle jas. Sommige mensen nemen dan aan, dat hij staat voor alles wat iedereen hier zegt. (Ik begrijp, dat hij uitlegt dat dat niet zo is. Maar feit is, dat ie het wel moet uitleggen.)

  Ik ben lang niet altijd tegen hokjes denken… Het kan behoorlijk handig zijn om dingen en mensen te duiden. Alleen je moet er voorzicht mee zijn!

  Ik kan wel een beetje begrijpen hoe mensen aan het idee komen dat het weblog links georiënteerd zou zijn. Let er maar eens op:
  Komt VVD met een actie, dan is het commentaar veelal in lijn van: propaganda, zieltjes winnen enz enz.
  Wanneer de SP met een idee komt is men het er vaak direct mee eens.
  Dat lijkt een beetje de lijn te zijn van de reacties. Goed…politieke partijen lokken ook reacties van burgers uit natuurlijk. Maar ik denk dat we ons moeten realiseren dat we hier met zijn allen met onze reacties het weblog wel politiek “kleuren”!

  Vaak staat er een klein stukje tekst waarin niet naar links of naar rechts geneigd wordt. Echter als daar een stroom van linkse óf rechtse reacties op komt kan het een heel ander beeld geven.


  Maak melding

 3. Ruststand: FC Zwolle 1-0 FC Omniworld.
  28′ Corner FC Zwolle.
  29′ Corner FC Zwolle.
  32′ 1-0 Goal FC Zwolle: Eldridge Rojer (Shot).
  43′ Corner FC Omniworld.
  45′ Gele kaart: (FC Omniworld).


  Maak melding

 4. Thom van Campen mag zich in De Swollenaar profileren…schreef net: links=progressief…hij: “studeren is investeren (= open deur natuurlijk) komtie: vooruitkijken (=progressief volgens mij) is mijn visie”. Grappig dat progressief=links in deze context ook kan 😉


  Maak melding

 5. Sorry Thom van Campen (zal dit keer geen nadruk op de “h” en de “C” leggen8)) is de JOVD-man oeps naam is ineens veranderd in JLZ.


  Maak melding

 6. Jan Kisjes (uit Westenholtenaar) is eigenaar van Hof van Heden in Dalfsen. Na verluidt zonder “Paperclips”& zonder “Stekkers” 8)

  Nu ben ik echt weg, ruim baan Marjan.


  Maak melding

 7. Vind wat hierboven allemaak verteld word boeiend om te lezen, wie is, wat is links en misschien tovh wel rechts. Kan me voorstellen dat Hans zich met zijn weblogjas aan vaak moet verdedigen.
  En Dick heeft samen met Zwolse een uitgesproken mening, maar dat mag toch, wie verbied de anderen om er tegen in te gaan.
  Dick weet volgns mij best hoe hij is, en soms denk ik ook wel ok reageer nu maar even niet, maar volgens mij is dat voor hem heel vertrouwd (thuis denken ze dat volgens mij ook wel eens, hij zit weer op zijn stokpaardje).
  Maar het stoort me niet.
  En tegen alle ander webloggers maak van je hart geen moordkuil. En wie weet komen er wel hele leuke reacties op de vragen aan de politieke partijen.


  Maak melding

 8. He ToTo, lang niets van je gehoord, leuk dat je je verslaggeverstaak weer op je genomen hebt. Mijn jongste is vanavond ballenjongen in het stadion. Dus ze moeten nu zekr winnen.:D


  Maak melding

 9. Bericht door dick, op 22 januari 2010 om 20:51
  Plantje: “het commentaar” komt echt van mensen. De identiteit van WLZ is volgens mij “neutraal”.

  Klopt Dick…en voor ons is dat ook overduidelijk. Dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn.
  De man die mij laatst belde dacht ook dat ik bij Weblog Zwolle werk en reacties had weggehaald. En daar was hij niet de enige in. Ook van Natascha werd gedacht dat zij reacties aan het weghalen was.

  Ik neem mensen niet kwalijk dat ze zo denken. Ik kan me wel indenken dat die fouten gemaakt worden.


  Maak melding

 10. Ik persoonlijk vind het behoorlijk vreemd dat mensen Hans aanspreken op politieke voorkeur van de WLZ alleen omdat Dick ( een ander kan ik er niet op betrappen) best links geaard is. Vind dat een beetje kortzichtig.

  Nodig die mensen uit Hans om hier te komen discussieren met Dick. Ik vraag me ook af of ze wel eens goed gelezen hebben op WLZ, want WLZ geeft vaak genoeg aan geen enkele voorkeur te hebben in wat dan ook.

  Dick, Bakkati is een eagel die naar Zwolle is gekomen en Keizer komt van Vitesse.


  Maak melding

 11. Nah Plantje, wat een eer of niet, wij die berichten weg zouden kunnen halen:D:P

  Ingrid, k heb m gezien hij zat aan onze kant van de ME ( kant van de wok). Ik ben in de rust naar huis gegaan, voetbal was niks en het is TE koud gewoon…

  Plantje hoezo kan jij je voorstellen dat mensen dat kunnen denken van WLZ? Ik kan dat namelijk echt niet, vind het een vorm van schreeuwen voor je geslagen wordt want zoals ik al zei, als je hier vaak genoeg komt en lees dan weet je gewoon dat WLZ neutraal is.


  Maak melding

 12. Ik vraag me ook af of ze wel eens goed gelezen hebben op WLZ, want WLZ geeft vaak genoeg aan geen enkele voorkeur te hebben in wat dan ook.

  Goed lezen is vaak een probleem!

  Vind dat een beetje kortzichtig.

  Tja, dat vind ik ook… maar wie zijn wij? Wij weten de meeste mensen hier wel een beetje in te schatten ondertussen.

  Ik denk dat het te vergelijken is met de kritiek die ik van Zwolse kreeg (en ook wel ter harte wil nemen): als mensen hier zien dat zij of anderen op taal- en spelfouten aangesproken worden kan het zijn dat ze afhaken. En dat kan van zo’n open forum als dit niet de bedoeling zijn.

  Als mensen zien welke politieke richtingen hier het meeste in reacties naar voren komen kunnen ze daar ook (onterechte) conclusies uit trekken. Het is zeker niet zo dat WLZ een politieke voorkeur heeft, maar ja…sommige mensen kijken niet verder.

