Computerstoring bij politie IJsselland

Zwolle – De politie in Noord-Oost Nederland kampt sinds woensdag 20 januari met computerproblemen. Het gaat hier ook om korps IJsselland. Per korps is er verschil in de mate van overlast. Technici werken hard aan de oplossing van de storing. De politieorganisatie is erop gericht, dat de operationele processen zoals noodhulp en directe hulpverlening blijft gegarandeerd.

De storingen betreffen voornamelijk interne (administratieve) processen. Concreet kunnen op dit moment beperkt zaken administratief worden vastgelegd in de systemen. Aangiftes via internet kunnen gewoon doorgaan, bij aangiftes die gedaan worden aan de bureaus kunnen wachttijden ontstaan. In de korpsen wordt gebruik gemaakt van alternatieven voor de computersystemen. Zo wordt in bijzondere gevallen gebruik gemaakt van handgeschreven processen-verbaal. De storing heeft geen invloed op de primaire processen als de noodhulp en de reguliere hulpverlening aan burgers. Ook het communicatiesysteem C2000 en de telefonische bereikbaarheid van de politie functioneren normaal.

De korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost- Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente functioneren op een gezamenlijk netwerk. De overige korpsen en het KLPD ondervinden geen hinder van de storing.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Politiemensen van acht politiekorpsen kunnen maandag beperkt gebruik maken van het computersysteem om aangiften te doen. De korpsen moeten een quotum instellen omdat ze sinds donderdag kampen met een computerstoring.

  Dat heeft een woordvoerder van het Nederlands Politie Instituut zondag gemeld.

  Normaal kunnen er zes- tot zevenduizend personen tegelijk inloggen op het systeem dat sinds donderdag heel traag werkt. De programma’s van het computersysteem werken wel naar behoren als er weinig mensen gebruik van maken.

  Daarom is besloten het aantal personen dat kan inloggen maandag te beperken, zei de woordvoerder.

  Hoewel de storing niet is opgelost, is het systeem wel stabiel, aldus de woordvoerder. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Acht korpsen in de provincies Gelderland, Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel zijn getroffen door het probleem.

  © Novum  ⚠️ Meld

Reageer