  Dat is dan wel weer iets waar ik zo af en toe wat rekening mee probeer te houden. Eens te meer, omdat intonatie op een forum volledig ontbreekt.


  Maak melding

 13. Plantje hoezo kan jij je voorstellen dat mensen dat kunnen denken van WLZ? Ik kan dat namelijk echt niet, vind het een vorm van schreeuwen voor je geslagen wordt want zoals ik al zei, als je hier vaak genoeg komt en lees dan weet je gewoon dat WLZ neutraal is.

  Ik denk dat ‘m ook veel in herhaling zit.
  Een berichtje is simpelweg: politieke partij x stelt vragen over situatie y. Met nog een paar regels tekst eronder.

  Let er maar eens op: daaronder zitten we met zijn allen vaak aaaaardig door te discussiëren! En daar komen bepaalde richtingen vaak beter uit dan andere. Voor sommige mensen is dát WLZ.

  Ben het met je eens hoor: WLZ maakt het wel duidelijk! Maar lang niet iedereen pikt dat op. (Daar kunnen we van vinden wat we willen, als het zo was geweest dat iedereen dat begreep zou Hans er niet op aangesproken worden :D)


  Maak melding

 14. Ben van mening dat dit ook ontstaat door de tweedeling die op dit moment in Nederland heerst,elk onderwerp in de maatschappij wordt een links/rechts onderwerp.

  (Ik begrijp, dat hij uitlegt dat dat niet zo is. Maar feit is, dat ie het wel moet uitleggen.)

  Ik begrijp dat niet Plantje,men MOET niks. Als je daaraan gaat toegeven dan voed je alleen het links/rechts gevoel maar,en dat is nu precies hetgeen waar ik mij tegen blijf verzetten.Als men niet in staat is om je politieke ideeen/voorkeur in normale bewoordingen te bestrijden,desnoods afkeuren,maar daar de meest verschrikkelijke verwensingen naar je hoofd slingeren is er heel veel mis in dit land.

  Maar het gevaarlijke is dat mensen zich laten gebruiken, om ideeeen die niet te realiseren zijn, nemen om hun onvrede te weerleggen.

  Dat dit gestimuleerd wordt uit een bepaalde hoek en daar slim op inspelen lijkt mij duidelijk. dat is vele malen kwalijker.

  Ik heb het ook mogen ervaren dat ik werdt geintimideerd door mijn linkse gedachtengoed, wat ik ook uitdraag.

  Maar dat deze zaken een dagelijks terugkerend onderwerp zijn en blijven,geeft de tweespalt in Nederland des te meer aan.  Maak melding

 15. Jippie goed bezig zwolle:D
  @ Natascha, omdat de reactie’s van Dick, en Zwolse best heel erg die kant op gaan,(links dus) ze hebben het niet op met sommige erg rechtse mensen, hebben een hekel aan bepaald soort kranten, en dat steken ze niet onder stoelen of banken. En van mij mag dat, ze spreken je aan op je mening volgens mij, en niet op de mens achter deze mening.


  Maak melding

 16. Ja heb je helemaal gelijk in, maar dit is dus een heel goed voorbeeld van het hokjes denken ( zal niet zeggen dat ik daar zelf niet aan mee doe)

  Plantje heb je mij ooit kunnen betrappen op een negatief woord over Solidara? Heb je me uberhaupt ooit kunnen betrappen over een negatief of positief woord over wat voor een politieke partij dan ook?

  Het zit me namelijk dwars dat die Pieters van van de week mij aanspreekt op Solidara omdat ik vaak negatief zou zijn over Solidara maar ik kan me zelf helemaal niks herinneren.

  Ik reageer meestal ook helemaal niet op politieke partijen discussies omdat ik zelf vind dat ik moeite heb om een goed standpunt in te nemen en met goede argumenten te komen.


  Maak melding

 17. Uhm dat helemaal gelijk geld voor Plantje.

  Ingrid wat heeft WLZ met Zwolse en Dick te maken dan? Buiten dat ze bezoekers zijn van deze website helemaal niks en als andere bezoekers zich daar in verdiepen dan weten ze dus dat WLZ neutraal is.


  Maak melding

 18. En misschien schrik het bezoekers nu af dat ik sommige onbekende bezoekers kortzichting noem, dat spijt mij dan. Het is niet persoonlijk bedoeld.:D


  Maak melding

 19. Ik begrijp dat niet Plantje,men MOET niks.

  Ik bedoelde het ook iets anders dan dat je het uitlegt.

  Sommige mensen nemen dan aan, dat hij staat voor alles wat iedereen hier zegt. (Ik begrijp, dat hij uitlegt dat dat niet zo is. Maar feit is, dat ie het wel moet uitleggen.)

  Wat ik bedoel is dat Hans zich genoodzaakt ziet om uit te leggen dat hij niet staat voor alles wat iedereen hier zegt. Wij nemen aan dat Hans en alle andere medewerkers van WLZ hun eigen mening hebben en niet automatisch staan voor wat iedereen zoals jij, Dick, Natascha, ik en wie dan ook hier verkondigt.
  Sommige mensen nemen aan, dat ze Hans kunnen aanspreken op wat Dick zegt (om maar een voorbeeld te noemen.) En daarom ziet hij zich genoodzaakt uit te leggen dat de zaken anders liggen. Van mij MOET Hans niets 😀

  Ik heb het ook mogen ervaren dat ik werdt geintimideerd door mijn linkse gedachtengoed, wat ik ook uitdraag.

  Mensen die je intimideren laten zich van hun zwakste kant zien! Maar fijn is het nooit!


  Maak melding

 20. Plantje heb je mij ooit kunnen betrappen op een negatief woord over Solidara? Heb je me uberhaupt ooit kunnen betrappen over een negatief of positief woord over wat voor een politieke partij dan ook?

  Nope

  Het zit me namelijk dwars dat die Pieters van van de week mij aanspreekt op Solidara omdat ik vaak negatief zou zijn over Solidara maar ik kan me zelf helemaal niks herinneren.

  Huh?!? Dat meen je niet?!?

  Ik reageer meestal ook helemaal niet op politieke partijen discussies omdat ik zelf vind dat ik moeite heb om een goed standpunt in te nemen en met goede argumenten te komen.

  Precies! Ik heb best een mening over onderwerpen, maar politieke partijen daar heb ik me gewoon NIET genoeg in verdiept!  Maak melding

 21. Full Time: FC Zwolle 2-0 FC Omniworld.
  32′ 1-0 Goal FC Zwolle: Eldridge Rojer (Shot).
  66′ 2-0 Goal FC Zwolle: Arne Slot (Shot).
  90’+1′ Gele kaart: (FC Zwolle).
  90′ Extra tijd bedroeg 3 minuten. Wedstrijd afgefloten na 93 min. en 16 sec.


  Maak melding

 22. Ik snap je wel Plantje:) maar dat iemand zich genoodzaakt moet voelen om zich te verdedigen voor andermans uitspraken gaat mij ietsjes te ver.

  Ik respecteer ieders uh zowat ieders politieke mening/voorkeur mits de mijne ook gerespecteerd wordt.


  Maak melding

 23. Vind ook dat weblog zwolle niet linksof rechts is maar i.p.v. hier reageren op wat er hier gezegd word, spreek men hans er op aan.Misschien vinden ze zelfs wel dat hij miet in grijpen (te zot voor woorden natuurlijk) En inderdaad Natascha, zij zijn ook gewoon bezoekers, Maar dat moet je wel zo zien, en dat soomigen niet. En ook ik reageer vaak niet op de politiek getinte reactie’s van de bezoekers van dit geweldige weblog waar een IEDER zijn mening mag geven.


  Maak melding

 24. En dat is dus juist waarom ik het hier zo fijn vind!

  Een ieder kan zijn mening geven, hoe dan ook! Op een fatsoenlijke manier uiteraard.

  We kunnen ontzettende onzin uitkramen met elkaar, maar we kunnen zo bloed serieus zijn ook.

  En voor je het weet begint een WLZ bezoeker een fantastische actie voor het goede doel en doen we daar met z’n allen aan mee:D

  Weet je Ingrid, we lijken net mensen uit Nederland waar vrijheid van meningsuiting is en waar men niet eerder schuldig is dan dat bewezen is;D:D:P


  Maak melding

 25. Ik vind dat juist het mooie van dit platform,je mening kunnen zeggen zonder de persoon die het oneens met je is,persoonlijk aan te vallen.En zo hoort het ook.


  Maak melding

 26. Vrijheid daar draait het om al zouden sommige wel eens wat minder linkjes en hun mening soms zelfs drie postingen achter elkaar hier moeten plaatsen. Ik val niemand aan en wijs ook geen vinger.

  Mocht je tijd over hebben klik
  Ohja ik denk rechts met soms linkse gedachten achja aan mijn rechterhand zit de duim links


  Maak melding

 27. Gisteravond stond Hedon op de kop en ben ik getuige geweest van een spetterend optreden van DeWolff.

  Het klonk alsof er Kytemanachtige aantallen muzikanten op de planken stonden, echter het waren er maar drie. Ik was nog niet geboren in de zestiger jaren, maar dankzij het energieke optreden Pablo, Luka en Robin heb ik kunnen ervaren hoe de concerten destijds moeten zijn geweest.

  Een psychedelisch Hammond-orgel, een vette sixties gitaar en indrukwekkend drumwerk hebben mij overtuigd. Reïncarnatie bestaat, Jim Morrisson himself stond gisteravond in Hedon !!!! Als Hedon binnen een aantal jaren verbouwd wordt zullen er fragmenten van de klanken die gisteravond door deze zaal schalden spontaan weer tot leven geroepen worden. De sound van DeWolff is namelijk doorgedrongen tot nerven van al het houtwerk dat zich in de zaal bevindt. De moleculen van de staalbalken en het beton in Hedon zijn sinds gisteravond
  overgoten met een coating van Wolffachtige muziek.

  Na afloop heb ik een woordje met de muzikanten gewisseld. Ik heb ze gevraagd of ze ook gaan spelen op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Hun manager vertelde mij dat er inmiddels contacten zijn.

  Mochten de organisatoren van dit festival dit lezen: Plaats deze jongens op het hoofdpodium, ze verdienen het. Ze zijn absoluut de allerbeste band die ons land Nederland de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Hier staat geen maat op !


  Maak melding

 28. Ronald Mulder kwam mij zeer bekwaam en goed over,dat hij een goede vent was wist ik al ,maar hij kan het ook prima verwoorden.Hopelijk straks een goed resultaat.Heel Zwolle hoopt dat toch??


  Maak melding

 29. Ik persoonlijk vind de reacties op Hans nogal zwaar overtrokken. Zolang ik hier al bivakeer,heb ik de open discussies altijd als prettig ervaren.

  Ieder is vrij om zijn /haar mening te ventileren als dat op een normale manier gebeurd en een mening of stelling het onderwerp is,en niet de persoon in kwestie persoonlijk.

  Heb dan ook meer het idee en gevoel dat de negatieve reacties naar Hans toe ,komen uit een hoek waar schelden en tieren dagelijkse kost is en mag.( iets wat hier dus niet getolereerd wordt,en je geweerd wordt.en terecht).

  Wens Hans in ieder geval beterschap toe,en vertrouw op je eigen mening.  Maak melding

 30. Actie van donderdag hier: idd de laagste bekeuring…23 Euri. Dus om Curry & van Inkel te horen beginnen. En 555 op tijd te kunnen steunen; Koko’s zeer succesvolle-actie vanaf het begin mee te mogen beleven, moet Jan-Cees de J. (staatssecr. Financiën die over Belastingen gaat, misschien ook over CJIB?) toch gewoon ff overmaken op 555?….volgens mij zit hier wel een zaak in….MoskoMosko maar eens bellen. Al doet hij normaal alleen dubieuse strafzaken voor de buhne….hier kan ie toch ook mee scoren?

  Hoe was zijn broer in P&W, Zwolse? Volgens mij ben ik onder de herhaling in slaap gevallen op de bank 😉


  Maak melding

 31. Suarez drie jaar langer bij Ajax:

  Ajax heeft topscorer Luis Suarez langer aan de club gebonden. De international van Uruguay tekende bij tot medio 2013. Dat maakte de Amsterdamse club zaterdag bekend.


  Maak melding

 32. Drama123 wat heeft Dalfsen met Ronald Mulder te maken ,je bent toch niet in de war met Erben,of woont Mulder ook sinds kort in Dalfsen


  Maak melding

 33. @ Derk, op 22 januari 2010 om 23:04 , Tim ook fan (toch?) en de rest natuurlijk; mag ik De Spaan in De Peperbus van deze week van harte aanbevelen? Elke letter goed, vind ik, in mijn bescheiden mening.  Maak melding

 34. 🙂 Haha maar slechts zelden zullen ze zulke goede trainerts hebben meegemaakt als bij de FC, WVF, Be Quick nu en bij IJVV volgend jaar.
  Ajax heeft ongetwijfeld en NATUURLIJK ook een goede A1-trainert maar die schiet me zo ff niet te binnen. En wie doet A1 bij Berkum eigenlijk? Bedoel als je naar de Topklasse wilt….moet je toch ook in je jeugd investeren?


  Maak melding

 35. Ik heb net Gerben P gehad over het Jubileum 75 jaar WVF,ziet er goed uit Dick,je hebt zelfs al de leeftijd bereikt voor de reunie ,denk ik.


  Maak melding

 36. Reunie: super Wichert. Smachte destijds al naar de op het laatst afgeblazen reunie. Had al meegeholpen met een lijstje van personen die toch eigenlijk absoluut niet mochten missen. Komt het wel goed als Gerben er mee bezig is 😉


  Maak melding

 37. Tja Zwolse, zeker voor wat Frank betreft niet de minsten. Bob en Rob ken ik niet, maar Ajax wil altijd alleen maar klasse.
  Wat is die Frank anders dan Ronald he? Ronald blijft met Koning Ko met geld bezig in de woestijn….terwijl Frank; superverstandig en ik geloof dat hij daarin vrij uniek is, gewoon Groningen afzegt met de mededeling “De tijd en/of ik, is er nog niet rijp voor”. Hierbij een 3werf voor Frank :D:D:D


  Maak melding

 38. Heerlijk die Calimero

  23-01-10 10:07
  ——————————————————————————–
  Dagelijks word ik hier op de Weblog overspoeld door jouw reacties met daarin verwijzingen naar linkse opvattingen, blogs, alles met een links politiek tintje. Ook word ik, wanneer ik met mijn Weblog Zwolle-jas in een winkel kom, regelmatig aangesproken op het feit, dat wij een politiek extreem-links weblog zouden zijn met alle reacties. Dit nuanceer ik altijd, waarbij ik verklaar dat Weblog Zwolle zich politiek neutraal probeert te houden.
  klasse stukje van Hans van e.
  bekijk ook het commentaar van Dik voelt zich erg aangevallen.
  eindelijk wordt er eens op weblogzwolle de waarheid verkondigd door een medewerker van weblog zwolle.
  groeten Dirkie

  Wel jammer dat hij waarschijnlijk écht die indruk had

  voelt zich erg aangevallen

  mooie gelegenheid om dat hier ff uit de wereld te helpen….ervoer het als een goed gesprek waarbij Hans info van een ander overdroeg aan mij. Maar Calimero, heb Hans vaker gesproken….in het écht joh! Zou je ook eens kunnen proberen, in het écht met iemand in gesprek gaan, oogcontact is misschien wel de + t.o.v. anoniem kotsen op Willem’s draadje. Of denk je er anders over?


  Maak melding

 39. Je moet ook wat kalken om het draadje een beetje vol te krijgen :D.

  Lijkt me wel vermoeiend om steeds van groot naar klein eitje te transformeren.

  Maar denk dat het meer een frustie gedrag is ,als je nergens je grote of kleine ei kwijt kunt.:D:D


  Maak melding

 40. Komt helemaal goed verdieping en dick. Heb al stappen voor Tim ondernomen maar lijkt me niet verstandig om dat alles hier neer te zetten.


  Maak melding

 41. @ Wichert, Henze (Hans) staat op de foto in De Peperbus met “Wijkbudget Scheller3hoek”. Mooi, maar schokkend dat ze die foto niet naar hét mediapodium van Zwolle stuurden 😮


  Maak melding

 42. Condor: Oh Derk, dat komt natuurlijk omdat ik altijd nogal generaliserend (geef ik toe) dacht dat in Genemuiden allemaal tapijthandelaren woonden en dat daar ook de tapijtindustrie zat. Maar wel mooi even reclame, reken ik morgen wel met mijn zwagerT af 8)

  PS Wat voer je eigenlijk voor avator mee?


  Maak melding

 43. Dat kunstgras ligt hier achter het huis ook. Erg handig in onderhoud en altijd groen. Met vorst en sneeuw kunnen ze geen velden aanleggen dus daar is het nu ook rustig. Hier zijn ze zo dom geweest dat ze veel geld voor de oude machines wouden hebben en dat hebben de Indieërs en Chinezen voor betaald gevolg zij produceren nu met die oude machines tegen een hele lage prijs. Zo zie je maar het verhaal van de prins die tegen een vrouw zei ik wil een heerlijke soep en voor iedere vetbel die erop drijft krijg je een zilveren munt ( vrouw gooide uit heb zucht er zoveel vet in dat er maar 1 vetbel was)


  Maak melding

 44. Weet je dick bij edel b.v. waren er tot voor 2-3 jaar terug no limets. Totdat ze onder curatele van de bank kwamen te staan. Toen moest ik lachen, de curatoren kwamen er achter dat de hele fam. in lease auto’s red terwijl ze er niet werkzaam waren. Toen kwamen er 2 vrachtwagens voor auto transport hier en die haalde die auto’s op. Allemaal audi mercedes ect. Weg gingen ze……..
  Maar het is hier nog steeds zo hoor ze pronken met hun dure lease wagens terwijl er geen brood op de plank ligt, typisch iets genemuidens uiterlijk vertoon.


  Maak melding

 45. Wat erg zeg!! Edel is toch ook hoofd-/shirtsponsor van de Sportclub?

  Tja uiterlijk vertoon en gedrag voor de buren, heb er mijn leven lang al familie wonen.
  Hoe’st met de duivensport daar, is dat nog wat minder geworden?
  En de comedy/tragedie met de Sluuzigers?

  Helaas is mijn reactie van 16:08 geweigerd omdat ik S*KKELS gebruikte. Ook het woord HEBZUCHT had ik met grote letters geschreven. Wilde “hebzucht” gebruiken als reactie op je aansprekende anekdote, tot je het zelf al in de laatste regel gebruikte.


  Maak melding

 46. Er ligt geen schip in kampen van mijn ouders ;). We hebben sinds een jaar een huis in kampen, omdat ons schip vaak ver weg ligt. Voor mij is het dan twee keer in een weekend 2 a 3 uur rijden (dus 4-6 uur), maar voor mijn ouders dan heen, terug (vrijdag) en heen, terug (zondag). Dus 10-12 uur. Daarnaast heb ik op de zaterdagen een baantje, dus ik ben veel zaterdag thuis (tegenwoordig). Maar ik mail je wel even.


  Maak melding

 47. @ Plantje; toevallig zag ik op de kassadisplay (van mijn voorganger) in de C1000, dat De Sensator daar nog als Zwolse Courant wordt aangeduid. Het interesseert mij verder nixxx want ik hoef zelf geen kassabon. Maar zei het nog wel ff tegen de cassiere. Ze leek er nixxx mee te doen. Weet bijna zeker dat wanneer Nagelmaeker (ben z’n voornaam ff kwijt) dat wist, hij het subiet zou veranderen. Je zou je directice kunnen vragen of ze van deze netelige kwestie op de hoogte is?

  PS: Weet jij trouwens wanneer je “wou” of wanneer “wilde” moet gebruiken? Volgens mij kan het allebei?


  Maak melding

 48. Dick, volgens mij is “wou” oud nederlandsch en “wilde” nieuw nederlands. Net zoals de verleden tijd van waaien. “Woei” mag wel, maar het is oud nederlandsch. Tegenwoordig “waaide” het.


  Maak melding

 49. Oh? Bedankt Tim. Goed voorbeeld ook.

  Kijktip?

  SATIRE: Van Zon op zaterdag (N1, 21:25)
  Is Nederland eigenlijk wel zo democratisch als we denken? Henk van Zon (Erik van Muiswinkel) en zijn ‘wereldberoemde gasten’ wagen zich, in bewezen Kopspijkers-traditie, aan het thema ‘schijndemocratie’
  —–Henk van Zon heet hij…..heeft toch ook een feesttoko in Assendorp?——

  —–Dit zag ik toevallig vanmorgen ook (zal wel een herh. zijn geweest) was interessant. Heb het zondags wel eens gezien, leuke en goede presentator!

  Boeken (morgen, N1, 11:30)
  Gesprek met Marijn Kruk over zijn boek ‘Parijs denkt’. Parijs was ooit de stad van discussies over politiek, cultuur en filosofie. Wat is daar nog van over?


  Maak melding

 50. KASSA nu; meubeldealend NL neemt onverantwoorde risico’s bij brand. Het bijzonder slecht impgregneren van dezelfde meubels in NL (in vergelijking tot in andere landen) kost jaarlijks veel doden —live werd brand vanuit dezelfde IKEAbank uit NL (geïmpregneerd volgens NL-normen) en brand vanuit een Britse IKEA-bank getest…:o:o:o

  Duivels dilemma veiligheid en milieu-invloeden.


  Maak melding

 51. :-* Zat tv te kijken, Kinderen geen bezwaar, journaal….sorry voor het linkse tv-gehalte maar beviel goed. Henk van Zon, Anneke en Kokjan:
  Die (inspraak)vragen van die STEMkastjes. Die vragen uit het publiek ook :D:D:D Sprekend citaat Assendorper: “Er is maar één ding dommer dan mij-zijn….en dat is vragen wat ik er van vind” 😉
  De “hoge, Twitterende, “heren”: “Vroeger deed ik dingen….en die Twitterde ik niet eens….” 😮

  Achteruitkijkspiegelbeleid….Het aanstekelijke lied: “Hardwerkende Hollandsche burgers zijn wijijijiijijijijijijij” :D:D
  Was goed te pruimen. Beetje NOS-teleteksten naar voetbalnieuws:

  818 de uitslagen. Robben scoort de beslissende voor Lowie’s clubje, op zijn verjaardag. Nistelrooy moet als snel met HSVouw tegen zijn ouwe cluppie PSVouw.

  ‘T komt wel goed Assendorper…
  Maar ‘k heb de Grolsch d’r bij, toch bedankt voor de zorgen 😉


  Maak melding

 52. Nee? Haha, ken em niet. mooie rechtse r*kker dit. Ben ff bij de dames wezen kijken die hier RTL-4 op hebben met een vage show…komt net de vraag, serieus, “gaat de carriere voor de partner of gaat de partner voor carriere?”. Er moet waarschijnlijk ja of nee worden geantwoord….nou VVD-eriger kunnen ze shows toch ook niet meer maken?


  Maak melding

 53. Goedemorgen,

  Afgelopen nacht heeft Koko ongewenst bezoek gehad. Vanochtend vroeg deden we het rolluik open en zagen voetsporen staan in de sneeuw die tot de schuurdeur liepen.

  EN DAAR STAAT MIJN VRIEZER MET GAKBALLEN!!!!!!
  WIE DAAR AANKOMT LOOPT GEVAAR


  Maak melding

 54. Gezien de kwaliteit van het slot op de schuur is er geen poging geweest om de deur te forceren. Ach sommige mensen gaan ook wel heel ver om een kokogakbal te bemachtigen.

  Dus Derk je gaat nog ff ri .attem met de kleine, altijd leuke die ballenbak. Al zijn het daar geen kokoballlen:D:D

  Veel pezier daar, dan zit je niet ver bij m’n huis vandaan


  Maak melding

 55. Hallo Tim en Dick,

  Het lijkt me dat diegene die hier is geweest niet één van de slimsten is.
  Je gaat toch niet met sneeuw je sporen achterlaten?

  Omdat er verder niets is gebeurd onderneem ik ook verder niets maar zal morgen even een melding maken bij de doorgeleerde stadswacht van .attem, misschien is er in de buurt elders ook soortgelijk wat is gebeurd of zijn ze daar wel binnen geweest.

  We zoeken in ieder geval een dom persoon Tim;):D


  Maak melding

 56. Hoi Ingrid,

  Ja woef heeft wel even van zich laten horen vannacht maar we dachten dat de visite van de buren vertrokken (zo te horen) en misschien was het wel samen op het zelfde tijdstip.  Maak melding

 57. Haha Blauwtje,
  Die moeten maar even aanbellen, daar valt altijd over te praten met deze kou.

  En dan krijgt ie ook nog een gratis Kokogakbal;)


  Maak melding

 58. @ Eetze. @ Koko, mazzel dat die doorgeleerde stadswacht “sporen in de sneeuw” als specialiteit heeft. Dat zijn de besten; ervaringsdeskundigen…komt best goed in ‘Attem. Word het gewoon door de doorgeleerde ervaringsdeskundige een stuk veiliger langs die oever van de IJssel. Daarvoor heb jij je schuurtje ter beschikking gesteld 😀


  Maak melding

 59. Gelukkig is het resultaat het belangrijkst. Ajax speelde niet best begreep ik van LdL…1-0 winst op AZ. Feyenoord nu bezig. Feyenoord nog 0-0. PSV won vrijdag met 3-0.

  Gehoord van dat Friese getalenteerde kereltje? Mag in de Formule 1 meedraaien met Mc Laren geloof ik :D:D:D


  Maak melding

 60. Ik goa zo is ff bie de nieuwe iesselbrugge kieken met de scoot. em kieken as ze al een bettie op eu scheuten bint.

  Binne dr staks wel weer.

  Ik doe eut lich op en de sigaare an


  Maak melding

 61. @ Zwolse: Wat vond je van de gesproken column in Buitenhof???

  Ik? “Om je vingers bij af te likken”;) Klink prees alleen zijn staatssecretaris maar. Wel benieuwd of er uit de Hans Hillen discussie nog wat uitgekomen is. Peter van Ingen is ook een goed interviewend presentator vind ik. Zie 12:53…:o


  Maak melding

 62. Dick ben het wel eens met dat artikel van Bert Wagendorp. Er is inmiddels al een nieuwe site: Wij vertrouwen de anwbledenpeiling niet[/url]. Ik heb hem al getekend. Mede vanwege het feit dat ter verificatie alleen maar een postcode met huisnummer gevraagd wordt. Je kunt hem dus ook gewoon voor je hele straat invullen. Scheelt je buren weer werk.


  Maak melding

 63. Lekker representatief inderdaad voor de Nederlandse bevolking. Ben benieuwd hoe overeenkomstig de resultaten zijn als diezelfde enquête gehouden zou worden onder een club met regelrechte geitenwollensokkendragende bomenknuffelaars. Net zo representatief maar vermoedelijk met een totáál andere uitslag.


  Maak melding

 64. Ik zie dat ASSENDORPER on-line is, zeker nog zijn balkon aan het vegen.

  Trouwens ASSENDORPER je had laatst stoeptegels in de aanbieding, niet wat voor jou om daarmee een kunstwerk te maken in Zwolle en die tegels te laten adopteren voor een paar flappen:D:D


  Maak melding

 65. Bericht door Koko Hattem, op 24 januari 2010 om 14:56
  Ik goa zo is ff bie de nieuwe iesselbrugge kieken met de scoot. em kieken as ze al een bettie op eu scheuten bint.

  Binne dr staks wel weer.

  Ik doe eut lich op en de sigaare an

  Pas maar op ik reed er ook door en kreeg wel een boete van 95 euro. Terug mar netjes via de A50 terug gereden aangezien die bon geen retourtje was bij navraaag


  Maak melding

 66. Ja Derk ze staan daar dagelijks te controleren op gasten zoals jij;)
  Met m’n scootmobiel mag ik er nog wel door evenals de fietsers.

  Ik vind het een mooi stukkie werk en idd ze waren vandaag ook bezig, nu moet ik zeggen dat ze daar meestal wel 7 dagen per week bezig zijn.

  Nog een leuke middag gehad in het mooie .attem Derk en kon je uit de ballenbak komen?


  Maak melding

 67. ja perfect Koko, 3 uur tussen krijsende kinderen heeft wel wat. Wat ik alleen niet begrijp is dat sommige daar een boek kunnen lezen. En ik heb ouders gewoon hun kinderen er zien droppen, die later naar hun vader of moeder roepte dat vind ik dus echt niet kunnen.

  Maar leuk iets voor de kinderen hoor, die leven zich uit en zitten met rode wangetjes in de auto terug te slapen.


  Maak melding

 68. Ik hoor dat wel vaker dat er gewoon kinderen gedropt worden, vind dat ook nie kunnen. Een boek lezen gaat mij normaal al niet makkelijk af laat staan in zo’n hok met van die ballengooiers:D


  Maak melding

 69. Ja Koko, ik was de hele tijd on-line maar ik had bezoek en die heb ik net de deur uitgewerkt. Stoeptegels kan ik altijd leveren maar ik denk dat ik me binnenkort om laat scholen tot kunstenaar. Ik heb net die foto van jouw hond nog even bekeken maar met die grote flappers aan de kop moet ze toch wel wat hebben gehoord?:D:D


  Maak melding

 70. @ASSENDORPER,
  Woef heeft ook wel wat gehoord maar wij dachten dat we de visite van de buren hoorden en misschien was het wel op zelfde tijdstip.

  Idd volgens mij liggen de lonen van een kunstenaar hoger dan die van een bouwvakker en dan te denken dat je dan bij De Pierik mooi inspiratie op kunt doen, tja die gasten hebben altijd een plekkie waar ze het beste een kunstwerk kunnen bedenken.


  Maak melding

 71. Bericht door Koko Hattem, op 24 januari 2010 om 21:11
  Tim ken jij die mensen ook van de boot “Stad Hattem”?

  Yep. Heb bij beide kinderen op de afdeling gezeten.


  Maak melding

 72. Het zijn bekende .attemers. Volgens mij doen ze het wel goed

  We hebben zojuist de poortdeur ook maar even op slot gedaan en woef vanavond geen eten gegeven dus die lust vannacht wel een lekker hapje:D:D


  Maak melding

 73. kijk zelf maar even op dat draadje,tis net een leggpuzzel,gewoon de stukje even goed neerleggen en je hebt zo de hele voorstelling pasklaar voor je liggen.;)


  Maak melding

 74. Dat is ook zo Bernhard,maar in dit geval is het overduidelijk wat er vanavond hier op WLZ gebeurde,geen twijfel mogelijk dat de Admin het bij het juiste woord heeft.


  Maak melding

 75. Koko wanneer gaan we weer eens een gakballetje prikken? Dinsdag kan ik niet want dan worden hier de gakballen gedraaid, zonde om die te missen natuurlijk.
  (en anderen, voel je vrij om ook langs te komen…)


  Maak melding

 76. Goedemorgen allemaal,

  Tim het word zeker tijd om dat maar eens weer te plannen. Ook leuk dat ik daar kan komen, misschien een idee dat dan wat eigengemaakte Kokogakballen meeneem.

  Je hebt daar toch wel een mogelijkheid om ze op te warmen hoewel die ballen koud ook goed te pruimen zijn hoor 😀

  Ik ben klaar met dat gelul op het andere draadje over die kopstoot, ik kreeg het gevoel dat ik er zelf één had gehad;)

  Vandaag komt er hier in huize Koko een stagiaire van SCW (sociaal cultureel werk) .attem. Die gaat mij interviewen over de speeltuin, altijd leuk.

  En vanmiddag gaan we een andere fiets voor onze dochter halen, gekocht via marktplaats.

  En tussendoor is natuurlijk WLZ in de buurt. 🙂


  Maak melding

 77. Met een paar stippen er op en die moet je vervolgens weer aan elkaar koppelen met de zelfde aantal ogen aan elkaar.

  Diegene die het eerts zijn gakballen heeft weggelegd is de winnaar:D


  Maak melding

 78. Tim, ik ken die boot ook van Stad hattem. Toen ik dus daar op het schippersinternaat aan het schoonmaken was ( de douches) was er een jongen op 7 of 8 en dat was hun boot volgen mij…. Ben alleen zijn naam kwijt, hij was 1 van de weinigen die vaak s’ochtends nog niet naar school was…

  Ik moet jou ook gezien hebben daar denk ik….


  Maak melding

 79. Bericht door Plantje, op 25 januari 2010 om 09:21
  M?gge…

  Ik heb mijn mailabonnementje op het algemene log toch maar even uitgezet. Hoezeer ik jullie ook waardeer: het is niet bij te benen!

  Ouderdom?
  😉
  :D:D


  Maak melding

 80. Haha! Misschien wel Edwin!

  Nee, het gaat hier soms heel erg snel. En vaak ook over dingen die ik ook prima een paar keer per dag eens door kan spitten. Dan hoef ik niet iedere minuut een mailtje te hebben.

  Bovendien had ik zaterdagavond van het werk een feestje in het Kurhaus. En aangezien ik mijn mailtjes ook op mijn GSM binnenkrijg zag ik mijzelf al weer de hele avond mailtjes checken en verwijderen 🙂

  Hier in Groningen schijnt nu lekker de zon. Dan is het wel een lekkere winterse dag. Ik weet eigenlijk niet of het hier nog hard gesneeuwd heeft. Zo ziet het er niet echt uit. Ben eigenlijk de sneeuw ook wel een beetje zat. Maar als ik zie hoeveel plezier anderen er mee hebben moet ik me er ook weer niet te druk om maken!


  Maak melding

 81. Jammer dat Marjan Timmer op deze wijze afscheid moet nemen,zo hard is de sport nu eenmaal maar ze had meer vedient.Hopelijk gaat ze nog wat doen in de begeleiding,want een ervaren vrouw als zij kan de jeugd nog een boel leren.En het schijnt dat ze een behoorkije invloed heeft gehad bij het aantrekken van nieuwe sponsors.


  Maak melding

 82. Vertrouw nixxx van de TeleTroepToeTerT (zeker dit niet, di’s koren op hun molen) maar besluitvorming in deze mag je natuurlijk niet aan EEN instantie overlaten!!!! Dit hoort in de 2e Kamer.

  Zeker in de politiek niet waar gladde en gehaaide donders vieze politieke spelletjes spelen.

  Ben ook nog (minst belangrijke argument) 1 van de heel vele automobiliten die frequent rijdt maar lid is van een andere hulp (ik) of van nixxxx. Waarom mogen wij niet meebeslissen en die (elitaire?) ANWB wel?


  Maak melding

 83. De Timmertjes zullen beiden moeten afkicken van topsport….Zou er mooi een tijd tussenuitknijpen met zijn 2-en…..bezinnen over de toekomst en van elkaar genieten 😉 Misschien kunnen ze op Gert’s Italiaanse landgoed terecht. Als dat tenminste al klaar is.


  Maak melding

 84. Wij zijn ook geen lid van ANWB, maar toch kan ik die enquete invullen en dus jij ook.

  Dick die dure boerderij in Hierden is net klaar dan gaan ze toch zeker niet een lange tijd naar het buitenland:D


  Maak melding

 85. Natasch, ik heb het puur herpost om de aandacht er op te vestigen. Denk dat ik invullen teveel tijd vind. Nutteloos ook, de 2e Kamer accepteert dit belachelijke voorstel van CDA-kroonprins Camilleke nooit. Het onderwerp licht té politiek gevoelig…..doe maar terug in de ijskast. Misschien ontdooien als de tijd er rijp voor is….of nooit; volgens mij zijn er al minder files…


  Maak melding

 86. Natascha….ff bezinnen op de toekomst kan misschien het handigst in een hele andere omgeving?

  Er zit nogal wat verschil tussen de medeburgers in het land van Berlusconi en die van het wilde-zwijnen-verschot….En het zonnetje natuurlijk…….en uiteraard Gert (v.D. ken je hem)?


  Maak melding

 87. Ben ook nog (minst belangrijke argument) 1 van de heel vele automobilisten die frequent rijdt maar lid is van een andere hulp (ik) of van nixxxx. Waarom mogen wij niet meebeslissen en die (elitaire?) ANWB wel?

  En alle leaseauto rijders niet te vergeten! Ik ben persoonlijk geen lid van de ANWB, maar ze komen wel opdraven als mijn auto er mee ophoudt.

  Het is sowieso stom van de politiek om hier naar te kijken. Als je democratie niet vertrouwt kun je nog altijd zelf een referendum organiseren. Maar niet via de ANWB of Telegraaf! (Of één of beide elitair is doet daarbij niet ter zake.)


  Maak melding

 88. Gert van D zegt me zo niks, zoveel verschil zit er niet in Dick. Ik was er afgelopen september nog.

  Ben me wel naar geschrokken daar, openlijke hakenkruizen etc etc t mag allemaal, t wordt niet weg gehaald. De portomonnee’s met een afbeeldingen van Mussolini worden gewoon op de camping verkocht….:(


  Maak melding

 89. Oh dacht dat ze op de Veluwe veel conservatiever en netter waren. In het land van Berlusconi meer tempramentvol, grenzen opzoekend en levensgenieters, ijdeler ook. Maar ja, vooooooorooooooordelen 8)

  Gert loopt bij de Sensator rond. Deed “de Sport” eerst (veel bij de FC ook, kent ie Timmer….uh zeg maar Timmer-2 ook van). =Topper en gezellig! Heeft ook nog iets met “‘Ekken loss” maar dat kan die Tuinder van De Swollenaer vast beter uitleggen?

  Oh ja ook (net als ik) fan van De Dijk :D:D:D


  Maak melding

 90. Maar wel leuk dat WLZ een 2e forum heeft,onderwerpen zijn er niet ,gewoon knip en plak werk van hier.:P.

  Rianne heeft zeker vette letters,alleen heeft Willem nog niet door wie Rianne is,en dat is pas vet.:D


  Maak melding

 91. @ Dick.

  Dat hebben we hier thuis ook al gezegt.(of plotsklaps weer op zakenreis naar Cananada):D.

  Maar wordt wel saai voor ze toch,tegen jezelf tetteren is ook niet alles he.:P


  Maak melding

 92. Bericht door Admin., op 25 januari 2010 om 15:04
  Eerste Divisie voetbalclub HFC HAARLEM houdt per direct op te bestaan. Spelers transfervrij.

  Dat is schokkend, jammer maar helaas.  Maak melding

 93. 120 jaar jarige voetbalclub gaat met een schuld van 1,8 mln euri’s failliet. Ergens in Rotterdam zit een clubje met 38 mln euri’s schuld.

  Wageningen ging destijds met minder failliet, alleen gingen zij failliet door een (wat later in de tijd) omhoog gevallen voorzitter van de aartsvijand.  Maak melding

 94. al die stumperds met hun zogenaamde ge-topsport…tegen al die zogenaamde ‘baasjes’ van die failliete clubs zou ik maar één ding willen zeggen; ‘ga toch krassen!’
  en allicht levert dat misschien iets op ook ;);)


  Maak melding

 95. BeeldBuisBonus:

  DRAMA: Bernhard, Schavuit van Oranje
  (N1, 22:05)
  Waar het kijkcijfer van het prachtige Annie M.G. per week lager uitvalt (gisteren 590.000 kijkers) scoort Bernhard, schavuit van Oranje (VPRO), die andere hoogstaande dramaserie van dit moment, al drie weken op rij gemiddeld 1,9 miljoen kijkers. Vanavond is alweer de slotaflevering te zien van dit uiterst succesvolle vierluik

  DOCU: Tegenlicht: 2010 – Buigen of barsten
  (N2, 20:55)
  Tegenlicht zoekt uit hoe we er, qua economische crisis, momenteel voor staan. Is het economisch herstel inderdaad ingezet of moet het ergste nog komen? Gaan we in 2010 alsnog werk maken van fundamentele economische hervormingen of zijn we vooral hard op weg naar een volgende crisis? Gesprekken met economen, goeroes en deskundigen

  Nova (N2, 22:15)
  – Voetbalclub Haarlem failliet, wie volgt?
  – Commotie over de kilometerheffing: een reactie van Guido van Woerkom, directeur van de ANWB
  – Zwerfjongeren voelen zich op straat veiliger  Maak melding

 96. Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) constateerde na de tegenvallende eerste aflevering van Van Zon op zaterdag (zaterdag, Nederland 1, 21:25 uur, 750.000 kijkers) een week later een stijgende lijn. Ironie is een lastige vorm. Het leek verstandig om even aflevering twee af te wachten, en die was al veel beter. […] Een mooie vondst was om “de inspraak”, een woord dat je weinig meer hoort, toe te passen op de moderne neiging van televisiemakers om het publiek permanent naar zijn mening te vragen.??
  ***

  = Was wel benieuwd naar de eerste VOC:

  ??Na het mislukken van het niet zo satirische actualiteitenprogramma De nieuwste show moest BNN wel grappig terugkomen,?? schrijft Emiel Elgersma in Sp!ts. ??Met VOC (zondag, Nederland 3, 22:45 uur, 222.000 kijkers) is dat goed gelukt. Ondanks de wat tegenvallende kijkcijfers (vorig jaar, red.) krijgt de show dit jaar een tweede kans. Dat is maar goed ook. De show is een verademing na een week EénVandaag, Netwerk en Nova. Bij BNN hoef je niet te zijn voor diepgaande analyses over Haags gedoe, maar wel voor hét nieuws met een knipoog.?? (KvdV)  Maak melding

 97. HFC Haarlem.
  Het is inderdaad wel héél erg triest, als je cluppie ophoudt te bestaan. Zo’n traditioneel cluppie ook. Op 16-jarige leeftijd debuteerde Ruud Gullit. Zijn weergaloze acties staan strak op het netvlies.
  Barry, rolfluitje, Hughes.

  Haarlemsche Football Club Haarlem is een voormalige Nederlandse voetbalclub. De club werd opgericht op 1 oktober 1889

  De fameuze Dicky A. (van “As Dick me hullup nodig is”) trainde er ook nog. Eind 80-er jaren.

  Gewoon landskampioen in 1946! 4x de beker en 1x verliezend finalist. 3x 1e divisiekampioenschap, 2x 4e in EREdivisie.
  UEFA cup: Deelname in 1982-1983 1e ronde KAA Gent, 2e ronde Spartak Moskou—–0-2 en 1-3 wat een spektakel!

  Oeps pipo zit daar toch ook nog, wat moet hij nu?


  Maak melding

Reageer